Oskar Odesláno 12. duben 2004 Odesláno 12. duben 2004 Potřebuji poradit ? U Peugeota 405 1.6 i ( jednobododové vstřikování) mi běží motor po nastartování na 2000 ot. Po 1/2 minutě klesnou na 1500 ot. a až po dosažení teploty 70°C teprve spadnou na 900 ot. Je tak správně nebo mám někde poruchu. U vícebodu otáčky klesnou chvilku po nastartování. Já ujedu asi 7 km. Díky za radu Oskar. Citovat
graver Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Nevím, jak moc je to problém, ale dělá mi to přesně to stejné (taky 405 jednobod) - ovšem až po umytí motoru, předtím klesaly otáčky mnohem rychleji. Vyčistil jsem snad všechny možné kontakty a nic - možná teplotní čidlo... Krokový motorek to snad nebude, protože otáčky jinak nekolísají. Citovat
sarkan Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Tenhle peugeot má docela debilně řešený čidlo teploty. Je totiž vyhřívané elektricky, ne od motoru. Kdo to vymyslel ,nevím, ale pověsit ho je málo... Stačí vyměnit vyhřívací segment čidla teploty řídící jednotky, a bude to fungovat dobře. Měl jsem ten samej problém na GTi. Mrkni do schématu a přesvědčíš se sám. Citovat
graver Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 To jsem nějak nepochopil - čidlo teploty motoru, vyhřívané elektricky :-)). Kde přesně ten bazmek je? Citovat
sarkan Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Je to už pár let, nepamatujui si to přesně, ale někde u škrtící klapky. Citovat
Oskar Odesláno 13. duben 2004 Autor Odesláno 13. duben 2004 Teplotní čidlo je vedle výfukového potrubí na pravé straně. Není vyhřívané elektricky ale motorem. Toto čidlo jsem dával úplně nové. Kdyby tyto otáčky klesaly dříve snížila by se také spotřeba. Oskar Citovat
Roman Odesláno 14. duben 2004 Odesláno 14. duben 2004 Čau,mám taky pocit že mě ty otáčky padají déle.Ale mám motor 1,9 jednobod.Je to stejné?A to čidlo stojí kolik a kde se dá sehnat?Dík R. Citovat
Oskar Odesláno 14. duben 2004 Autor Odesláno 14. duben 2004 Teplotní čidlo jsem koupil úplně nové v Autovrakovišti ( použíté i nové autodíly)opel, Ford,Renault,Peugeot a Citroen v Novém Strašecí cena byla 450 Kč. Toto čidlo mi bylo objednano a do 24 hod jsem ho měl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.