capumpor Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Dokázal by mi někdo říct proč mě trápí motor? Zaprvé je hrozně hlučný. Dalo by se to popsat jako zvuk vyběhanýho diesla. Možná i víc. Zadruhé v otáčkách asi do 2 tisíc cuká. Většinou při rozjíždění. Je to 405ka, motor 1.6i jednobod. Díky Citovat
klumir Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 jestli je opravdu hlučný jako diesel,je pravděpodobné,že je totálně vyšlehaný,nebo přidřený. to cukání pak může být jen důsledek stavu motoru..... chce to slyšet....... Citovat
capumpor Odesláno 13. srpen 2008 Autor Odesláno 13. srpen 2008 To škubání mi připadá jako když při přidání plynu dostává málo směsi. Jednou mi něco podobného dělala 1.9ka čtyřbod. A to mi svítilo i \"káčko\". Tam to bylo tím, že se dostala do nádrže špína a ucpala se sací trubka v nádrži. To jsem vyčistil a hned běžel motor podstatně líp. Jenže tady u tý šestnáctistovky je sací košík i trubka čistá a zrovna tak i filtr. Tak mě napadlo i jestli nemůže být chyba někde v Solexu. Takže je asi problém spíš v kroužkách a ventilech? Já mám totiž možnost koupit motor jiný, ale je to jen blok a hlava bez sání. Ten má nalítáno asi 150 tisíc. Citovat
klumir Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 nechci ti poradit nějakou kravinu.takle od stolu dělat diagnózu je blbost. každopádně jestli v tom motoru klepe něco víc než jen ventily a takový ten obvyklý cvrkot-je často jednodušší,rychlejší a levnější vyměnit kus za kus-zvlaště pokud máš možnost mít dobrý za slušný peníz.... Citovat
capumpor Odesláno 15. srpen 2008 Autor Odesláno 15. srpen 2008 Já bych to tipoval jen na ty ventily, plive do výfuku, neni to zase takový zvuk třeba jako chycená klikovka, ale stejně už mám motor jiný. Citovat
JuloI Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Kolko ma najazdenych km? Ma rozvodovu retaz alebo remen? Citovat
capumpor Odesláno 15. srpen 2008 Autor Odesláno 15. srpen 2008 Já nevím kolik má najeto, protože jsem ho měnil a to auto z kterého byl už neexistuje. Tachometr jsem neviděl, protože jsem motor dostal. Jinak ten nový motor má najeto asi 150 tisíc. Motory mají rozvodový řemen. Na tom novém motoru je ještě dobrý a na tom motoru co špatně běží jsem ho měl dole, tak doufám, že jsem ho dobře nasadil. Dělal jsem to podle děr v rozvodových kolech. [upravil dne 15.8.2008 capumpor] Citovat
Hafity Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Původně zaslal: capumpor Ten motor má rozvodový řemen. Na tom novém motoru je ještě dobrý a na tom motoru co špatně běží jsem ho měl dole, tak doufám, že jsem ho dobře nasadil. Dělal jsem to podle děr v rozvodových kolech. A jakou máš řemenici na klice? Pokud tu s gumovým mezikružím, tak to může být pootočené, a tím pádem špatně nastavené.... Citovat
capumpor Odesláno 15. srpen 2008 Autor Odesláno 15. srpen 2008 Ne. Řemenice na klice je napevno. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.