Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

niekde som cital ze dobra cesta RUSE-KARNOBAT

Ale zatial zostava volba c1 cez srbsko,rozhodnem sa asi az po ceste a aka bude situacia v macedonsku

Upraveno uživatelem Martin 1981
Odesláno

Když jsem to jel před lety, tak Ruse - Šumen cesta OK. Pak jsem jel po dálnici do Varny a ta byla tehdy v dost dezolátním stavu. Ale taky počítám letos s cestou přes Srbsko, příští rok ale už pojedu přes RO.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ladman,na Tompu prosim ta ktory zjazd pouzivas?Z dialnice je tabula Baja,to bude ono?

Potom Morahalom,Kelebia a hranice.Ta cesta cez Kelebiu nevies v akom je stave?alebo mam ist radsej az

na Tompu.Nemas nejaky tip kde sa dobre najest a oddychnut a decka vybehat.

Odesláno

Mám vyzkoušené všechny tři trasy, ale nejlepší je tzv. Kiškun trasa. Na Moráhalom je to zbytečná zajížďka, ta Kelebia je vesnička se silnicí 4. třídy. Odboč na druhém sjezdu na Kiskunfelegyházu u cedule Kiskunfelegyháza, Szentes, Csongrád, Kiskunmajsa (viz Google streetview). Bacha, ať neodbočíš na předchozím exitu, tam je taky cedule Kiskunfelegyháza + Jakabszallas, Bugac. Pojedeš přes Kiskunmajsu, Kiskunhalas a okolo Tompy na hr. přechod Tompa/Kelebija cestou v podstatě bez provozu. V Srbsku v Subotici na OMV natankuju, je to levnější než na dálnici. A na první benzínce (EKO) na dálnici zastav, je tam hřiště/prolézačky pro děti http://www.olympusplaza.rs/kids.html, taky tam vždy stavím, aby se vyběhaly a na svačinu. Údajně se tam i dobře jí, ale nemám vyzkoušeno. Koukni na jídelní lístek na tom odkazu, letos to chci taky vyzkoušet. Koukám, že nejsem sám koho postihla cestovní horečka :D

Odesláno

ano ano cestovna horucka nabera na obrátkach.Od stredy do piatku som v Prahe na malom vylete a 12.7.

vyrazame do BG.Teraz uz nech je len dobre pocasie.

Odesláno

Ladman,potom ta poprosim o info ako sa ti darilo v sobotu a hlavne aka je situacia na hraniciach.Podla mojich info su hranice zatial pokojne,az na nejake omedzenia na dialniciach,len dufam ze to nebude ako v PIATOK na D1 v smere na BRNO asi 1,5dod.v kolone viacmenej stojacej

Odesláno (upraveno)

Ok, každopádně jedu na Tompu a přes Bělehrad (ne po obchvatu) a nepředpokládám tam zdržení. Za Sofií jsou na dálnici nějaká omezení kvůli frézování a pak u Burgasu u letiště, to se mne ale netýká, tebe ovšem jo.

Upraveno uživatelem Ladman
Odesláno

Tak už se válím na pláži, cesta v poho, zdržení přes hodinu v koloně mezi Bělehradem a Niší a hodina spánku na odpočívadle mezi Sofií a Plovdivem. Celkem 23 hodin.

Odesláno (upraveno)

Sry, že píšem až teraz, na dovči sa mi nechcelo riešiť noťas, internety atd.

Cesta tam (SK-HU-SRB-BG):

Z centra BA sme vyrážali nakoniec až o 21h a do Primorska sme dorazili na druhý deň o 15h (16h miestneho času), takže cesta trvala 18h. Každé 2-3 hoďky sme si dali kratku pauzu (10min) na kávu a toaletu. Ráno za svetla asi 80km pred mestom Niš sme si dali hodinový spánok na čerpacej stanici. Jazdil som maximálnou povolenou rýchlosťou alebo podľa miestnych, podľa toho, čo bolo rýchlejšie. Vždy ale s ohľadom na stav vozovky a zdravie môjho auta  ;)

Trasa: BA – Budapešť – Szeged – Beograd – Niš – Pirot – Sofia – Plovdiv - Burgas – Primorsko.

Na úseku BA – Budapešť bolo veľa áut ale premávka stále rýchla a plynulá. Hlavný prechod z Maďarska do Srbska absolútne bez problémov, žiadne kolóny ani otravní ľudia. Úsek od mesta Niš po bulharské hranice bol celkom náročný, úzka cesta a miestni zbojníci na nákladiakoch. Prvá polovica južného obchvatu Sofie špatná, vyjazdené koľaje, rozbitá krajnica. Druhá polka ok, moderná cesta, viac jazdných pruhov, nový asfalt. Zvyšok až po pobrežie už bol v poho, poloprázdna diaľnica.

Cesta naspäť (BG-RO-HU-SK):

Rozdelená na sobotu a nedeľu s nocľahom v Sibiu (RO). Časy a vzdialenosť neviem, šli sme roadtrip štýlom s prestávkami ako sa nám chcelo.

Trasa: Primorsko – Burgas – Karnobat – Shumen – Razgrad – Ruse – Pitesti – Curtea de Arges – Transfagarasan Highway (!) - Sibiu – Deva – Arad – Nadlac – Szeged – Budapešť - BA

Bulharské okresky sú v poho, dobrý povrch, často 2 jazdné pruhy, rýchlejšia jazda s domácími. Na prechode v Ruse (BG -> RO) prebiehajú nejaké práce na moste cez Dunaj, naše zdržanie asi polhoďka a poplatok 2e za prejazd. Z Ruse do Pitesti sme sa rozhodli ísť okreskami cez Clejani aby sme sa vyhli obchvatu Bukurešti. Cesta nič moc a úsek asi od Ghimpați do Vânătorii Mici vyslovene tragický, samá diera, jazda na 1., 2. a 3. stupni, kľučkovanie, asi 3x kontrola pneu (205/50/17), predného nárazníku (-3cm pružiny), nikdy viac… Čerešničkou na torte bol nadjazd ponad diaľnicu pre pripájací pruh, ktorý bol vysypaný šotolinou. Odtiaľto bolo už cestovanie cez Rumunsko super, prvotriedne (!) diaľnice za 3e na týždeň, okresky porovnateľné s našími. Prechod cez Karpaty Transfagarasom je skutočne pekný, my sme prišli na vrchol, keď zapadalo slnko, takže super vizuálne divadlo. Cesta z južnej strany je náročná, cca 60km úzkými, kľukatými a mierne rozbitými cestami ale stále je možná plynulá jazda.

Edit: pridané foto zo severnej strany Transfagarasan Highway

11739660_937750342956637_795438246_n.jpg

Upraveno uživatelem YoungJoe
Odesláno

Zlaty letadlo...:-)....uz jsem toho sjel sluzebne po Evrope mraky..a toto na dovcu ani nahodou...:-) :-)

Jeste kdyby jste rekli Italii..Francii...nebo jih Spanelska...

Odesláno

Cau.tiez som uz doma.riesit na dovolenke net a telefon pri dvochdetoch 5 a 2 sa ndalo.pocasie super.Cesta tam cez Tompu zdrzanie minimalne.Cesta na Kalotinu v noci same drahe arogantne znacky a o predbihani tamnatej cezte ani nehovorim.Hranice cakanie asi 20min.Sofia ten zaciatok otras.Trosku somsa tammotal.Burgas uz nicneopravuju alenaspat somsiel na Kobleskovo dobra cesta a minimum aut.Kalotina bez problemov.Horgos 22.7. prejazdpresne o polnoci bez turkov a na v stope do Hu zdrzanie 15min.Dnes rano somlen prisiel takzee akniekto nieco pytajte sa.ozaj netankujte na SUNNY BEACH na Omw.neskor poviem preco nechce sa mito rozpisovat na tel

Odesláno

Ladman je to v pohode,BURGAS-SOFIA vcera minimum aut,siel som centrom Sofie je pekna,premavka okolo 15tej pomerne husta,preto som tade siel lebo som hladal PEUGEOT.Asi 100km pred Sofiou mi hodilo PEOGEOTIKA do nudzaku,tankoval som na OMW na slnecnom asi pol nadrze.V PEUGEOT mi to napichli na PC a porucha ziadna pytali sa kde som tankoval a povedali ze to je naftou,dali mi nejake aditivum zaplatil som 101leva a valil domov.Inak cestou postavalo pri krajnici dost luxusných aut.To som mal stastie ze to bolo este pred SOFIOU.NIS-BELEHRAD podobne tiez nejake zuzenia ale nestal som nikde,ani cestou tam ani spat,ked to porovnam s vasou  D1 COSOM SIEL  3.7.tak toto bol luxus.Cestou spat premavka po HORGOS minimalna turci skoro ziadny.do madarska som cakal max.15min.ked zistil ze mi spia deti ani sa nehrabal v kufry.od HU hranic som videl popri krajnici skupinky asi utecencou tak davaj pozor,usek asi 5km,potom pokoj.Inak smer do BG premavka dost husta.Takze termin aj pocasim aj s turkami mame vybrani velmi dobre.Tak stastnu cestu DOMOV.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...