Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás všechny nadšence. Pustil sem se do renovace svého auta, sice sem se rozhodl že si koupím P406 coupé, ale s tímhle bude jezdit přítelkině, tak si říkám, dám jí ho do cajku.

Předpokládané opravy :

• Spojková lamela

• Nový chladič vody + sahara

• Sbíhavost

• Zadní brzdy ( nové pakny )

• Výměna prachovek na poloosách

• Termostat

○ Vyčištění motoru

○ Vyklepání zadních levých dveří

○ Odhlučnění plastů interiéru + malé úpravy interiéru

Bohužel sem nějak zapoměl vyfotit první fotku když to eště bylo upa kompet :) Ale aspoň trochu je z toho vidět co to bylo za kekel :D

img0001dm3.th.jpgthpix.gif

img0003xh3.th.jpgthpix.gif

img0004xp8.th.jpgthpix.gif

Tak jo začalo se rozebírat, sundal sem sání, střik a šlo se na výko motoru abych se dostal na šrouby hlavy. Tady přišel první nehezkej šok, objevil sem prasklej držák vačkové hřídele, což mě dost zarazilo. Je fakt že auto skočilo do škarpy ( po tom co mi frajer nedal přednost, nebylo kam jinam uhnout ), ale eště sem se s tím nesetkal. Tak sem si řekl že to asi dostalo štos a držák prostě nevydržel, to by vysvětlovalo to že se strácel olej, pač se asi vydřeli simerinky ( říkal sem si ). No neva ( teda jak se to veme ) stejně kůli tomu musim sundat palici.

img0006zj0.th.jpgthpix.gif

img0008xq6.th.jpgthpix.gif

Zaaretoval sem vačku a setrvák aby se mi to nehlo až začnu povolovat šrouby a sundam hlavu.

img0011cn9.th.jpgthpix.gif

img0003ct7.th.jpgthpix.gif

Tak sem tedy začal povolovat šrouby vždy o půl otáčky v pořadí od 10 k 1. Rozmístění šroubů je asi takto.

○10 ○05 ○01 ○04 ○08

○09 ○06 ○02 ○03 ○07

Kdyby ste to někdo dělal, hlava se smí povolovat jen když je motor studený a pokud nechcete aby se Vám skroutila tak každy šroub povolujte pomalu o půl otáčky tj. o 90° . Jak doporučuje výrobce pořadí se podívejte do chytré knížky jako já ;)

img0009wq9.jpg

w320.png

Pak bych podle chytré knížky měl vzít dvě do 90°ohnutá páčidla na uvolnění hlavy, já použil vyndané šrouby, pač je stejně budu měnit. ( Je to doporučené a doporučuju i já, mohou být natažené. )

No sundal sem hlavu a ke svému zjištění ( nemilému ) bylo zjevné že těsnění je více méně ok. Což znamenalo potvrzení teorie při sundání výka. Sou v háji simerinky pod ventilama. No těsnění tam z5 dát samozřejmě nemůžu, tak koupím nové, stejně tak šrouby a simerinky. Ale kdo mi vymění ty simerinky ? Takový práce s tim, fuj :D Přemýšlím jestli nejsem línej :D Dále to znamené pak znovu seštelovat ventili, ještě že tu nejsou podložky jako u 1,6ky. Fuj :D Pozitivní věc je jen to že můžu sundat takový to krásný ozubený koleso co je na vačce a hodit střed do modré barvy a by ladilo se zbytkem ( který taky eště není udělaný.

Čekám na výplatu ale nic nebrání tomu abych s epustil do čištění sání se vstřikem a takovejch blbostí. Jak vypadalo předtim je vidět na začátku, tet vypadá asi nějak takto :

img0005vk4.th.jpgthpix.gif

[upravil dne 24/9/08 Besir]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...