Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Kde odvzdusnit vodu u 406Coupe 2.0 RFV???

Recommended Posts

Odesláno

urcite by mel byt ventilek na kolinku hadice co vede z radiatoru ( tesne u prepazky motor/kabina) a pak by mohl byt sroubek na telese termostatu

Guest servisman
Odesláno

stačí se podívat na hadice či se podívat a najít téma odvzdušnění 406;)

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

urcite by mel byt ventilek na kolinku hadice co vede z radiatoru ( tesne u prepazky motor/kabina) a pak by mohl byt sroubek na telese termostatu

jj neco jako ventilek je jak rikas mezi prepazkou motor kabina...ale druhej nevidim a na termostatu neni nic takovyho.znamena to ze ma jenom jeden?

Guest servisman
Odesláno

nebo u termostatu taková tyčka se šroubkem vím že tam OK406 něco podobného já tam mám jen šroubek viz obr

[upravil dne 9/9/08 honza406]

post-0-14109602048856_thumb.jpg

Odesláno

tak sem to uspesne po... MOtor zahratej,bezelo to tak sundavam cepicku na obrazku a porad nic.Sroubuju sroubuju az mi zustala v ruce a v zapeti zacala strikat horka voda.No nasadit uz to neslo protoze bych se oparil,tak sem koukal jak mi to vsechno tece ven ;) Diky za obrazek.Az to vychladne tak to zkusim u toho termostatu.

post-0-14109602049151_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno

jj čepičku vyndat ale já vyndával když byl motor v klidu až vytékala kapalina nasadil čepičku,u toho termostatu je dírka v šroubku tam to půjde lépe

proti opaření čepičku nasadit do užší hadičky a tou si pomoci ;)

[upravil dne 9/9/08 honza406]

Odesláno
Původně zaslal: asaad

tak sem to uspesne po... MOtor zahratej,bezelo to tak sundavam cepicku na obrazku a porad nic.Sroubuju sroubuju az mi zustala v ruce a v zapeti zacala strikat horka voda.No nasadit uz to neslo protoze bych se oparil,tak sem koukal jak mi to vsechno tece ven ;) Diky za obrazek.Az to vychladne tak to zkusim u toho termostatu.

klasika, taky uz se mi to parkrat stalo, skoro 90stupnu tepla voda je svin :D , chce to rychle vypnout motor, pak to prestane tect.Jinak ten sroubek na termostatu vysroubovavat uplne nemusis, ma v sobe dirku, takze staci jen povolit

Tak znovu a lepe ;)

Pokud bys tu cepicku z kolinka ztratil, da se tam pouzit obycejna cepicka z pneu ;)

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: asaad

klasika, taky uz se mi to parkrat stalo, skoro 90stupnu tepla voda je svin :D , chce to rychle vypnout motor, pak to prestane tect.Jinak ten sroubek na termostatu vysroubovavat uplne nemusis, ma v sobe dirku, takze staci jen povolit

Tak znovu a lepe ;)

Pokud bys tu cepicku z kolinka ztratil, da se tam pouzit obycejna cepicka z pneu ;)

No me ta voda tekla jeste po vypnuti motoru nejakou tu chvili...pak sem tu cepicku nemohl najit.Ale zadarilo se :) Takze je to lepsi na tom termostatu? Jinak je normalni ze to z oho strika?byl to malej vodotrysk tak 10cm :)

[upravil dne 9/9/08 asaad]

Guest servisman
Odesláno

já zase hledal čepičku pod autem čili pod motorem jak mne vypadla :D

Odesláno
Původně zaslal: honza406

já zase hledal čepičku pod autem čili pod motorem jak mne vypadla :D

No ja predved pekny divadlo kdyz se mi z toho u baraku zaclo kourit jak sla voda na motor :-D

• O 3 roky později...
Guest Džůny
Odesláno

Dneska jsem taky potřeboval odvzdušnit. Šel jsem po hadicích a našel ten ventilek na kolínku té hadice co vede z radiátoru ().

Motor zahřátý na provozní teplotu s otevřeným víčkem a otevřel jsem ventilek. Tekla z toho horká voda s bublinkama, jenže pořád... Má se to nechat takhle otevřené, nebo jsem to dělal blbě a má se ventilek hned zase zavřít a pak zase znovu otevřít? Vyteklo mi toho ven docela dost, budu muset dolít.

A na to se chci zeptat taky, jaká chl. kapalina do toho mého patří? Ta co jsem vypouštěl měla zelenou barvu.

406 Old 1.8 16V

• O 5 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...