Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Muj tip je ciste soukromy a moc ti asi nepomuze. pekarnu mame doma a moc ji nepouzivame. zjistil jsem ze udelat testo je vec na 5 minut a pak to po vykynuti mlasknu s osatkou rovnou do trouby. taky se mi nelibi tvar chleba z pekarny :)

Odesláno

Používat pekárnu jen jako hnětač? Trošku drahej hnětač, ne? :D To bych radši zapojil svaly a makal ručně :) Dyt se ti to musí doživotně vyplatit, i kdybys měl u každyho druhyho těsta zlomit vařečku :D 

My máme pekárnu od ETA, má hnětače dva a pracuje v pohodě. Zkoušeli jsme kynuté těsta na buchty, péct chleba, dělat marmelády a další funkce a vždy vše v pohodě. Pekárnu bychom si sami nekoupili, ale dostali jsme ji s přítelkyní darem, tak v tom občas něco uděláme, ale zabírá to dost místa ve skříni :D

Na tvar chleba bych se z vysoka vyprdl... Jak se říká: Krkem to projde a prdel si to přebere, stejně dělá hovno ;) Nebo ještě kolega říká, že je jedno, jak to jídlo vypadá, je to stejně jenom hmota :D 

Odesláno

2Scratch→ dík za tip

2FiFa_cze→ nejenom jako hnětač, ale i jako inkubátor na kynutí - Prostě nasypu vše potřebné, zapnu a hotovo. Šetřím ruce a svaly své manželky:-) Další posilovnu/trénink opravdu nepotřebuju a ani nechci, proto koukám po něčem, co mi/ženě trošku ušetří práci. Takže tak. Cena mi nepřijde vůbec vysoká, naopak, vzhledem k příslibu je víc než v pohodě. A s tím tvarem teda nesouhlasím, protože jídlo mi musí chutnat i očima. Já jím i pro potěšení a nejenom proto, že do sebe musím dostat živiny. Užívám si chutě i tvary. A chleba mám rád kulatej a posypanej kmínem, s lesklou kůrkou a teplou vůní.  Ale je to můj přístup a nikomu ho necpu. Ať si to každej udělá jak chce :cool:

Odesláno
před 9 hodinami, morepower napsal:

Zdar, navážu na opravdu starý téma...

Pořídím pekárnu, pročetl jsem všechno možný, včetně témat tady a mám pár posledních dotazů, jestli budete Vy zainteresovaní tak milí a poradíte mi:

1.  nelíbí se mi ten tvar chleba z pekárny, takže bych ho dopékal v troubě a pekárnu používal jako "hnětač" a nechal v ní těsto nakynout. Jak jsem četl, mají pekárny různý programy a ptám se tedy, jde o samostatný program pro nakynutí bez pečení, nebo musím koukat po pekárně, která má volitelný (programovatelný) program, aby mi to umožnil?
  2. pochopil sem že je lepší jeden hnětač, dvě misky na výměnu a že na výkonu zas tak nezáleží. Máte ještě nějaké dobré tipy, na co si dát bacha?

dík

Máme pekárnu z Lidlu pár let a funguje na jedničku.

Program na těsto to má, používáme ho často, má dva hnětače, což osobně beru jako plus, mačkají těsto mezi sebou, kradou si ho .. Celé to trvá s nakynutím.asi 90min, míchá a kyne několikrát.

Odesláno

Vlastní zkušenost s pekárnou je asi taková 

Ze  začátku po novotě jsme si ji nemohli vynachválit,co všechno umí, taky jsme měli s dvěma hnětačkama a s pozdním spuštěním, že když ráno vstaneš je chleba hotovej ještě teplej, měla asi 12 programú 

Kdysi jsme  ji dostali pod stromeček, pekli  jsme v ní asi tak dva roky pravidelně jak chleba,na knedlíky těsto hnětali a podobně, postupně časem jsme  po odchodu děcek sami,sami jsme už  nic nedělali, leželo to ve špajzu v regálu do ty doby, než jsme pekárnu dali dceři, ta jí občas používá, ale fakt občas 

Odesláno z Samsung J 5

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...