Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Tomas-X

Právě přes google jsem už hledal. Najde to jen takové obecné informace, většinou jde o starší kousky co jsou na prodej. Ještě jsem nenarazil na žádnou stránku která by říkala něco o těch jumperech. A v biosu to asi nebude, protože to jde přes SCSI řadič.

Napsán autorem NBT

zalezi na konkretnim hardware. zkus googlovat a urcite neco najdes - manual . osobne jsem se s tim jeste nesetkal (u IBM, DELL, HP). jinak myslim, ze kdyz to nebude hw, tak by si s tim mel partion magic 7(8) poradit. jednoduse smaz oddily na konkretnim disku a pak redistribute free space nebo tak nejak. mozna by pomohlo i merge partions... linuxovy fdisk by si s tim mel poradit urcite. fdisk od M$ tezko

potrebujes bootovavcku DOSu 7, nejlépe záchranou disketu Win98SE (kvůli ovladačům na SCSI disky, součástí je obecný SCSI ovladač) a k tomu soft, nejlépe Ranish Part Manager. Má to asi 80kilo a umí zrušit , nebo vytvořit téměř libovolný oddíl.

http://www.ranish.com/part/

Teoreticky není nutné pro první dve SCSI zařízení ovladač, protože k nim řadič připojí standardní INT BIOSu pro řízení pevného disku, ale jistota je jistota a asi to bude mít i SCSI CDčko nebo podobnou blbost.

[Editován dne 6/4/04 vector]

Odesláno

Zkoušel jsem to tím nástrojem jak jsi psal. Zase to udělalo to samé. V dosu se to tvářilo jako 1 disk, zrušil jsem všechny partion a vytvořil 1 o maximální kapacitě. V pohodě se to naformátovalo a jak jsem pustil WinNT tak jsem měl zase 5 disků o stejné kapacitě a se stejným názvem.

Napsán autorem vector

Napsán autorem Tomas-X

Právě přes google jsem už hledal. Najde to jen takové obecné informace, většinou jde o starší kousky co jsou na prodej. Ještě jsem nenarazil na žádnou stránku která by říkala něco o těch jumperech. A v biosu to asi nebude, protože to jde přes SCSI řadič.

Napsán autorem NBT

zalezi na konkretnim hardware. zkus googlovat a urcite neco najdes - manual . osobne jsem se s tim jeste nesetkal (u IBM, DELL, HP). jinak myslim, ze kdyz to nebude hw, tak by si s tim mel partion magic 7(8) poradit. jednoduse smaz oddily na konkretnim disku a pak redistribute free space nebo tak nejak. mozna by pomohlo i merge partions... linuxovy fdisk by si s tim mel poradit urcite. fdisk od M$ tezko

potrebujes bootovavcku DOSu 7, nejlépe záchranou disketu Win98SE (kvůli ovladačům na SCSI disky, součástí je obecný SCSI ovladač) a k tomu soft, nejlépe Ranish Part Manager. Má to asi 80kilo a umí zrušit , nebo vytvořit téměř libovolný oddíl.

Teoreticky není nutné pro první dve SCSI zařízení ovladač, protože k nim řadič připojí standardní INT BIOSu pro řízení pevného disku, ale jistota je jistota a asi to bude mít i SCSI CDčko nebo podobnou blbost.

Odesláno
Napsán autorem Tomas-X

Zkoušel jsem to tím nástrojem jak jsi psal. Zase to udělalo to samé. V dosu se to tvářilo jako 1 disk, zrušil jsem všechny partion a vytvořil 1 o maximální kapacitě. V pohodě se to naformátovalo a jak jsem pustil WinNT tak jsem měl zase 5 disků o stejné kapacitě a se stejným názvem.

Napsán autorem vector

Napsán autorem Tomas-X

Napsán autorem NBT

Aha tak to je nastavení SCSI řadiče.

Jestli máš řadič e BIOSem, dostanaš se do něj CTRL+A při startu (nebo ti to vypisuje jako kombinací) Máš asi špatně nastavené ID , nebo ukončení sběrnice. SCSI sběrnice musí být ukončená naa obou koncích terminátorem a to bu%d samostatným , nebo v zařízení. Zkus hledt v diskusích SCSI , podíval bych se ti přesně, ale nemám teď moc času.

Odesláno

to Vector: Řadič mám jako přídavnou kartu do ISA slotu. A na internetu jsem o tom disku něco našel, dokonce i nastavení těch jumperů, ale nějak moc chytrý z toho nejsem. Jestli by ses na to mohl při chvilce mrknout. Mám to na www.sweb.cz/tmikula/other/scsi.txt . Zatím dík za veškeré info.

Odesláno

ty jumpery nemaji s disk. oddily nic spolecnyho. posli na to p. magic 7. pokud ne, tak si sezen libovolny boot medium linuxu a zkus fdisk. ten umi pracovat s jakymkoliv souborovym systemem (skoro :) ) na rozdil od fdisku od M$.

Odesláno

Partion Magic udělá to samé. Prostě to naformátuje jako jeden disk, jenže po restartu se jich tam objevi 5 :( A navíc PM 8 už nepodporuje WinNT.

Napsán autorem NBT

ty jumpery nemaji s disk. oddily nic spolecnyho. posli na to p. magic 7. pokud ne, tak si sezen libovolny boot medium linuxu a zkus fdisk. ten umi pracovat s jakymkoliv souborovym systemem (skoro :) ) na rozdil od fdisku od M$.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...