Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

caute! zacali mi piskat a hrkotat loziska v alternatore mam 307 2,0HDi 80kw rv 2002 teda december 2001 sa mi zda...

kolko ma to bude stat? da sa to v pohode vymenit alebo je to nejak s niecim v jednej kope takze budem musiet kupit nejaky diel? takze co ma loziska budu stat a aka je narocna vymena. .. popripade ako sa menia.. dik!

Guest servisman
Odesláno

vem to obecně pokud si to budeš dělat sám tak tě stojí jen ložiska a práci nepočítaje,pokud si vyndáš altík a někomu odvezeš platíš opravu,pokud auto odvezeš zaplatíš i demontáž montáž .Také při rozebrání se zjistí co je špatné uhlíky ,které by stála za výměnu.

jinak v serviceboxu se dá zjistit co máš za altík Bosch či Valeo a typ.Následně zjistit cenu

[upravil dne 27/9/08 honza406]

Odesláno

Doporučuju vytáhnou altík ven a nechat si ho odborně zgenerálkovat.(nejen vým. ložisek) Jestli ho neumíš demontovat sám,tak odvez

celé auto do opravny.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

jen aby to neuděli následovně že dají nový altík ;)

Nemůžou dávat nový altík,aniž bys jim potvrdil výměnu za nový,

když chceš starý do GO.

Osobně altíky a startery vytahuju sám--nechám opravit ( GO ) a

namontuju zpět. Zatím bez jediného problému.

Odesláno

to ozzy1956 já si to dělám taky sám ;)

Myslím,že je to nejlepší,co může obyčejný člověk udělat. Nejsou

to jen ložiska,chce to proměřit při zátěži a bez zátěže,je někdy

potřeba soustružník atd.,ten chlapík to dělá denně a má na to

různé stolice k vyzkoušení :papa

Guest servisman
Odesláno

nevím co tam máš za altík jedině zjistit podle VIN co tam máš a pak se podívat kolik stojí

Odesláno
Původně zaslal: MASAKER

som z ruzomberka... neviem kde to robia.. a loziska som schopny vymenit aj sam.. popripade uhliky.. takze ma zaujimala skor ta cena tych lozisk..

- Temer vo všetkých sú jednoradové obojstranne kryté guličkové ložiská. V prednom víku je to zuším 6303 a zadné malé si nepamätám presne ale tuším 6000 alebo 6001. Dajú sa kúpiť bežne v obchode s ložiskami a cena cca do 300 korún. Pri demontáži zadného si daj pozor aby si nepoškodil krúžok komutátora. Ten býva často dosť vydraný a treba ho zrovnať. Keby bol moc zodraný tak šikovný sústružník tie krúžky dokáže urobiť z tyčovej medi. Naposledy ma to stálo 200 Sk.

- Uhlíky ma vyšli 120 korún. Menia sa dosť blbo lebo sú naletované v regulátore. Na niektorých to býva celé zaliate plastom.

- Ložiská odporúčam pred montážou ešte domazať.

- Ešte pozor pri rozoberaní. Dáva sa dolu predné víko i s rotorom tak aby stator zostal na spodnom. Je tam letovaný a pri demontáži občas ide dolu s predným víkom.

[upravil dne 28/9/08 pastorek]

Guest servisman
Odesláno

to pastorek koukal jsem na altík z favouše tam jsou ložiska 6201-2RS/C36 a 6303-2RS/C36

Odesláno

to pastorek koukal jsem na altík z favouše tam jsou ložiska 6201-2RS/C36 a 6303-2RS/C36

No tak to je potom ono. Na Peugeotoch sú také isté.

Mne už hlava blbo drží čísla. :D

[upravil dne 29/9/08 pastorek]

Guest servisman
Odesláno

tak to by bylo dobrý ,protože podle peugeot katalogu stojí jedno ložisko asi 1600 a na další jsem ani nekoukal

• O 2 roky později...
Odesláno

Mne vychádza z alternátora pri studenom motore zaujímavý zvuk: niečo medzi \"cinkajúcou\" oceľovou guličkou o kov a preskakovanie iskry na sviečke (ale cca. 10x hlasnejší zvuk). Zaujímavé je to , že to robí len ráno a to len pokial sa motor trošku nezohreje, po obede vôbec(ale možno časom začne :D )

V blízkej dobe plánujem meniť remen na alternátore takže sa pozriem na ložíska, len mam taky pocit že to v nich asi nebude. nestretol sa niekto s podobným problémom?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...