Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám problém s nádrží sw 2.0HDI. Před dovolenou se mi nepodařilo u pumpy dotankovat do plna, nafta v hrdle a ukazatel na 3/4, myslel jsem, že je chyba v měření a budu to řešit až doma. Pak jsem po ceste do téměř prázdné nádrže chtěl dolít z kanystru a nedostal jsem tam víc než 15 litrů a nafta opět v hrdle. Podařilo se mi dolít dalších 5 po ujetí asi 200 km. Pak jsem tankoval 2x u pumpy z toho jednou bez problému a jednou opět jen asi 20 litrů. Podotýkám, že pokaždé bylo v nádrži dost místa. Kromě toho ukazatel paliva a dojezdu ukazuje dost divně. Je v nádrži nějaká klapka, která se otevře až větším proudem z pistole a kanystr ji neprotlačí? I když to je divný, páč jsem dřív s kanystry problém neměl a jednou se mi tohle stalo i u pumpy. V peugeotu to připíchly a řekli že tam nic nevídí, že jedině výměna nádrže... Díky za jakoukoli radu a omlouvám se jestli se už řešilo.

Odesláno

Tak s tímhle jsem ještě problém neměl a ani jsem o tom tady nikdy neslyšel....je to fakt divný.......a zkusil jsi tu pistol vytáhnout at se tam dostane vzduch a klesne hladina????? Já bych to viděl právě na ovzdušnovací hadičku nádrže...podle mě je ucpaná a vzduch ti nedovoli klesnout hladinu v nádrži.....

Odesláno

Mám podobný,,problem\'\' na 406. Když chci natankovat UPLNE plnou (Peugeot nedoporučuje),naleju po hrdlo a pak nasadím víčko nádrže a slyším ,,bublání\'\' ,nafta padá do nádrže.Po nasazení víčka se totiž ovzdušní potrubí do nádr-

že. Tak musím postupovat dvakrát--třikrát,aby byla úplně plná.Samozřejmě takto natankované auto nemůžu nechat

na slunku--nádrž by přetekla.Toto plnění používám jen při měření spotřeby.

Odesláno

ked tam dolievas naftu tak jej vzduch pri plnsej nadrzi nedovoli stiect do nadrze...cize drzi naftu v hrdle.....totiz vzduch by mal unikat mimo tankovacie hrdlo...

Odesláno
Původně zaslal: marisw

ked tam dolievas naftu tak jej vzduch pri plnsej nadrzi nedovoli stiect do nadrze...cize drzi naftu v hrdle.....totiz vzduch by mal unikat mimo tankovacie hrdlo...

Ano, ale pežot v návodu píše:po prvním vypnutí tankovací

pistole ukončit tankování a nádrž jiným způsobem neplnit!!!

Odesláno

:myslim:myslim

Původně zaslal: ozzy1956

Odesláno

Tak má ucpanou odvzdušnovací hadičku....jinak jsi to neumím vysvětlit.....

Odesláno

:myslim:myslim

Je to kvůli tomu, že pokud postupuješ 3 a více vypnutí pistole plní se hrdlo a i to hrdlo má odtokovou hadici.Potom se stane, že umí nafta vytékat na zem:(.Tak mi to bylo aspoň vysvětlené.Jinak tady bude nejspíš ucpaná hadička:myslim

[upravil dne 18.8.08 Zipík]

Odesláno

Peugeot má pravdu!! Po prvom vypnutí pistole môžeš ešte raz stlačiť pištol, pokým ti nevypne. Ja som sa pokúsil po prvom vypnutí dotankovať ešte asi za 70 CZK a nafta mi vytiekla, avšak neviem kade presne, ale stekala mi na zem po hadičke a nádržke na aditívum.

Odesláno

Můžeš popsat průběh návštevy servisu ? Tady většinou každého napadne problém s odvzdušňováním, a v servise by ti chtěli vnutit novou nádrž. Už se blíží den, kdy ti při jakékoliv závadě řeknou, dignostika nám nic neukázala, takže je to v pořádku, kdyby to ale zlobilo, měli byste vyměnit auto za nové.

:OT: Jednou jsem tankoval a jake prekvapeni kdyz vsecka nfta mi zacala chcat na boty, protoze byla derava hadice k nadrzi (byl to ovsem Ford, to se u PG nemuze stat :D)

Odesláno

Díky za odpovědi.

Popis návštěvy:

Přijel jsem, popsal závadu, oblékli sedačku do šprcky obalili volant folii do které já si balím svačinu a odjeli na dílnu. Pak přišel s papírem asi z diagnostiky, kde bylo npsáno kolik je v nádrži a ještě nějaké věci(někde bych ho našel). A významně povídá: Tady nám to ukazuje, že tam máte 53 litrů takže plná nádrž. Musel jsem ho odkázat na jejich katalog, aby se podíval jaký je objem nádrže 407... pak uznal že něco není v pořádku. Těch 55 litrů jsem natankoval asi na 10 pokusů, vždy po asi půl kiláku jízdy šlo zase něco dolít, a ukazatel pořád na 3/4. A jejich diagnóza:

1) špatně ukazuje vemte si na dovču do kanystru. Pokud se to nesrovná tak vám přehrajeme software.

2)pokud to nepomůže je špatný přepouštěcí ventil(nevím co to je), ten je součástí nádrže a dá se vyměnit jedině celá (14000 bez dph)

navíc se ještě vrtali pod tím krytem pod zadní sedačkou, protože předtím byl napevno a nesundal jsem ho, po odjezdu ze servisu jsem se doma ještě podíval a šel lehce a měl ulomenou jednu packu:-(. Podle mě to software dělat nemůže, takže bych vsadil an to odvzdušnění co píšete. To by měl být ten ventil? Nebo něco jiného? Dá se to něčím profouknout, protáhnout....

Servis mě zklamal, to nejsou mechanici, ale měniči.

Díky všem

Odesláno

Popisovaný problém je určite spôsobený odvzdušnením nádrže. Podľa priloženého obrázku je vidieť že odvzdušňovacia hadica ide od stredu nádrže k plniacemu hrdlu. Tá komora na plniacej hadici mi mala obsahovať odvzdušňovací a spätný ventil. Ten je tam pre zabránenie úniku paliva pri prevrátení vozidla. Na tvojom mieste by som skontroloval priechodnosť tejto hadice.

[upravil dne 18/8/08 pastorek]

post-0-14109601777765_thumb.jpg

Odesláno

pastorek: Díky moc. tenhle obrázek mi v servisu taky ukázal, ale jen tak na vteřinku, aby mi demonstroval, že pokud je v háji ten ventil, tak je třeba měnit nádrž. Můžeš mi prosím přiblížit kde ten ventil na tom obrázku je? Jak nejlépe tu průchodnost ověřit? V servise mi ještě říkali, že do toho zkusili fouknout a to se jim zdálo dobré. Sakra to mě štve, přece nebudu tankovat po 5 litrech a mezi tím jezdit kolečko kolem pumpy:-(

Odesláno

Neviem presne kde ten ventil má P407 ale každopádne je v niekde v tej hadičke od stredu nádrže hore k hrdlu. Audi ho má v tej rozčírenej časti pri nalievacej rúre. Ak tú hadičku odpojíš pri nádrži tak by tam malo ísť fúknuť. Pri najhoršom by to šlo vymeniť. Nedodáva sa to ako náhradný diel ale sú to samostatné súčiastky.

• O 4 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...