MAHI Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Dobrý den, Jsem majitelem 206 SW 1,4hdi a nastal mi takový malý problém s dálkovým ovládáním centrálu. z ničeho nic přestal pracovat, bylo dodatečne namontováno ( ne mnou ). Zkoušel sem přehodit baterky z 2. ovladače a nic, 2. ovládání pracuje bez chyby.Nevíte prosím zda jde nějak resetovat, aby se opět rozběhlo? případně co s tím? Děkuji za jakou koliv radu:papa Citovat
MAHI Odesláno 20. srpen 2008 Autor Odesláno 20. srpen 2008 jestě bych se rád zeptal, kde by mohl být umístěn modul k dálkovému ovládání?u motoru sem nic nenašel a uvnitř taky ne?nevíte prosím kde se podívat?předpokládám že by to mohla být nějaká černá krabička.ale nc sem neobjevil. je možné že by mohla být někde pod polstrováním?? děkuji za jakou koliv radu:( Citovat
Žampión Odesláno 29. srpen 2008 Odesláno 29. srpen 2008 Zdarec hoši,tak jsem dneska rozdělal klíček s centrálem,vyndal jsem baterku a šel jsem koupit novou.Vrátil jsem se a dal do ovladače novou baterku a ejhle,dïjodka bliká při zmáčknutí knoflíku,ale centrál na dálku neotvírá.Můžete mi prosím někdo poradit co stím? Citovat
L.I.P.O.8 Odesláno 29. srpen 2008 Odesláno 29. srpen 2008 No dneska sem byl s kamošem u strejdy v Citroenu na diagnostice a na te mašině sou schopni znovu nastavit dálkáč atd. Citovat
Žampión Odesláno 29. srpen 2008 Odesláno 29. srpen 2008 To chceš říct, že když vyndám baterku z klíčku, tak mi to musí znova nastavit?To je pěkná pi.ovina:xvul Fakt to nejde nějak jinak? Citovat
L.I.P.O.8 Odesláno 29. srpen 2008 Odesláno 29. srpen 2008 neříkám,že tam musíš jít.Jenom sem řek že to jde i tak jako možnost a pokud nic nepomůže tak stejně budeš muset jít do servisu:P.Osobně sem měnil baterku a žádný problém Citovat
otec Odesláno 29. srpen 2008 Odesláno 29. srpen 2008 Mahi - podle popisu se jedná zřejme o dodělávané dálkové ovládání. Někde nad pojistkami nebo zboku palubky u řidiče /je tam vyloupávací víčko/ bude centrálka toho vehementu. Zjisti co je to zač a podle toho se musí potom ovladače přihlásit zpět aby fungovaly. Žampión - zabodni klíč do spínací skříňky a otoč do polohy \"zapalování zapnuto\" zmáčkni tlačítko na klíči a drž 10 sekund vypni zapalování, vytáhni klíč a počkej chvíli než to ten vehement rozdejchá a už to bude fungovat Příště vyměň baterku obratem než to ztratí synchronizaci. Citovat
Žampión Odesláno 30. srpen 2008 Odesláno 30. srpen 2008 Díky taťuldo za dobrou radu,zabralo to.Jsem velkým dlužníkem...:papa Citovat
MAHI Odesláno 31. srpen 2008 Autor Odesláno 31. srpen 2008 otec- díky za radu jakmile zjistím co je to zač, tak dám vědět jak sem pokročil.zatím děkuji moc:papa:papa:papa:papa:papa:papa:papa Citovat
MAHI Odesláno 4. září 2008 Autor Odesláno 4. září 2008 tak sem našel tu ŘJ od centrálu, postupoval sem dle manuálu od ní http://www.jablotron.cz/docs/manualy/mck51002.pdf ,ale nepodařilo se mi dostat ani do toho učícího programu. Nevíte prosím, kde by mohla být chybička? Nový ovladač stojí asi 500kč ale pokud sem se nedostal do toho učícího módu, tak nechci zbytečně investovat. Děkuji za radu.;);) Citovat
otec Odesláno 4. září 2008 Odesláno 4. září 2008 To je divné - s Jablotronem nikdy problém nebyl. Zkus to znova, musí to jít. Nejdřív zkontroluj obě napájení a kostru. Na pojistku centrálky musí jít 12 V stále a druhé napájení je po otočení klíčku do polohy \"zapalování zapnuto\" / viz schéma zapojení / Vytáhni ven pojistku centrálky a nech to bez napájení víc než 2 minuty. Připrav si k ruce obě dálkové ovládání, rozeber krabičku centrálky aby byl přístup na kódovací tlačítko. Zmáčkni tlačítko a drž /nesmíš ho pustit/ a připoj zpět pojistku. Musí být slyšet 4x cvaknout relé v centrálce a součastně 4x bliknou směrovky. Můžeš pustit tlačítko a zmáčknout tlačítko A na ovladači. Po potvrzení centrálkou totéž na druhém ovladači. Učící režim se ukončí zrušením stálého napájení / vyjmutím pojistky / Ono je také docela možné že někde upadl kabel, protože většinou se centrálka napojuje pomocí zamačkávacích svorek které proseknou kabel. To je špatně. Osobně svorky nepoužívam ale všechny spoje letuji pájkou. Je to sice zdlouhavé ale kvalitní. Tak hodně zdaru. Citovat
MAHI Odesláno 5. září 2008 Autor Odesláno 5. září 2008 zkoušel sem to i vícekrát, ale nic.Možná bude problém v tom, že ten modrý drát co má být k zapalování, je ustřihnutý asi 10mm od krabičky, ale vypadá to tak, že už to bylo takhle záměrně uděláno.Kam přesně se ten modrý připojí? ve schématu je jen klič, ale není to upřesněné kam konkrétně.( sem tak trochu amatér - samouk ) děkuji za rady již poskytnuty a i za ty co snad přijdou :papa:papa Citovat
otec Odesláno 7. září 2008 Odesláno 7. září 2008 Modrý vodič by se měl zapojit. Po sundání deklu pod volantem /šrouby TORX 20/ je vidět silný svazek drátů vedoucích od spínací skříňky. Připoj to na drát, kde po otočení klíčku do polohy \"zapalování zapnuto\" se objeví +12 V. Stačí to najít zkoušečkou - já už si teď nepamatuji barvu drátu. Zapni potom pár krát zapalování aby centrálka dostala napětí z modrého drátu a zkus kódování znova, mělo by to potom fungovat. Citovat
MAHI Odesláno 10. září 2008 Autor Odesláno 10. září 2008 zatím sem se k tomu nedostal.až budu mít další poznatky tak písnu. Citovat
MAHI Odesláno 15. září 2008 Autor Odesláno 15. září 2008 tak sem se k tomu už dostal.Modrý vodič je připojen, funkce zabránění zamčení je ok, ale tem učící režim ne a ne se do něho dostat.zkoušel sem to asi 10x, pak i různé jiné postupy a stále nic. Tak už nevím. Je pravda že mám 1 funkční dálkové ovládání, že bych to nemusel nějak řešit, ale co když klekne i toto?:(:(:(:(:( a ještě otázečka, mám ovdádání se 2 knoflíky, knoflík A--odemkne a zamkne autí, B-- nic, kombinace---silový výstup na 5dv. jak naučit B, aby něco( cokoliv) dělal??? Citovat
otec Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Tak už nezbývá než se obrátit na JABLOTRON. Je tam technická podpora. Citovat
MAHI Odesláno 17. září 2008 Autor Odesláno 17. září 2008 asi ano-ale na tuhle možnost sem si vůbec nevzpoměl :-) děkuji a na jiném dotazu čauky:papa:papa:papa:papa:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.