Fakir Odesláno 5. říjen 2008 Odesláno 5. říjen 2008 Čaute, chystám se nechat si vyrobit duralové řemenice a narazil jsem na drobný problém - vypadá to, že původní řemenice na klice je dvouhmotová (soudím aspoň podle toho, že mezi vnitřní unášenou částí a vnější unášecí je nějaká tvrdá guma). Bude něčemu vadit, když bych jí nechal udělat klasicky, pevnou? P.S.: Je to řemenice na klíňák, tedy servo, altík a klima. Citovat
pastorek Odesláno 5. říjen 2008 Odesláno 5. říjen 2008 Ak sa nemýlim tak dvojhmotové sú iba na niektorých naftových. Na benzínovom by nemala byť. ...aj tak by sa nič hrozné nestalo. Citovat
genzer Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 ja ji mam na benzinu taky(nedavno jsem ji menil),urcite tam pevnou nedavej,kdysi tu nekdo psal,ze mu to po....vilo celou klikovku,nebo neco podobneho:myslim Citovat
Fakir Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Nějak mi pořád není jasné, jaký vliv to může mít... Servo a altík je více méně plynulá zátěž, jediná \"šlupka\" je sepnutí klimatizace. A i tak, ta guma vypadá hrozně tvrdá, to snad nemůže žádný rázy pohltit. Citovat
BiFF Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 No ja mam taky na Micku a Tecku tu dvou a taky jsem ji zrovna menil :/ 4000,- Jinak jaky ma vyznam mit jee duralove krom toho ze to vypada pekne?? Citovat
Fakir Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: BiFF No ja mam taky na Micku a Tecku tu dvou a taky jsem ji zrovna menil :/ 4000,- Jinak jaky ma vyznam mit jee duralove krom toho ze to vypada pekne?? Jsou lehčí. Neudělá to samozřejmě takovej efekt, jako odlehčení setrváku, ale je to jednodušší (tj. jde to udělat bez vyndavání motoru) a levnější. Ty řemenice dohromady váží kolem dvou kil, duralové budou mít něco přes půl kila. Plus, vypadá to pěkně. honza406: jojo, už prolejzám starší vlákna na toto téma... nevíš náhodou, k jakému výsledku se obecně došlo? Citovat
Fakir Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: honza406 bylo mne myslím řečeno ať tam dám obyč protože některé 1,87 měly tu či onu Už jsem se při prohrabování hlubinami fóra dočetl, že někomu po úpravě řemenice zdrhla i s klikovkou, ale situace byla ta, že tomu dotyčnému se urvala ta vnější část od gumy, tak vyrobil novej vnitřek a navařil to na původní zbytek po řemenici. Otázka je, jak to bylo vyvážený, atd. Ta guma na té mojí je celkem dost tvrdá, taky má za sebou přes 5 let a 80 t. km. Těžko říct, jestli to vůbec ještě něco vyrovnává. Ty duralové jsou dynamicky i staticky vyvažované do 10 000 otáček, to samo o sobě nemůže udělat žádnej bordel. A torzní kmity na benzínu nevím nevím... vím, že to dostává pecky u dieslů, které lidi honí v příliš nízkých otáčkách třeba při rozjezdech, ale u benzínu, kterej se pořád točí do otáček? Dneska jedu k Pažoutům pro haldu nových těsnění, tak se na to schválně zeptám, mám tam pár \"ochočených\" techniků. Citovat
BiFF Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 fakir: myslel jsem jestli to ma nejaky vyznam , treba jestli jde motor lepe do otacek apod. ???? to ze jsou lechci to vim to je jasne :] Citovat
Fakir Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: BiFF fakir: myslel jsem jestli to ma nejaky vyznam , treba jestli jde motor lepe do otacek apod. ???? to ze jsou lechci to vim to je jasne :] Jo, tento význam by to mělo mít. Motor půjde o trochu líp do otáček, ale nic převratného to nebude. O tom klidně poreferuju, až to tam napáchám, což bude nicméně, až dořeším řemenici na klice. Citovat
Fakir Odesláno 7. říjen 2008 Autor Odesláno 7. říjen 2008 Tak jsem se rozhodl, že zatím nechám udělat jen řemenice na servo a altík, půjde spíš o kosmetickou úpravu. O té dvouhmotové řemenici na klice jsem zjistil poměrně dost infa a zatím, dokud si nebudu jistej, že se nic nestane, jí tam nechám původní, je ještě zdravá. Citovat
tom406 Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Původně zaslal: Fakir Čaute, chystám se nechat si vyrobit duralové řemenice a narazil jsem na drobný problém - vypadá to, že původní řemenice na klice je dvouhmotová (soudím aspoň podle toho, že mezi vnitřní unášenou částí a vnější unášecí je nějaká tvrdá guma). Bude něčemu vadit, když bych jí nechal udělat klasicky, pevnou? P.S.: Je to řemenice na klíňák, tedy servo, altík a klima. čau já mám řemenice z leteckého duralu vyvážené a odlehčené cca o 65% a měl jsem taky dvouhmotovou řemenici na klice. mám to na motoru V6 3.0 a žádné vibrace-tak dotoho a bez obav.Ono to určitě půjde rychleji do otáček.Ted právě řeším duralové rozvodové kola vaček. jina kolo na klice mělo 1890g a po úpravě má 850g. altík měl 550 a má 200g a servo mělo něco kolem 850 a má 380g. http://406.nolimit.cz/engine-v6-stage-1/unnamed-11.html?offset=30 [upravil dne 7.10.2008 tom406] Citovat
Fakir Odesláno 7. říjen 2008 Autor Odesláno 7. říjen 2008 Já vím, u tebe jsem to právě viděl a taky to plánuju od B3, akorát mám bobky z tý dvouhmotový, no... //edit: ona je taky otázka, kolik toho za rok najezdíš ty s Coupé a kolik já s 206kou. Že to vydrží z krátkodobého hlediska, tomu věřím, ale nevím jak z dlouhodobého. [upravil dne 8/10/08 Fakir] Citovat
tom406 Odesláno 8. říjen 2008 Odesláno 8. říjen 2008 Původně zaslal: Fakir Já vím, u tebe jsem to právě viděl a taky to plánuju od B3, akorát mám bobky z tý dvouhmotový, no... //edit: ona je taky otázka, kolik toho za rok najezdíš ty s Coupé a kolik já s 206kou. Že to vydrží z krátkodobého hlediska, tomu věřím, ale nevím jak z dlouhodobého. [upravil dne 8/10/08 Fakir] Ono na kliku až takový význam nemá. žádné vibrace bych nebral v potaz, kilka váží okolo 17kg + - a navíc je tam setrvák a spojka.což oproti řemenici je kvantum hmoty.Ta guma je tam především proto aby se omezily momenty na klínový řemen hlavně při zapnutí klimy a při prudké akceleraci. Jinak závodní stroje standartně užívají duralové řemenice. Tak bud´půjdeš cestou výkonu a kvality nebo budeš jen běžně jezdit. Vše má své pro a proti ale spoustu věcí co vydrží a co ne bych bral z trochou nadhledu.Vždy se to pohybuje v extrémech a motor nikdy neměží naplno a taky nemáš plně obsazené auto. Vše je dimenzováno na max. zatížení a toho snad ani nedosáhneš. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.