Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Jsem se jen zeptal, tak se nečil... ;-)

nechap ma zle,len si mi pripomenul jednu milu prihodu na rozvadove s vasou colnou,kde ich absolutne nezaujimal tovar ale nalepka na okne;)

Odesláno

Vaše zákony znaj pojem \"dopravní policie\"? Naše, pokud vím, znaj jen Policii České republiky. A teď mi dochází... to, že nemáte mýto neznamená, že nebudou kontrolovat známky... stejně, jako naši \"kapsáři\"...

[upravil dne 14.10.2008 Edison]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Vaše zákony znaj pojem \"dopravní policie\"? Naše, pokud vím, znaj jen Policii České republiky. A teď mi dochází... to, že nemáte mýto neznamená, že nebudou kontrolovat známky... stejně, jako naši \"kapsáři\"...

[upravil dne 14.10.2008 Edison]

niesom zakona znaly ale rozdelenie je tu celkom slusne.colna sprava u nas nema co kontrolovat dopravne zalezitosti.tak ako pohranicna napr merat rychlost atd atd.

mytna ma vyberat pokuty za nezaplatenie dialnicnych poplatkov.kdesi som cital,ze je predpoklad vybrat za rok na pokutach 200 mio.kto spravil tento odhad a z coho vychadzal mi zname nie je

Odesláno

U nás celní správa je definována zákonem, snad dokonce jako ozbrojená složka, včetně pravomocí. I ke kontrole placení silničních poplatků a kontroly vozidel snad s ohledem na přepravované náklady (včetně osobních vozidel) a snad maj i nějaký pravomoce ohledně osob, ale to přesně nevím. Pak kromě obecních policií tu máme tu PČR, která má stanovené pravomoci a kontrola placení silničních poplatků do toho asi taky spadá (nejspíš protože PČR chrání zájmy mj. státu, tedy i MF). To, že PČR má nějaké vnitřní uspořádání je jen její věc, navenek je všechno (cizinecká, dopravní, kriminální...) prostě jen Policie České republiky. Zákon jsem neštudoval, tak jestli někdo tohle ví přesněji...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...