Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Jen takovou malou otázečku na Vaše zkušenosti..Nemám 407 zatím příliš dlouho. Celkově se mi drží spotřeba okolo 7,3 - 7,5 l/100km. Jezdím více méně stále stejné trasy atd. Od minulého týdne (možná to všechno souvisí s ochlazením a deštěm) stoupla spotřeba o celý litr a v maximemech o 1,3 litru!! Za tu dobu jsem ujel cca 1400 km a spotřeba se zvedla na průměrných 8,6 - 8,8 l/100km. Což není tak supr..Je tonormální stav? Nebo bych se o to měl vážněji zajímat?Nevím na jakém principu funguje automatický sytič.Nemůže být nějak zaseklý nebo tak, ale pokud vyřadím po zahřátí zůstávají otáčky jako vždycky.. Jinak mám 1.8i benzin 16V.. Díky za rady. Ruben

Odesláno

a ta spotreba je spotreba benzinu nebo spotreba LPG ? jake zarizeni LPG mas ? jak dlouhe trasy to jsou ? pokud je to treba tak do 30km do prace, tak je klidne mozny, ze se motor poradne neprohreje a proto je v tomhle pocasi spotreba vyssi

Ja s moji 406 1.8 16V jezdim pri mirne noze za cca 9l LPG, kdyz na to nehledim a casteji predjizdim s podrazovanim na 3 a motorem v otackach 5000, tak se dostanu taky i na tech 10l

Odesláno

Tohle je nárůst který hlásí palubní PC. Toto mám to přesně změřené Lpg je +0,7l k palubímu PC. Takže mi s tímto zároveň vzrostla i spotřeba LPG. Trasy jsou denně vždycky kolem 70(35 + 35) km + 3 - 4 týdně v tahu kolem 120 km. Jinak zařízení mám italské Tartarini(je to fakt špička)-model 2008. Zatím bez problémů a perfektně táhne. Jen sem se teďka podivil, jak se to zvedlo :(

Původně zaslal: Ferry

a ta spotreba je spotreba benzinu nebo spotreba LPG ? jake zarizeni LPG mas ? jak dlouhe trasy to jsou ? pokud je to treba tak do 30km do prace, tak je klidne mozny, ze se motor poradne neprohreje a proto je v tomhle pocasi spotreba vyssi

Ja s moji 406 1.8 16V jezdim pri mirne noze za cca 9l LPG, kdyz na to nehledim a casteji predjizdim s podrazovanim na 3 a motorem v otackach 5000, tak se dostanu taky i na tech 10l

Odesláno
Původně zaslal: benik1984

Tohle je nárůst který hlásí palubní PC. Toto mám to přesně změřené Lpg je +0,7l k palubímu PC. Takže mi s tímto zároveň vzrostla i spotřeba LPG. Trasy jsou denně vždycky kolem 70(35 + 35) km + 3 - 4 týdně v tahu kolem 120 km. Jinak zařízení mám italské Tartarini(je to fakt špička)-model 2008. Zatím bez problémů a perfektně táhne. Jen sem se teďka podivil, jak se to zvedlo :(

Původně zaslal: Ferry

na tyhle kratky couracky v tyhle zime se ani moc nedivim.

jinak muj PPC ve 406 ukazuje taky na LPG o cca 0.7-1l min

jinak ja mam zarizeni DGi - v podstate jednobodove vstrikovani LPG od roku 2001, najeto pres 100 000km a taky spokojenost ;) ac ma auto psano konstrukcni rychlost 194kmh, neni problem se dostat na 215kmh ( mereno dle GPS, takze vcelku presny ) :D

Odesláno

No, mně na té spotřebě nepřijde nic nenormálního. Jednak jsi mohl podvědomě změnit styl jízdy, ale obecně, já mám u 1.6 16V dlouhodobou spotřebu 8,7 (denně 10+10km, jednou za měsíc 60+60). Přes dovolenou (1000+1000+10x100km) to bylo asi 6,5. Takže u 1.8ky mi přijde tvých 8.5l normálních.

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Tak já nevim, na 406 kombi 1.8 16V v LPG bez počítače - mám ho druhý týden - ale spotřebu v LPG jsem podle doplnění nádrže u stejné pumpy spočetl na 12,7 l/100km (Praha +180 na dálnici) a 11,4 ( při coučračkách po venkově s permanentě zaplou klimoškou). To se vy ostatní tak vytahujete, nebo je něco špatně u mne ?

Odesláno

Za 8-11 litrů jsem jezdil s 1.6 16V (motor Opelu, šílenej šrot), takže bych to tak drasticky neprožíval. Netankuješ třeba jinde benzín?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...