Lukyn406 Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Zdarec Peugeoťáci - )) Letos v Srpnu jsem si nechal dovézt 406 HDI 80 kW.... autí v poho až na několik drobotin , ale začala svítit kontrolka diagnostiky .... na origo diagnostice mi řekli , že je nízký tlak turba .... na mé požádání závada smazána .... auto jelo normálně - měl jsem prasklý vlnovec výfuku a kat byl zavařen majitelem předemnou ....objednal jsem nový díl výfuku - vlnovec vč. katu od Bosalu a závada žádná - výkon normální .... ale po cca 1 měsíci mi opět začala svítit kontrolka diagnostiky..... váhu vzduchu mám novou , el. ventil podtlaku turba je v poho... Neměli jste někdo podobnou závadu? Díkec Lukyn Citovat
Lukyn406 Odesláno 21. říjen 2008 Autor Odesláno 21. říjen 2008 Původně zaslal: MatrixChose A co prasklá hadice od turba? Na tu jsem měl zálusk , ale viditelné poškození žádné .... Citovat
MatrixChose Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Zabrat za plyn a hned je vidět jestli fouká ven Citovat
Lukyn406 Odesláno 21. říjen 2008 Autor Odesláno 21. říjen 2008 To jsem taky provedl .... a nic .... ale při zahřátém motoru jdou z výfuku hodně horké splodiny - skoro se tam nedá udržet ruka .... Citovat
ozzy56 Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 co zkusit znovu diagnostiku? možná je problém jinde... Citovat
MatrixChose Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Tak to je ovšem naprosto normální Citovat
Lukyn406 Odesláno 21. říjen 2008 Autor Odesláno 21. říjen 2008 Diagnostiku určitě znovu a brzy zopakuju , jakmile budu něco vědět , tak napíšu ..... Zatím díky ... Citovat
marsalek Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 Lukyne, jsou schopni Ti nekde ten tlak turba zmerit, anebo se opiraji pouze o udaje senzoru tlaku na intercooleru? Nikdo zrejme netusi, zdali je ten senzor OK. Taky muze byt porusena hadicka, ktera k nemu tlak vede. Jelikoz je prepad turba ovladan podtlakem a okruh podtlaku neni pomoci ECU diagnostikovatelny, tak bych tu oblast proveril rucne. Zkus jeste predem sundat vsechny podtlakove hadicky a poradne je profouknout. Pry v nich obcas byvaji necistoty a zpusobuji podobne problemy. Kaja Citovat
Lukyn406 Odesláno 22. říjen 2008 Autor Odesláno 22. říjen 2008 Kájo - velmi díky za tipy Dnes jsem obdržel stejné informace , takže vše postupně projdu a uvidí se ... Údajný slabý tlak turba určila diagnostika .....diagnostika origo PEUGEOT.... Jak to všechno zkusím , napíšu ..... Zatím ahojky ..... Citovat
Lukyn406 Odesláno 26. říjen 2008 Autor Odesláno 26. říjen 2008 Takže , vše zkontrolováno - veškeré hadičky a hadice - vyčištěno , dotáhnuto , zkontrolováno ...... jediné , co jsme našli byl povolený vstřikovač 1. válce - dotaženo....nic ....kontrolka diagnostiky přestala opět sama svítit-signalizovat ..... auto jede jak nakopnuty ..... zítra jdu na diagnostiku , tak se uvidí ... Citovat
Lukyn406 Odesláno 27. říjen 2008 Autor Odesláno 27. říjen 2008 Dnes ráno po cestě do práce se mi opět rozsvítila kontrolka diagnostiky .... Tak to bylo jak na potvoru , že jsem to chtěl napíchnout , když to nebude nic hlásit .... Diagnostika vyhodila několik chyb , které mi nedaly a následovala kontrola všeho ostatního .... A ejhle , jediné , co jsem našel byl špatně zapojený kontakt váhy vzduchu ..... Smazaly jsme všechny chyby ..... a nic se neprojevilo ..... projel jsem úsek po dálnici asi 100 km a zkoušel vše možné .... takže opět zkoušení a zkoušení ....... J Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.