pkr Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Zdravím, mám menší problém s motorem a potřeboval bych poradit. Jedná se o to, že při rozjíždění je znát takové cuknutí, jako by na zlomek vteřiny klesl výkon.Většinou to udělá jen jednou, ale párkrát se to stalo i 3krát po sobě.( během jednoho rozjezdu) Dělá to mezi 30-40km/h, takže na dvojku, někdy i na trojku. Jinak auto jede naprosto v pohodě,jak akcelerace, tak spotřeba i výkon jsou OK. Máte někdo nějakou představu, co by to mohlo bejt. Předem díky Ještě pro doplnění: na diag. se nic neukázalo, motor 2.0Hdi, nehlásí mi to žádnou chybovou hlášku a mám po výměně všech filtrů i ol. Citovat
Přema Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Taky se mi to sem tam stalo a jestli máš FAP tak to připisuji možné samoregeneraci FAPu a tím spojeného bajpásu intercooleru a jiných možných úkonů motoru spojene s regenerací FAPu...ale nevím to na 100 % je to myslím,jinak mě taky auto jede uplně v poho a žádní hlášky nemám.........pokud ti to nebude dělat moc často tak bych to zatím neřešil,sem tam auto protáhni na delší trase at se FAP sám vyčístí a uvidíš,je pravda že mi to už ¨delší dobu neudělalo......:myslim Citovat
benik1984 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Zdravím. Asi Tě nepotěším, ale mne se tato chybička vyskytla něco málo před tím než mi odešel do kytek katalyzátor..? Netvrdím ale že to musí být bezpodmínečně tím. Mám 1.8 benzín SW.. Tak hodně štestí.. Ruben Původně zaslal: Přema Taky se mi to sem tam stalo a jestli máš FAP tak to připisuji možné samoregeneraci FAPu a tím spojeného bajpásu intercooleru a jiných možných úkonů motoru spojene s regenerací FAPu...ale nevím to na 100 % je to myslím,jinak mě taky auto jede uplně v poho a žádní hlášky nemám.........pokud ti to nebude dělat moc často tak bych to zatím neřešil,sem tam auto protáhni na delší trase at se FAP sám vyčístí a uvidíš,je pravda že mi to už ¨delší dobu neudělalo......:myslim Citovat
benik1984 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Zdravím. Asi Tě nepotěším, ale mne se tato chybička vyskytla něco málo před tím než mi odešel do kytek katalyzátor..? Netvrdím ale že to musí být bezpodmínečně tím. Mám 1.8 benzín SW.. Tak hodně štestí.. Ruben P.S. Spletl jsem si odpověď a napsal to prvně ke kolegovi.. :-) Původně zaslal: pkr Zdravím, mám menší problém s motorem a potřeboval bych poradit. Jedná se o to, že při rozjíždění je znát takové cuknutí, jako by na zlomek vteřiny klesl výkon.Většinou to udělá jen jednou, ale párkrát se to stalo i 3krát po sobě.( během jednoho rozjezdu) Dělá to mezi 30-40km/h, takže na dvojku, někdy i na trojku. Jinak auto jede naprosto v pohodě,jak akcelerace, tak spotřeba i výkon jsou OK. Máte někdo nějakou představu, co by to mohlo bejt. Předem díky Ještě pro doplnění: na diag. se nic neukázalo, motor 2.0Hdi, nehlásí mi to žádnou chybovou hlášku a mám po výměně všech filtrů i ol. Citovat
AnotherOne Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Mne sa to stalo tiež raz na trojke, veľmi ľahké takmer nebadané cuknutie asi 2-3 krát po sebe. Som práve po výmene oleja a filtrov. Predtým som nemal problém, teraz jazdím druhú nádrž na shell v-power diesel takže palivom to asi nebude. Alebo žeby sa čistil palivový systém tými aditívami v nafte? Neviem, zatiaľ to neriešim. Citovat
pkr Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 FAP mám, ale myslím, že tím to nebude.Dělalo to i po cestě do Chorvatska a zpět.A to jedeš skoro pořád po dálnici, takže by měl bejt zregenerovanej. A pokud by se blížil jeho konec, asi by auto ztrácelo výkon postupně a přestávalo by táhnout:myslim. Mimo to mi na diag. servisák říkal, že FAP je OK. Dělalo to i před výměnou filtrů, takže to asi nemá spojitost.Jo a při tankování leju do nafty aditivum od VIFU. Spíš mě napadaj takový věci, jako je EGR, nebo regulátor tlaku paliva, ale nevím, jak to zjistit a jestli je to správná úvaha.Co myslíte??? Za deset měsíců, co auto mám je to první menší zádrhel, jinak jsem naprosto unešenej. Citovat
denoo Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 egr moze byt , casto sa meni. inak zaujimalo by ma, ked chcem aby sa zregeneroval FAP filter , vybehnem na dialnicu, pojdem 130km/h , ale ake su najlepsie otacky aby sa zregeneroval? Mam ist tak aby som mal aspon 3000 ot,min ?? a drzat ho takto 5 minut ??? alebo dlhsie... Citovat
janou Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Mne na mojom keď prebieha regenerácia trochu viac duní výfuk.Trvá to cca 20-30 km ,vtedy radšej držím otáčky aspoň na 3000. robí mi to každých cca 550-650km. Citovat
janou Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Inak to cuknutie mi občas spraví tiež .Všimol som si ,že vačšinou keď točím prudšie do zákruty a rozbieham na dvojke. Citovat
AnotherOne Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: janou Mne na mojom keď prebieha regenerácia trochu viac duní výfuk.Trvá to cca 20-30 km ,vtedy radšej držím otáčky aspoň na 3000. robí mi to každých cca 550-650km. Nemáš ho deravý? Ja nič také nepočujem. Akurát motor je trochu lenivší. Citovat
janou Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Pozeral som nie je deravý ,. Ten zvuk je počuť viac zo zadu ako keby bol výfuk tuningový. Citovat
janou Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Zdá sa mi že po tej regenerácii možno i počas nej auto ťahá lepšie Citovat
AnotherOne Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Skôr po. Počas je zapnutý bypass intercoolera tj. do valcov vstupuje teplý vzduch, navyše sú zapnuté žhaviče. To všetko znižuje výkon. Ale to môže byť len subjektívne. Rally na tom nejazdím. Citovat
janou Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 I tak by ma zaujímalo aký častý interval tam býva a čo to určuje že sa má vykonať regenerácia. Citovat
AnotherOne Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Interval býva okolo 500km niekto má menej iný viac podľa spôsobu jazdy. Regeneráciu spúšťa RJ ná základe údajov z dif. snímačov tlaku na FAPe. Ak je rozdiel tlaku pred a za FAPom vzrastie na určitú hodnotu, znamená to, že je zanesený a treba regenerovať. Akonáhle sú potom vhodné podmienky (teplota a otáčky motora) začne regenerácia. [upravil dne 27.8.2008 AnotherOne] Citovat
pkr Odesláno 28. srpen 2008 Autor Odesláno 28. srpen 2008 Hups a jsme někde jinde:grr To mi v řešení původního problému moc nepomůže:myslim Citovat
janou Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Omlúvam sa ale písal som že mne to cukanie robí občas keď prudšie zatáčam a pridávam. Myslím že na to má vplyv nejaká mechanická klapka alebo niečo podobné, čo niečo poriadne neuzavrie alebo neotvorí.Osobne si myslím egr ale ešte som sa nepokúšal ho demontovať. Citovat
pkr Odesláno 28. srpen 2008 Autor Odesláno 28. srpen 2008 Omluva přijata:) U mě zatáčení nemá žádnej vliv.Ten EGR mě napadnul, ale nevím, jestli se to může projevovat tímhle způsobem. Po pročítání tohoto fóra jsem si myslel, že tu jsou lidi, kteří mi budou umět aspoň trochu poradit.Jako na potvoru se zrovna u tohoto problému nějak nedaří.Snad ještě někoho něco napadne. Jinak všem díky za jakýkoliv nápad. Citovat
janou Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 No ja osobne mám 307 1.6 hdi 80kw 2005 najazdených 30 000,bez akých kolvek problémov.Ale na407 s tým istým motorom ktorý má 110 000-160 000km :(myslim toho bolo hodne k naštvaniu.Výmena turba ,2 ks vstrekovače ,neviem v akom stave je Fap a egr. Hodne jazdím a nemám moc voľna na demontáž a kontrolu týchto vecí.Nie to ešte ísť 40km do najbližšieho značkového servisu.Štve ma to ,pretože mi vycháddza spotreba skutočná oproti počítačovej o 0,5l vyššia.I keď po výmene vstrekovačov išla o 0,5l dole.Ak má môj motor 160 000km je to dosť na výmenu fap? Auto ťahá ,ide ale nemám to možnosť porovnať s takým istým modelom. 307 je drak na tú s 407 nemám:(.Ohľadom toho cukania som si myslel že by to mohlo robiť i turbo na 1.6 je uložene priečne ,že by mohlo pri zatáčaní zablokovať pootočenie lopatiek? Nerobí to stále ,preto to nemôžem hodnoverne posúdit.Len píšem môj názor a skutočné skúsenosti . Citovat
AnotherOne Odesláno 29. srpen 2008 Odesláno 29. srpen 2008 407 je ťažšia ako 307, s tým istým motorom nebudeš mať rovnakú spotrebu. Poloha turba určite nemá vplyv, pri rýchlosti rotácie lopatiek vplyv zatáčanie auta je zanedbateľný. Nemyslím, že by to súviselo priamo s turbom. Aspoň v mojom prípade to cuknutie bolo rýchlo po sebe. Skôr by som to videl v palivovej časti. Čo sa týka rozdielu spotreby PP a reál, u mňa je to tiež tak. Ten rozdiel tým menší čim viac jazdím mimo mesto. Rozdiel sa podľa mňa vysvetliť tým, že do spotreby PP nezapočítava naftu, ktorá sa spáli v čase keď stojíš alebo ideš pomaly tj. keď spotrebu nezobrazuje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.