caffeone Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Zdravím vás peugeotaci, u nás v rodině se jezdí pouze peugeoty, dříve jsem měl partnera, můj otec jezdí Boxerem 2,5 TDI, matka se vozí ve 307 sw 1,6HDI a já vlastním 307 1,6 16v 3-dvéřovou verzi, a práve s tou mám problém, začalo to tak, že při sešlápnutí a uvolnění plynu mi v tom vždycky zapískalo, dočetl jsem se že je to spoj výfuku, tak jsem to nějak neřešil, ale teď mám zřejmě problém ze spojkou, při při podřazení a pouštění spojky v tom docela divně hučí až šramotí, to samé při puštění plynu se zařazenou rychlostí i zvuk motoru v zátahu se změnil, a když vyšlápnu spojku tak jako když utne a motor má přesně ten zvuk jako má mít, to platí i při vyřazení a zapnuté spojce na volnověch, jinak auto jede pořád stejně, spojka neklouže, ale nelíbí se mi to, sázel bych to na ložisko nebo přítlačák, máte s tím nekdo podobnou zkušenost? a tušení kolik by mě to mohlo stát? jinak mám najeto 85tis. díky za odpovědi Tomáš [upravil dne 3/10/08 caffeone] Citovat
Ticcino Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Zdar. Vrzání se mi ozývalo při řazení ale navíc mi vrzalo ve spojce při pomalém sešlapávání a při lehkém sešlápnutí při nastartovaném autě v pedálu jakoby mravenčilo. Výměna spojkové sady včetně materiálu mě vyšla myslím na desítku, ale nechá se to i levněji. Měl jsem přidřené vypínací ložisko a to poničilo přítlačný kotouč. Citovat
caffeone Odesláno 4. říjen 2008 Autor Odesláno 4. říjen 2008 no tak to maravenčení by taky sedělo, i při jízdě jemně sešlápnu spojku a cítím to v noze, a zaroven s tím se ozve to hučení, necham to omrknout a necham udělat spojku, a když v tom budu tak rovnou i rozvody, ještě se chci zeptat, dočetl jsem se tu něco o dvouhmotovém setrváku, mám ho tam i já na 16v nebo se dával jen na HDi Citovat
ozzy56 Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 Původně zaslal: caffeone no tak to maravenčení by taky sedělo, i při jízdě jemně sešlápnu spojku a cítím to v noze, a zaroven s tím se ozve to hučení, necham to omrknout a necham udělat spojku, a když v tom budu tak rovnou i rozvody, ještě se chci zeptat, dočetl jsem se tu něco o dvouhmotovém setrváku, mám ho tam i já na 16v nebo se dával jen na HDi Dával se jen na diesely--mají větší rázy (torzní kmity) na klice [upravil dne 4/10/08 ozzy1956] Citovat
hudy Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 Původně zaslal: Ticcino Zdar. Vrzání se mi ozývalo při řazení ale navíc mi vrzalo ve spojce při pomalém sešlapávání a při lehkém sešlápnutí při nastartovaném autě v pedálu jakoby mravenčilo. Výměna spojkové sady včetně materiálu mě vyšla myslím na desítku, ale nechá se to i levněji. Měl jsem přidřené vypínací ložisko a to poničilo přítlačný kotouč. to se mi ted stava taky,kdyz seslapnu spojku,tak si jako hvizdne/vrzne/.takze to znamena,ze mi odchazi spojka?? Citovat
Ticcino Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 to Hudy: To vrzání při jízdě se mi neozývalo při sešlapávání spojky, ale při sešlápnutí nebo uvolnění plynu, a to do doby, nežli se auto trošku prohřálo. Domníval jsem se, že to je onen výfukový spoj, ale nebylo tomu tak. Vrzání ve spojce bylo slyšet (a to jako hodně slyšet), když byl motor vypnutý a velmi pomalu se sešlapával nebo pouštěl spojkový pedál. Po vystydnutí motoru to ale nevrzalo. V tvém případě bych byl zatím v klidu. Citovat
hudy Odesláno 5. říjen 2008 Odesláno 5. říjen 2008 diky za odpoved!me se to vrznuti ozve vetsinou,kdyz clovek seslapne zklidu,treba kdyz tam davam 1 ci zpatecku,obcas pri dvojce pri nizke rychlosti.jinak u ostatnich rychlosti je to velmi zridka. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2008 Odesláno 5. říjen 2008 Nechal bych to tak,je to určitě spojka,má někdy různé pazvuky,ale když neklouže a jinak OK--zkus pár kapkama!!!!! promazat vypínací páku na převodovce,ale tím to skoro jistě nebude--pazvuky vydává většinou přítlačný kotouč spojky po sešlápnutí a to odstranit nejde. Citovat
hudy Odesláno 5. říjen 2008 Odesláno 5. říjen 2008 diky za rady a necham to tedy zatim byt:super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.