Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem destiny

To nevíš (máš palubní poč. tak asi víš), že když vyřadíš, máš spotřebu asi 2l/100km, ale když tam rychlost necháš a nešlapeš na pedál plynu, tak máš spotřebu 0l/100km a ještě brzdíš motorem, což znamená štření brzdového systému (destičky) :D Tohle má na svědomí zázračný a všemi opěvováný systém vstřikování Comon Rail :P

Muzete mi to nekdo vysvetlit?? Taky ted zkousim jinej styl jizdy aby to jezdilo zadarmo:D a vsiml jsem si toho ze kdyz z kopce vyradim, tak to chlasta1-2litry ale kdyz tam necham rychlost tak to ukazuje nulu...jak je to mozne ????

jinak zatim jsem velkym odlehcenim nohy udelal prumernou spotrebu 5,6l a to jezdim prevazne jak město tak neměsto...

[Editován dne 29/4/05 tomask]

Odesláno
Napsán autorem tomask

Napsán autorem destiny

To nevíš (máš palubní poč. tak asi víš), že když vyřadíš, máš spotřebu asi 2l/100km, ale když tam rychlost necháš a nešlapeš na pedál plynu, tak máš spotřebu 0l/100km a ještě brzdíš motorem, což znamená štření brzdového systému (destičky) :D Tohle má na svědomí zázračný a všemi opěvováný systém vstřikování Comon Rail :P

Muzete mi to nekdo vysvetlit?? Taky ted zkousim jinej styl jizdy aby to jezdilo zadarmo:D a vsiml jsem si toho ze kdyz z kopce vyradim, tak to chlasta1-2litry ale kdyz tam necham rychlost tak to ukazuje nulu...jak je to mozne ????

[Editován dne 29/4/05 tomask]

Nechci vam rat nadseni, ale spotrebu 0 l/km ma snad kazdej primovstrikovej motor - ne jenom common rail :) - za podminek 1) zarazena rychlosti 2) otacky > N (neco kolem 2000 tisic, spis min) 3) neslapete na plyn :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

Hehe, i nepřímovstřikový motory mají tuto vlastnost. Což je mimojiné hnípáku tvůj i můj případ. V našich 306kách se palivo vstřikuje do sacího potrubí, ne přímo do válce.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Slovensko - Rakúsko - Taliansko - Rakúsko - Nemecko - Rakúsko - Slovensko. Spotreba podla PP 5,1 l/100km. Spolu najazdené 2250 km. 90% diaľnica. Obsadenie auta - 3 osoby + plný kufor. Vypočítaná spotreba podľa natankovanej nafty 5,36 l/100km. 1,6 HDi - som spokojný...

Odesláno

Švédsko, Finsko, Norsko celkem 9 367 kmm ve čtyřech lidech (2 x 115kg,2x 60 kg), plný kufr, střešní box a 20\" biketrialové kolo na střeše - na severu 5.4 l/100km, celkem za celou cestu podle tankování 6 l/100 km. Pokud jezdím na pětníku tak 6.3 l/km.

Odesláno

bohuzel vic...:roll

asi to je tim sestikvaltem :myslim

kratke stupne a porad se to toci...:mrk

sestka na dalnici uz je dobra:super

ale to mesto je tak za 9:grr

pak tak 6,5-7,5:roker

idealni rychlost je 90 a 150;)

to je spotreba nejpriznivejsi

:super

Odesláno

nejlepe mi to jezdilo s 206 90 hdi s powerboxem

to bylo fakt tech 4,5; pet...

pak 307sw s 2,0 110PS to je tak 6

ale tenhle 16v je divnej

pry je vazne nejidealnejsi 1,6 hdi

ze to ma jen pet kvaltu a drahy jsou delsi a tolik se to netoci a nezere...:myslim

Odesláno

no já mám 1,6 benzín a jezdím převážně krátký jízdy po městě tak 5-15KM, spotřeba je cca 7,8 litrů a to nejezdím nijak na spotřebu ani to extrémně nehoním. Takže spokojenost

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: michal 206

bohuzel vic...:roll

asi to je tim sestikvaltem :myslim

kratke stupne a porad se to toci...:mrk

sestka na dalnici uz je dobra:super

ale to mesto je tak za 9:grr

pak tak 6,5-7,5:roker

idealni rychlost je 90 a 150;)

to je spotreba nejpriznivejsi

:super

Prave zvazuju, zda-li koupit 2.0 HDI 100kW nebo 1.6 HDI 80kW. :myslim

Nemate nekdo zkusenosti ?

2.0 HDI jsem si vyzkousel ve 407 a vubec to nebylo spatny svezeni a ta spotreba taky nebyla tak dramaticka.;)

Jinak moje soucastny auticko ma dlouhodoby prumer 6.1, coz podle me neni az tak dramaticky. Hlavne ta akusticka pohodicka, treba v porovnani s TDI ,:super

Odesláno

Helou vsetci,

ako citam, tak citam, nikto nepise o novej 1,4 16V 66 kW. Ja som si ju kupil 01/05 a som s nou spokojny. Spotreba mimo mesto max 5,5 l a v kombinovanej spotrebe som sa este nedostal nad 6,5 l, fantazia! Taha ako dive, necakal som :) (naftaci, prosim nekamenujte ma, som skromny). Vacsi benzin som nechcel, lebo uz pekne zere, a naftak je u nas tak o 100 tis. drahsi. Na 307 ma stve zatial iba jedna vec a to je kratka 5 rychlost. Sem tam sa pri 80-90 kmh pristihnem, ako chcem hodit 5 a ona tam uz je. Tot vsjo.

Odesláno
Původně zaslal: berger

Helou vsetci,

ako citam, tak citam, nikto nepise o novej 1,4 16V 66 kW. Ja som si ju kupil 01/05 a som s nou spokojny. Spotreba mimo mesto max 5,5 l a v kombinovanej spotrebe som sa este nedostal nad 6,5 l, fantazia!

Dikes, tenhle motor se mi papirove moc libi, spotreba co pises je skvela. Mas kombika nebo kratkou verzi? Muzes porovnat jak ten motor tahne s nejakou jinym \"malym\" benzinem? Na 16V to ma hodne nizko max kroutaku, muze to pekne tahnout od spodu a pritom i pekne vytacet...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...