Tomas-X Odesláno 6. duben 2004 Autor Odesláno 6. duben 2004 Ten řadič je Future Domain TMC 1670 a disk Fujitsu M2624FA. Napsán autorem NBT posli popis toho serveru a hlavne toho radice. zkusim se poptat... Citovat
vector Odesláno 6. duben 2004 Odesláno 6. duben 2004 Napsán autorem Tomas-X Právě přes google jsem už hledal. Najde to jen takové obecné informace, většinou jde o starší kousky co jsou na prodej. Ještě jsem nenarazil na žádnou stránku která by říkala něco o těch jumperech. A v biosu to asi nebude, protože to jde přes SCSI řadič. Napsán autorem NBT zalezi na konkretnim hardware. zkus googlovat a urcite neco najdes - manual . osobne jsem se s tim jeste nesetkal (u IBM, DELL, HP). jinak myslim, ze kdyz to nebude hw, tak by si s tim mel partion magic 7(8) poradit. jednoduse smaz oddily na konkretnim disku a pak redistribute free space nebo tak nejak. mozna by pomohlo i merge partions... linuxovy fdisk by si s tim mel poradit urcite. fdisk od M$ tezko potrebujes bootovavcku DOSu 7, nejlépe záchranou disketu Win98SE (kvůli ovladačům na SCSI disky, součástí je obecný SCSI ovladač) a k tomu soft, nejlépe Ranish Part Manager. Má to asi 80kilo a umí zrušit , nebo vytvořit téměř libovolný oddíl. http://www.ranish.com/part/ Teoreticky není nutné pro první dve SCSI zařízení ovladač, protože k nim řadič připojí standardní INT BIOSu pro řízení pevného disku, ale jistota je jistota a asi to bude mít i SCSI CDčko nebo podobnou blbost. [Editován dne 6/4/04 vector] Citovat
Tomas-X Odesláno 7. duben 2004 Autor Odesláno 7. duben 2004 Zkoušel jsem to tím nástrojem jak jsi psal. Zase to udělalo to samé. V dosu se to tvářilo jako 1 disk, zrušil jsem všechny partion a vytvořil 1 o maximální kapacitě. V pohodě se to naformátovalo a jak jsem pustil WinNT tak jsem měl zase 5 disků o stejné kapacitě a se stejným názvem. Napsán autorem vector Napsán autorem Tomas-X Právě přes google jsem už hledal. Najde to jen takové obecné informace, většinou jde o starší kousky co jsou na prodej. Ještě jsem nenarazil na žádnou stránku která by říkala něco o těch jumperech. A v biosu to asi nebude, protože to jde přes SCSI řadič. Napsán autorem NBT zalezi na konkretnim hardware. zkus googlovat a urcite neco najdes - manual . osobne jsem se s tim jeste nesetkal (u IBM, DELL, HP). jinak myslim, ze kdyz to nebude hw, tak by si s tim mel partion magic 7(8) poradit. jednoduse smaz oddily na konkretnim disku a pak redistribute free space nebo tak nejak. mozna by pomohlo i merge partions... linuxovy fdisk by si s tim mel poradit urcite. fdisk od M$ tezko potrebujes bootovavcku DOSu 7, nejlépe záchranou disketu Win98SE (kvůli ovladačům na SCSI disky, součástí je obecný SCSI ovladač) a k tomu soft, nejlépe Ranish Part Manager. Má to asi 80kilo a umí zrušit , nebo vytvořit téměř libovolný oddíl. http://www.ranish.com/part/ Teoreticky není nutné pro první dve SCSI zařízení ovladač, protože k nim řadič připojí standardní INT BIOSu pro řízení pevného disku, ale jistota je jistota a asi to bude mít i SCSI CDčko nebo podobnou blbost. [Editován dne 6/4/04 vector] Citovat
vector Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 Napsán autorem Tomas-X Zkoušel jsem to tím nástrojem jak jsi psal. Zase to udělalo to samé. V dosu se to tvářilo jako 1 disk, zrušil jsem všechny partion a vytvořil 1 o maximální kapacitě. V pohodě se to naformátovalo a jak jsem pustil WinNT tak jsem měl zase 5 disků o stejné kapacitě a se stejným názvem. Napsán autorem vector Napsán autorem Tomas-X Právě přes google jsem už hledal. Najde to jen takové obecné informace, většinou jde o starší kousky co jsou na prodej. Ještě jsem nenarazil na žádnou stránku která by říkala něco o těch jumperech. A v biosu to asi nebude, protože to jde přes SCSI řadič. Napsán autorem NBT zalezi na konkretnim hardware. zkus googlovat a urcite neco najdes - manual . osobne jsem se s tim jeste nesetkal (u IBM, DELL, HP). jinak myslim, ze kdyz to nebude hw, tak by si s tim mel partion magic 7(8) poradit. jednoduse smaz oddily na konkretnim disku a pak redistribute free space nebo tak nejak. mozna by pomohlo i merge partions... linuxovy fdisk by si s tim mel poradit urcite. fdisk od M$ tezko potrebujes bootovavcku DOSu 7, nejlépe záchranou disketu Win98SE (kvůli ovladačům na SCSI disky, součástí je obecný SCSI ovladač) a k tomu soft, nejlépe Ranish Part Manager. Má to asi 80kilo a umí zrušit , nebo vytvořit téměř libovolný oddíl. http://www.ranish.com/part/ Teoreticky není nutné pro první dve SCSI zařízení ovladač, protože k nim řadič připojí standardní INT BIOSu pro řízení pevného disku, ale jistota je jistota a asi to bude mít i SCSI CDčko nebo podobnou blbost. [Editován dne 6/4/04 vector] Aha tak to je nastavení SCSI řadiče. Jestli máš řadič e BIOSem, dostanaš se do něj CTRL+A při startu (nebo ti to vypisuje jako kombinací) Máš asi špatně nastavené ID , nebo ukončení sběrnice. SCSI sběrnice musí být ukončená naa obou koncích terminátorem a to bu%d samostatným , nebo v zařízení. Zkus hledt v diskusích SCSI , podíval bych se ti přesně, ale nemám teď moc času. Citovat
Tomas-X Odesláno 9. duben 2004 Autor Odesláno 9. duben 2004 to Vector: Řadič mám jako přídavnou kartu do ISA slotu. A na internetu jsem o tom disku něco našel, dokonce i nastavení těch jumperů, ale nějak moc chytrý z toho nejsem. Jestli by ses na to mohl při chvilce mrknout. Mám to na www.sweb.cz/tmikula/other/scsi.txt . Zatím dík za veškeré info. Citovat
NBT Odesláno 9. duben 2004 Odesláno 9. duben 2004 ty jumpery nemaji s disk. oddily nic spolecnyho. posli na to p. magic 7. pokud ne, tak si sezen libovolny boot medium linuxu a zkus fdisk. ten umi pracovat s jakymkoliv souborovym systemem (skoro ) na rozdil od fdisku od M$. Citovat
Tomas-X Odesláno 9. duben 2004 Autor Odesláno 9. duben 2004 Partion Magic udělá to samé. Prostě to naformátuje jako jeden disk, jenže po restartu se jich tam objevi 5 A navíc PM 8 už nepodporuje WinNT. Napsán autorem NBT ty jumpery nemaji s disk. oddily nic spolecnyho. posli na to p. magic 7. pokud ne, tak si sezen libovolny boot medium linuxu a zkus fdisk. ten umi pracovat s jakymkoliv souborovym systemem (skoro ) na rozdil od fdisku od M$. Citovat
Tomas-X Odesláno 9. duben 2004 Autor Odesláno 9. duben 2004 Problém už je konečně vyřešen. Byly nějak špatně nastavené jumpery na tom SCSI disku. Dík všem za rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.