Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny

Jedu v noci a svitim si na cestu dalkovejma obcas prepnu na potkavaci to kdyz jede auto proti. Najednou prestalo auto svitit nejsem si jistej jestli zhasla i pristrojovka. Zatim se mi to stalo 2x a vzdycky jen kdyz jsou zapla dalkova. Lidi reknu vam je to sok kdyz jedete treba 90km/h a najednou tma. Mam tam H4 coz znamena ze pri prepnuti na dalkova zhasinaji vlakna potkavacich svetel. U H7 by se to asi stat nemohlo. Kazdopadne staci jen vypnout svetla a zase zapnout a je vse OK. Poradte prosim kde hledat chybu. Nebo nestalo se to uz tady nekomu. Ja jsem ten problem hledal tady ve foru a nic jsem nenasel. Presneji receno nasel jsem jen zminku ze se to stalo mam pocit ze to byl clen \"minimaxa\" ale nebylo tam radne doreseni nebo vyreseni. prosim POMOC

Odesláno
Původně zaslal: PnR

skusal si menit ziarovky?

žárovkama to nebude,když to jde znova zapnout:myslim

Původně zaslal: genzer

spis bych to typnul na relatko

Taky bych to odhadoval na relé,zkusil bych vyměnit:myslim

Odesláno

souhlasim stím že by to mohlo být relátko, a nebo máš někde španej kontakt pro dálku. Stávalo se mi to u škody jako v 90 když se zhasne tak to je v zatáčce na skočení do příkopa tma jak v ranci :-D, u škody sem to pořešil prodejem a koupim peugeotu :-) a mám klid :-)

Odesláno

Jen taková úvaha - poznámka do placu. Nemělo by to relé být přepínací? Když to stáhne magnet, jde proud do dálkových, když to stáhlé není, pružina přetáhne jazýček na potkávačky? Mně by to dávalo logický smysl. Tím pádem by se nemohlo stát, že jedeš potmě. A pak by tedy chyba musela být jinde.

Odesláno

no ten jazýček se muze spotit a udelat se na nem z jedny strany ta fuj vrstva pak ten dosed jazyčku k ty dosedaví ploše může být horší a stačí hrbol a hup a proud neteče a rele je stále seplí nebo připeklí všechno je možný :-)

Odesláno

Tak jsem dneska zajel na vrakac a koupil levou packu stala 400kc. Krourtil jsem se u toho ale co se da delat. Nova v autokelly.cz stoji necelejch 2000kc. Je teda od jineho vyrobce jinak je uplne stejna. Rovnou jsem ji tam namontoval a zatim vsechno funguje ale to by se stejne hned neprojevilo. Nekde jsem se docetl ze dalkova svetla jedou pres rele ale potkavaci jedou primo pres packu. To by teda opravdu mohlo byt rele ze se po urcitem case nejak vyhreje a odpadne to z kontaktu pak logicky nesviti zadne svetlo (teda parkovacka by jela ale to si clovek opravdu neposviti). Jeste se teda zeptam nevite nahodou kde hledat rele na dalkova svetla. Jen jsem odklopil kryt pojistek pod volantem a postupne jsem tahal relatka a svetla svitila porad. Teda delal jsem to kdyz jsem jeste nevedel ze jsou potkavaci pres packu. takze si nejsem uplne jistej.

Starou packu jsem rozebral ale jak uz to tak stava zadnou zavadu jsem nenasel. Jedine co tam bylo tak trosku obrousene ty prevadece (kontakty) uvnitr. Obrousil jsem je a nekdy az bude nalada tak to testnu.

Odesláno

Podľa schémy to vyzerá tak že relátka sú iba na tlmené svetlá a diaľkové je priamo spínané prepínačom.

Mne sa niečo podobné stalo na 405ke a bol vadný prepínač svetiel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...