Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

SDmmc na SDHC

Recommended Posts

Odesláno

Ak je tu neaký makač na pc mam jednu otazku da sa čítačka karet v notebuku neako abgreidnut ?ma m ta SDMMC a potreboval by som SDHC:myslim:myslim:myslim

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Skús pozrieť na stránkach výrobcu toho noteboku. HW je zhodný. Osobne si myslím že nepochodíš. Následným riešením by bola externá čítačka kariet.

No nie tak celkom. Rovnaký je len tvar a možno napäťové pomery, spôsob čítania je iný. Kým v obyčajných SD sa adresuje priamo pamäťová bunka (systém FAT16), v SDHC sa adresuje celý riadok a používa súborový systém FAT32.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Skús pozrieť na stránkach výrobcu toho noteboku. HW je zhodný. Osobne si myslím že nepochodíš. Následným riešením by bola externá čítačka kariet.

No nie tak celkom. Rovnaký je len tvar a možno napäťové pomery, spôsob čítania je iný. Kým v obyčajných SD sa adresuje priamo pamäťová bunka (systém FAT16), v SDHC sa adresuje celý riadok a používa súborový systém FAT32.

Veď som napísal že je zhodný a nie rovnaký. Rozmery, umiesnenie kontaktov, napájanie. Ak je konkrétna čítačka robená iba na SD tak SDHC neprečíta. Opačne to ide. Tie stránky výrobcu som mu odporučil preto, že tam si môže zistiť aké formáty podporuje konkrétny model notebooku.

Odesláno

Původně zaslal: AnotherOne

Veď som napísal že je zhodný a nie rovnaký. Rozmery, umiesnenie kontaktov, napájanie. Ak je konkrétna čítačka robená iba na SD tak SDHC neprečíta. Opačne to ide. Tie stránky výrobcu som mu odporučil preto, že tam si môže zistiť aké formáty podporuje konkrétny model notebooku.

To už zistil aj bez pozerania stránky výrobcu.

Odesláno

No kúpou čitačky je to dost jednoduché riešenie:D:D:DAle aj tak je to haluz že sa to nedá neako odrbkat:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...