hvezdon Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Ahojte mozete mi poradit ako dlho ma zhavit TD. Mne zhavi asi 10sec. a to sa mi zda celkom dost a kde by mohla byt chyba? Citovat
pavloucha Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 to je podle mě normální,taky mi žhaví dlouho,já například nestartuju hned jak mi zhasne kontrolka,ale až cvakne relátko,pak teprve otočím klíčkem Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 To si musis vyskusat sam Napriklad ked som dosiel v lete domov, a isiel neskor prec, a mal som este teply motor, tak som ani nezhavil, alebo zhavil len 2-3 sekundy... Ono to staci. Pokial by si chcel vydet rychlost zhavenia, vytiahni si jeden zhavic, pripoj ho na baterku 2 kablami, a este pred tym si naslin konec Uvidis ako rychlo sa to vypari. Pokial su zhavice neni pokazene, tak za 2-3 sekundy je zhavic zeravy. Takze si to vyskusaj, skus to po 5 sekundach, a ked chiti, tak to rob napr tak Nic tym nepokazis Citovat
AnotherOne Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Dĺžka žhavenia sa aspoň v mojom starom Fiate odvíjala od okolitej teploty, čím chladnejšie, tým dlhšie svietila kontrolka. V lete som napr. nežhavil vôbec, pri miernej zime okolo nuly stačilo len ráno. 10 sekúnd sa zdá aj mne veľa. Ak ti štaruje dobre tak to teraz nerieš. Uvidíš pri chladnejšom počasí. Raz som mal vadnú jednotku žhavenia a prejavovalo sa to tak, že žhavila veľmi krátko. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Nooo fiaty boli na studene starty uplne vynikajuce Aspom u mna, cim vecsia zima bola, tym rychlejsie chytl. Starter neurobil ani pol obratky a motor uz isiel Ale bolo to to iste ako pisal AnotherOne... Dlzka zhavenia bola zavisla od okolitej teploty. Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Původně zaslal: pavloucha to je podle mě normální,taky mi žhaví dlouho,já například nestartuju hned jak mi zhasne kontrolka,ale až cvakne relátko,pak teprve otočím klíčkem mno ale to taky neni mozna optimalni, ne? bo kdyz zhasne kontrolka tak bys uz mel tocit, bo aby to vstrikovalo do komurky kde jeste zhavi svicky... bo se staruje do zhavicich svicek..., po tom co cvakne relatko tak uz svicky nezhavi... jinak ja zkousel moc zpusobu a bud normalne nazhavim a co zhasne kontrolka tak tocim, prevali se to tak jednou,dvakrat dokola a uz to blafe... no a nebo po prvnim zhasnuti kontrolky vypnu klicek a znovu nazhavim a kdyz mi ted zhasne kontrolka tak tocim a motor chytne na drbnuti, snad ani pul otacky neudela... ale v celku to je jedno... Citovat
pavloucha Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 to Butcher 306TD:samozřejmě že to nevadí,ale když zhasne kontrolka tak ti to ještě dožhavuje než to vypne relé,se samotným startováním to nesouvisí,jen mi to kdysi říkal zkušený dieselař,kvůli životnosti svíček Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 to povloucha: jj v poho, a s tou životnosti je ma asi i neco společnyho Citovat
hvezdon Odesláno 15. srpen 2008 Autor Odesláno 15. srpen 2008 aj mne lepsie startuje chvilu po zhasnuti kontrolky ale skoda ze dlhsie zhavy:super Citovat
JaZa Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 můj 405 TD studený motor varianta 1. zapnu klíček na žhavičích je napětí po 5 sec zhasne kontrolka žhavení napětí na žhavičích zůstane ještě asi 20 sec (žhaví) nestartuju - po 20sec. nežhaví varianta 2. zapnu klíček na žhavičích je napětí po 5 sec zhasne kontrolka žhavení nastartuju na žhavičích je napětí asi 3 min (dokud se neohřeje motor) v zimě to jde krásně poznat když se po cca 3. minutách po startu rozjede ventilátor topeni a rozsvítí se světla při teplém motoru varianta 1. stějně varianta 2. jako při studeném motoru ale po nastartování to žhaví ještě asi těch 20sec. a pak už nežhaví Jestli systém žhavení a dožhavování má takhle fungovat nevím, nikde jsem zatím žádné oficiální materiály k žhavícím systémům nečetl. Jen pokud jsou problémy s žhavením (čekání až cvakne relé, vícenásobné žhavení, bílý kouř po startu, a pod.) doporučuju vyměnit žhaviče. Prodejci určitě poradí jakou značku. mé trable s žhavením zde tahle žhaví 405 .... se žhavením mám zkušenost ještě s Fiat Ducato, jedna žhavička a časy žhavení ohodně kratší....ten žhaví jen když je zima.... jak mají jaké motory žhavit, asi znají lidé, co jsou proškoleni pro danný typ motoru atd... pokud tohle čtou možná budou souhlasit ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.