tom-tom Odesláno 10. duben 2004 Odesláno 10. duben 2004 Je tu nekdo kdo ma tento model? Uz od podzimu mam problem s volnobehem za studena. Po startu motoru se otacky zvysi na cca 1400 a po chvili se ridici jednotka snazi o snizeni otacek na normal, ale nejde ji to plynule, takze otacky \"blbnou\" od 700 do 1800. Po zahrati motoru asi na 70\'C se konecne ustali na 800-900. Mel jsem to i v autorizovanem servisu, tam udelali diag., vymenili lambdu, zmerili kabelaz, zkontrolovali paliv. system - za to jsem vyplazl bezmala 4000, ale porad to blblo. Tak jsem to reklamoval a teprve zjistili, je jsou zdrhnute 4 vacky na vackovce. Tak jsem ji vymenil, ale dela to porad, sice ne tolik, ale stale to neni ono. Nevite nahodou nekdo, ktery teplotni senzor ovlivnuje syceni a kde jej na motoru najdu? Myslim, ze by zavada mohla byt zde. Mimochodem, koupil jsem i druhou ECU, ale s ni to dela taky.... Citovat
Rasputin Odesláno 10. duben 2005 Odesláno 10. duben 2005 Najdeš ho na pravé straně motoru asi 30 cm pod držákem baterie. Kouká z něho modrý plast a dva drátky v konektoru.Tu závadu jsem měl taky a v autorizovaném servisu jsem dopadl jako ty.Nechápu jak můžou chtít prachy když závadu nenajdou.Hovada. Citovat
tom-tom Odesláno 11. duben 2005 Autor Odesláno 11. duben 2005 Diky za odpoved... docela jsem zapomnel na tuhle diskusi :-) Uz je to ok, byl to opravdu ten snimac, byl vylomeny, takze ecu jeho hodnoty jen hadala... Mimochodem, i s praci me oprava vysla na 2000,- (a to mi jeste delali nejake upravy na vyfuku) - obycejny autoservis u nas ve meste. Vickrat bych uz do autorizovaneho servisu nejel. Ty lamy mozna zvladnou vymenu svicek nebo oleje pri garancni prohlidce, ale to je asi tak vsechno. Citovat
Butch Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 takové zkušenosti s autoriz. servisy má asi hodně lidí. Přijedeš tam, nic nezjistí, vyplázneš nekřes?anskou sumu za nic a ještě ti pomalu vynadají že tam otravuješ s tak starou a špinavou plečkou. Citovat
Tomáš Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 Kde má tento teplotní senzor 405Mi16? Nebo je to u Mi16 jiné? Dík.T Citovat
kovi Odesláno 14. červenec 2005 Odesláno 14. červenec 2005 Tu diagnostiku bych chtěl vidět. Konektor na napýchnutí tam je, vede i do počítače, ale v konektoru ECU končí. Asi jsou supermani. Vyčisti si teplotní sondu na hlavě motoru, je pod rozdělovačem zezadu hlavy. Bejvá zasraná, musí tam bejt i dobrej kontak. Změř jí odpor na konektoru ecu svorka 15 a 32. při -10 C je R=8200 až 11000 ohm, při +20C je R=2280 až 2720 ohm a při +80 je R=290 až 370 ohm. Pak tam je sonda na teplotu sání vzduchu je na potrubí od stříkačky. Svorky 14 a 32 při +10 R=265 až 285 při +20 R=280 až 300 a při +30 R=295 až 315 ohm. Měřit na ecu a je lepší i na sondách. Je možnost špatnýho kabelu. Jak tam ty hodnoty nebudou VYHOD TO DO HAJZLU a dej jiný. Všechno co jsem napsal je podle odbornýho manuálu na tenhle typ motoru. Hodně štestí Citovat
kovi Odesláno 17. červenec 2005 Odesláno 17. červenec 2005 ten se jmenuje MOTOR SE VSTŘIKOVÁNÍM BENZÍNU A S KATALYZÁTOREM, ODTRANĚNÍ ŠKODLIVIN, XU9M, KONTROLY ZÁSAHY SEŘÍZENÍ. a v servisním přadači pežota je to zařazený jako 030-TS, LM IR 01. můžeš si to ověřit:o Citovat
Tommate Odesláno 17. červenec 2005 Odesláno 17. červenec 2005 ty máš takový manuál, na tento motor:o Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.