Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nemocný nebo mrtvý motor 406 1.8 16V - - predelani na motor 2.0

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj clubáci,

tak dneska jsem myslel, že mě trefí. Na dálnici cca ve 180km/h mi škubl motor a z výfuku šel modrý dým a motor zhasl. Při odstavení a otevření kapoty se na mě vyvalil modrý dým někde z ventilů a bylo vymalováno :(

Cely motor mama zastrikany jakoby smesi chladici kapaliny a oleje. Pod autem vytekly tak 3l.

Po chladící kapalině ani kapka a v měrce oleje, předtím to bylo před výměnou, takže u minima, a teď je to přes maximum nějaké tmavé lepkavé tekutiny, vypadá to jako olej ale je to lepkavé.

Ted mám otázku jestli z tohohle poznáte co by to mohlo být a kolik to tak bude stát, jestli je motor na odpis nebo se to dá nějak zachránit, já osobně mám podezření na těsnění pod hlavou :grr:(

[upravil dne 7.9.2008 ThorR]

[upravil dne 7.9.2008 ThorR]

[upravil dne 8.9.2008 ThorR]

Odesláno

zrovna ted nedavno jsem prodaval motor jednomu chlapikovi co na tom byl podobne, prasklo tesneni pod hlavou, vytekla voda, pridrel se jeden valec - v servisu mu namerili nulovou kompresi, takze misto opravy koupil jinej motor ode mne

Je to smula, dotahnout do servisu, tam rozebrat a pak se uvidi

jinak uz jsem taky videl fotky tohodle motoru, kdy uletel pri jizde po dalnici olejovej filtr i s kusem bloku motoru, na vlastni oci jsem pak videl 2.0 16V motor s prasklou ojnici - holt obcas se stane no

[upravil dne 8/9/08 Ferry]

Odesláno

no tak co se mi na to divali kamaradi co tomu trosku rozumi, tak konstatovali ze je to cele v pi** . Tak uvidim co mi na to rekne odbornik, ale jinak to ma asi souvislost s tim cvakanim v motoru. Urcite je praskle tesneni, ventil neco prorazil, hlava motoru je asi taky k.o. a rozvodfy se teprve uvidi. Vypada to bud na repas nebo na novy motor. Ted nevim co je ale lepsi kdyz to vyjde tak na stejno :(:(

Odesláno

Zrejme to bude dosť poškodené ale rentabilitu opravy zistíš až po demontáži hlavy. Podľa toho popisu to vyzerá na výmenu motora ale každopádne najprv zisti rozsah poškodenia.

Odesláno

No a myslite ze kdyz mi to udelalo 3 mesice po koupi, ze je to skryta zavada na reklamaci? popr. je lepsi uz pak do toho dat 2.0 misto 1.8 co je spojene se zamenou obsahu?

Odesláno
Původně zaslal: ThorR

No a myslite ze kdyz mi to udelalo 3 mesice po koupi, ze je to skryta zavada na reklamaci? popr. je lepsi uz pak do toho dat 2.0 misto 1.8 co je spojene se zamenou obsahu?

Či sa jedná o skrytú závadu zistíš jedine analýzou poškodenia a príčiny vzniku poruchy. Ak chceš uplatňovať reklamáciu tak bude treba vyjadrenie autorizovaného servisu.

Čo sa týka výmeny motora za iný obsah tak by sa jednalo o prestavbu a je na to treba povolenie. (aspom teda u nás sa bez povolenia a evidencie môže meniť iba motor toho istého typu, napríklad DFZ za DFZ)

Odesláno

To by mě taky zajimalo co cše se musí vyměnit pro montáž 2,0:)

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Či sa jedná o skrytú závadu zistíš jedine analýzou poškodenia a príčiny vzniku poruchy. Ak chceš uplatňovať reklamáciu tak bude treba vyjadrenie autorizovaného servisu.

Čo sa týka výmeny motora za iný obsah tak by sa jednalo o prestavbu a je na to treba povolenie. (aspom teda u nás sa bez povolenia a evidencie môže meniť iba motor toho istého typu, napríklad DFZ za DFZ)

cislo a typ motora ti uz dnes nikto u nas nekontroluje.je to suciastka

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

pokud ti nebude sedět typ motoru, tak budeš mít problem na technický. Číslo motoru se dá vymazat, ale zaměnit typ motoru asi jen tak nepujde. Navíc obsah a typ by měl být zapsán ve VIN.:myslim.

Odesláno
Původně zaslal: Kekros

pokud ti nebude sedět typ motoru, tak budeš mít problem na technický. Číslo motoru se dá vymazat, ale zaměnit typ motoru asi jen tak nepujde. Navíc obsah a typ by měl být zapsán ve VIN.:myslim.

este som sa nestretol na stk zeby pozerali co tam je za motor.jak poznas osobne o aky objem motora ide ked sa nanho len pozries?neviem ako u vas ale u nas je motor suciastka.kde je napisany na motore typ?

pytam sa laicky,ja som nic take nevidel

Odesláno

Ma nekdo zkusenosti s predelanim z 1.8 na 2.0 ? Co se musi s motorem vymenit? Bude stihat spojka? brzdy, co rozvody atd. ? Diky za rady

velmi sa v tom nevyznam,ale mozno aj druha prevodovka a pc

Odesláno

Áno, číslo motora už nikto nekontroluje lebo je to výmenný diel. S typom motora je to niečo iné. Ten kontrolujú na STK i pri prepise auta. Mám to z vlastnej skúsenosti a informácií od technika na STK.

Typ motora je na ňom vždy uvedený.

Odesláno

menit 1.8 za 2.0 neni oficialne mozny, kod motoru vyrazenej na bloku motoru se kontroluje na STK jak uz psali predchozi. Pokud bys chtel riskovat jezdit s takhle upravenym autem, musel bys sehnat i jinou prevodovku, ta z 1.8 ma jinou prirubu a nepasuje, mozna by byly potreba i jine poloosy, 2.0 ma i vetsi prumer brzdovych kotoucu - tzn. sehnat jine brzdice... atd

RJ by mela byt snad stejna ( aspon myslim ze Bosch MP 5.1.1 ma jak 1.8 tak 2.0)

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: Ferry

menit 1.8 za 2.0 neni oficialne mozny, kod motoru vyrazenej na bloku motoru se kontroluje na STK jak uz psali predchozi. Pokud bys chtel riskovat jezdit s takhle upravenym autem, musel bys sehnat i jinou prevodovku, ta z 1.8 ma jinou prirubu a nepasuje, mozna by byly potreba i jine poloosy, 2.0 ma i vetsi prumer brzdovych kotoucu - tzn. sehnat jine brzdice... atd

RJ by mela byt snad stejna ( aspon myslim ze Bosch MP 5.1.1 ma jak 1.8 tak 2.0)

taky je řj SAGEM SL 96

Odesláno

Áno, číslo motora už nikto nekontroluje lebo je to výmenný diel. S typom motora je to niečo iné. Ten kontrolujú na STK i pri prepise auta. Mám to z vlastnej skúsenosti a informácií od technika na STK.

Typ motora je na ňom vždy uvedený.

tak ja neviem.co zijem na inej planete?mne v zivote od zmeny (motor-suciastka) nikto na motor ani nepozrel pri prepise.ved sa to nerobi,a ze som sa ich naprepisoval.ani v nemecku to nik nekontroluje pri odpise ani prepise a ani na sk na stk.nestretol som sa s tym.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...