Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, podle návodu zde na fóru jsem měnil olej v převodovce. Pe.Tr tam píše o množství 1.85l, ale nevím, jestli to platí i pro můj typ převodovky(v charakteristice vozu mám označení převodovky BE3 V, motoru XU7JP4). Sice podle návodu jsem lil tak dlouho, než mě začal vytékat z konrolního šroubu, ale přeci jenom pro jistotu, nevíte někdo kde bych takový údaj o množství oleje v převodovce pro můj typ našel. Taky se ptám proto, že v jakámsi manuálu pro starý model jsem našel pro typ XU7JP/K množství 2L. Tak nevím, protože mě to začlo vytékat a zbylo mi ještě tak 1 nebo 2 deci z koupených 2 litrů. Díky.

PS: Při koupi oleje neměli v mototechně doporučenou značku Total, tak mi dali Paramo odpovídajících parametrů, doufám že jsem tím neudělal chybu?

[upravil dne 16.8.08 rkhl]

Guest servisman
Odesláno

koukal jsem do tabulek co mám převodovka BE3/5 je 2 l oleje, 1,85 l má převodovka ML5T

V knize jak na to nová 1,9 l po vypuštění nalít jen 1,8 tak a babo raď ;)

[upravil dne 16/8/08 honza406]

Odesláno
Původně zaslal: honza406

koukal jsem do tabulek co mám převodovka BE3/5 je 2 l oleje, 1,85 l má převodovka ML5T

V knize jak na to nová 1,9 l po vypuštění nalít jen 1,8 tak a babo raď ;)

[upravil dne 16/8/08 honza406]

Baby jsem se doma ptal, ale neporadila. ;)

Odesláno
Původně zaslal: rkhl

Zdravím, podle návodu zde na fóru jsem měnil olej v převodovce. Pe.Tr tam píše o množství 1.85l, ale nevím, jestli to platí i pro můj typ převodovky(v charakteristice vozu mám označení převodovky BE3 V, motoru XU7JP4). Sice podle návodu jsem lil tak dlouho, než mě začal vytékat z konrolního šroubu, ale přeci jenom pro jistotu, nevíte někdo kde bych takový údaj o množství oleje v převodovce pro můj typ našel. Taky se ptám proto, že v jakámsi manuálu pro starý model jsem našel pro typ XU7JP/K množství 2L. Tak nevím, protože mě to začlo vytékat a zbylo mi ještě tak 1 nebo 2 deci z koupených 2 litrů. Díky.

PS: Při koupi oleje neměli v mototechně doporučenou značku Total, tak mi dali Paramo odpovídajících parametrů, doufám že jsem tím neudělal chybu?

[upravil dne 16.8.08 rkhl]

no nevím jestli jsi s tím Paramem udělal dobře když jsem měl ještě před Peugeotem Xantii,tak se to na foru často řešilo,že pokud tam dáš jiný olej než Total Transmission BV 75W-80W,který tam lil i Petr,tak převodovka hučí a špatně řadí http://www.xantiaclub.cz/forum/viewtopic.php?t=510&highlight=v%FDm%ECna

Odesláno

Připojuju se k Vlastyk--ovi: pežotí převodovky jsou háklivé na olej,opravdu bych dal zmíněný Total. Na 205 jsem se

poučil--dal jsem náš olej (byl zadarmo) a pak měnil převodovku....

P.S. Jinak Vlastyk--díky za SZ.

Odesláno

A jak to je tedy s tím množstvým, nevíte jestli tedy stačí nalít to, než to začne vytékat z toho kontrolního šroubu, nebo do tohoto typu(BE3 V) mám nalít celé 2 litry? Každopádně jsem to byl projet a řekl bych, že se řadí léhčeji než před výměnou, tak nevím jak s tím olejem, uvidím, kdybych pozoroval nějaké zhoršení, tak tam asi opravdu dám radši ten Total pro klid duše. Nicméně jsem se po Vašich reakcích tedy trochu zajímal o problematiku oleje do PSA převodovek a zjistil jsem, že názory se různí. Někdo říká, že nezáleží na výrobci, specifikaci musí dodržovat každý výrobce(pokud to není číňan ;)) a že prostě není možné, aby olej od jiného výrobce stejné specifikace poškodil převodovku. No a pak, druhý názor, že jsou trošičku mlsné a berou jen ten doporučený.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...