Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Je tu nekdo kdo ma tento model?

Uz od podzimu mam problem s volnobehem za studena. Po startu motoru se otacky zvysi na cca 1400 a po chvili se ridici jednotka snazi o snizeni otacek na normal, ale nejde ji to plynule, takze otacky \"blbnou\" od 700 do 1800. Po zahrati motoru asi na 70\'C se konecne ustali na 800-900. Mel jsem to i v autorizovanem servisu, tam udelali diag., vymenili lambdu, zmerili kabelaz, zkontrolovali paliv. system - za to jsem vyplazl bezmala 4000, ale porad to blblo.

Tak jsem to reklamoval a teprve zjistili, je jsou zdrhnute 4 vacky na vackovce.

Tak jsem ji vymenil, ale dela to porad, sice ne tolik, ale stale to neni ono.

Nevite nahodou nekdo, ktery teplotni senzor ovlivnuje syceni a kde jej na motoru najdu?

Myslim, ze by zavada mohla byt zde.

Mimochodem, koupil jsem i druhou ECU, ale s ni to dela taky....

• O 1 rok později...
Odesláno

Najdeš ho na pravé straně motoru asi 30 cm pod držákem baterie. Kouká z něho modrý plast a dva drátky v konektoru.Tu závadu jsem měl taky a v autorizovaném servisu jsem dopadl jako ty.Nechápu jak můžou chtít prachy když závadu nenajdou.Hovada.

Odesláno

Diky za odpoved... docela jsem zapomnel na tuhle diskusi :-)

Uz je to ok, byl to opravdu ten snimac, byl vylomeny, takze ecu jeho hodnoty jen hadala...

Mimochodem, i s praci me oprava vysla na 2000,- (a to mi jeste delali nejake upravy na vyfuku) - obycejny autoservis u nas ve meste.

Vickrat bych uz do autorizovaneho servisu nejel. Ty lamy mozna zvladnou vymenu svicek nebo oleje pri garancni prohlidce, ale to je asi tak vsechno.

Odesláno

takové zkušenosti s autoriz. servisy má asi hodně lidí. Přijedeš tam, nic nezjistí, vyplázneš nekřes?anskou sumu za nic a ještě ti pomalu vynadají že tam otravuješ s tak starou a špinavou plečkou.

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tu diagnostiku bych chtěl vidět. Konektor na napýchnutí tam je, vede i do počítače, ale v konektoru ECU končí. Asi jsou supermani. Vyčisti si teplotní sondu na hlavě motoru, je pod rozdělovačem zezadu hlavy. Bejvá zasraná, musí tam bejt i dobrej kontak. Změř jí odpor na konektoru ecu svorka 15 a 32. při -10 C je R=8200 až 11000 ohm, při +20C je R=2280 až 2720 ohm a při +80 je R=290 až 370 ohm. Pak tam je sonda na teplotu sání vzduchu je na potrubí od stříkačky. Svorky 14 a 32 při +10 R=265 až 285 při +20 R=280 až 300 a při +30 R=295 až 315 ohm. Měřit na ecu a je lepší i na sondách. Je možnost špatnýho kabelu. Jak tam ty hodnoty nebudou VYHOD TO DO HAJZLU a dej jiný. Všechno co jsem napsal je podle odbornýho manuálu na tenhle typ motoru. Hodně štestí :papa

Odesláno

ten se jmenuje MOTOR SE VSTŘIKOVÁNÍM BENZÍNU A S KATALYZÁTOREM, ODTRANĚNÍ ŠKODLIVIN, XU9M, KONTROLY ZÁSAHY SEŘÍZENÍ. a v servisním přadači pežota je to zařazený jako 030-TS, LM IR 01. můžeš si to ověřit:o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...