OK406 Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Takže jsme se dočkali změny v zákoně 361/2000Sb. kdy budou povinné zimní pneumatiky + se zvýšil limit hloubky dezenu (vzorku) z 1,6 mm na 4mm. Takže od 1.listopadu do 30.dubna budeme muset mít povinně zimní pneu bezohledu na počasí a teplotu!! Jinak hrozí finanční a bodová sankce. Co dodat? Opěk se naši zakonodárci vyznamenali!! Všichni dobře víme, jaká je v posledních letech zima, kdy sních a náledí je na našich vozovkách sotva 14 dní a zbytek je teplo. A v březnu a v dubnu už jsou teploty i okolo 15 a i více stupnů. Výrobci pneumatik uvádějí, že zimní pneu je vyroben ze směsy, která ,,účinkuje\" od teploty 7st.C a méně!!! Co dodat závěrem? Že se naši nezkorupovaný poslanci opět vyznemanali!! p.s. co si vymyslí říště???:o Citovat
Marlin Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 hura konecne neco inteligentniho vzeslo s rad nasi poslancu. Ja sem za to velmi vdecny, ze jsou zimni pneu uzakonenne Citovat
Guest servisman Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 co si vymyslí příště?? že silnělší auta budou jezdit jen v sudý den:D co jsi mohl očekávat o zimákách ty má jen každý druhý ,když pak vidím bouračku na letních,které nemají ani vzorek a venku 15 cm sněhu jinak Vyhláška sice nezavádí plošně povinné vybavení auta zimními pneumatikami, Citovat
lape Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Nemáš tak docela pravdu.Přečti si to pořádně.Zimní pneu nejsou povinné,takže pokud tě zastaví v místě kde není značka Zimní výbava a budeš mít letní gumy s víc než 1,6 mm tak nemáš problém.Pokud tě zastaví a máš na autě zimní gumy s nižším vzorkem než 4 mm tak máš smůlu.Prostě kocourkov.Toto prostě nemohl vymyslet normální člověk.A proto budu muset začít dojíždět zimní gumy v létě.Doteď jsem přezouval,teď už na to s..u,páč opravdu nehodlám vyhazovat peníze tím,že gumu která má 3,9mm dám pryč. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Původně zaslal: lape Nemáš tak docela pravdu.Přečti si to pořádně.Zimní pneu nejsou povinné,takže pokud tě zastaví v místě kde není značka Zimní výbava a budeš mít letní gumy s víc než 1,6 mm tak nemáš problém.Pokud tě zastaví a máš na autě zimní gumy s nižším vzorkem než 4 mm tak máš smůlu.Prostě kocourkov.Toto prostě nemohl vymyslet normální člověk.A proto budu muset začít dojíždět zimní gumy v létě.Doteď jsem přezouval,teď už na to s..u,páč opravdu nehodlám vyhazovat peníze tím,že gumu která má 3,9mm dám pryč. Ano,ano--je to přesně tak.Ty značky budou v horách a místech častých problémů (Vysočina-dálnice).Takže mimo značku Zimní výbava není žádná změna. Citovat
OK406 Odesláno 7. srpen 2008 Autor Odesláno 7. srpen 2008 Takže pokud někdo jezdí trasu Praha - Brno, tak bude muset mít skzr asi 10km (příklad´přesnou délku nevím) zimní pneu, i když bude teplota 16st.C a sluníčko. To je ten provoz pěkně prodraží, jak už je v článku uvdeno!! A co pojišťovny? Ty k tomu nic nemají?? Takže pokud bude účastníkem DN a řekne, že ,,stál\" na brzdě ale auto jelo dál viz brzdná stopa, tak co potom?? Sledoval jsem na toto téma na kab. televizy několik pořadů a jednoznačně z nich vyšlo, že nad 7st. C je zimní pneu ,,neúčinná\"! Tak a co ted?! Jak se říká ,,babo raď!!\") Citovat
ozzy56 Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Já si taky myslím,že to vymyslelo HOVADO Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 baba radí Není lépe míti na autě v zimním období zimní gumy na suchém asfaltu, nežli míti letní gumy na sněhu? Konečně vymyslel někdo bič na ty blázny který tady denně tahám ze závějí a vetšinou mají na RZ mezi čísli \"A\" [upravil dne 7/8/08 minimaxa] Citovat
ozzy56 Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa baba radí Není lépe míti na v zimním období zimní gumy na suchém asfaltu, nežli míti letní gumy na sněhu? Konešně vymyslel někdo bič na ty blázny který tady denně tahám ze závějí a vetšinou mají na RZ mezi čísli \"A\" A nešlo udělat--od listopadu do konce března budou zimní gumy a fertig? Tento bordel mě už opravdu s..e. Citovat
vendelinek Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Zrovna před chvilkou to řikali v rádiu ,to je teda věc,tak už abych začal něco shánět,takže to zase bude šlupka,kurňa kde ty peni furt brát:myslim,asi pořídim kopírku Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Původně zaslal: vendi.stejskal Zrovna před chvilkou to řikali v rádiu ,to je teda věc,tak už abych začal něco shánět,takže to zase bude šlupka,kurňa kde ty peni furt brát:myslim,asi pořídim kopírku Tak seď doma na zadku a nikam nejezdi. Já to řeším jednoduše, když za vejdělkem, tak autem, když za zábavou, tak jinou dopravou. Auto si na sebe musí hold vydělávat. Ale když zima - tak i gumy. pořádek muší bejt;) Citovat
OK406 Odesláno 7. srpen 2008 Autor Odesláno 7. srpen 2008 To ano, ale mám namysli, kdy v poslední době není zima jako zima. A pokud někdo jede na hory (má sebou lyže apod.) tak povinně zimní pneu!! Ale pokud je denní teplota nad 7st.C a je sluníčko = v lednu normální jev, tak nevím!! Je to zbytečné sjíždění. Ale pokud je sních či zima (pod 7st.C), ta zimní. Pokud si dobře vzpomínám, tak dříve se zde na fóru taky na toto téma psalo a padla řeč na kamióny. A tam nastala otázka, že pokud někdo pojede znapř. z ČR do zahraničí na jih Evropy, tak musí mít taky zimní pneu?? I když pojede jen krátký úsek, kde je dopr.značka sněhové řetězy?? A ted to řeště!!! A pokud je tu někdo, kdo vlastní kamionovou dopravu (TIR), tak ať napíše, jak by se zvýšily náklady na dopravu, pokud by musely mít auta zimní pneu a jaká by by byla ,,výdrž\" zimních pneu po návratu. Myslím, že by vydržely tak 4-5 cest a konec. Citovat
PnR Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 myslim ze na take auto mozes dat uni, pripadne u nas je tak ze staci mat na hnacej naprave zimne takze sa im to nejak nepredrazi k vasmu zakonu: kto to tak nerobil doteraz je divny a nedba na bezpecie svoje a ostatnych.. neviem ako to je u nas s tou hrubkou vzorku ale cital som niekde ze zimne su efektivne len do tych 4mm potom su uz zbytocne Citovat
vendelinek Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa Původně zaslal: vendi.stejskal Zrovna před chvilkou to řikali v rádiu ,to je teda věc,tak už abych začal něco shánět,takže to zase bude šlupka,kurňa kde ty peni furt brát:myslim,asi pořídim kopírku Tak seď doma na zadku a nikam nejezdi. Já to řeším jednoduše, když za vejdělkem, tak autem, když za zábavou, tak jinou dopravou. Auto si na sebe musí hold vydělávat. Ale když zima - tak i gumy. pořádek muší bejt;) Na zadku sedět nebudu,to ne,ty papuče pořídim,to 100%,ale měl sem v poslední době furt nějaký výdaje ,tak se mi strožok ztenčil Citovat
hloze-ja Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Tak ja to teda nechapu. Nesmim jezdit na zimnich s mene nez 4 mm dezenu vsude (jako je napsano v uvodu-i kdyz nejednoznacne) nebo jen v omezenich znackou (jako je napsano v textu)? Citovat
Neon Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Jsem spíše pro ... Alespoň se částzečně vyeliminují střelci, co jezdí v závějích na letních a na 1mm šlupkách, ale zase je to bohužel prostor pro korupci a buzeraci ze strany policajtů ... Takže budou li objektivní a chytnou mě v únoru při 20°C a budu mít letňáky, tak ať to neřešej, anebo budu-li mít 3,5mm vzorku, jakbysmet. Ale kldyž chtnou v březnu strejdu, jak si to šune po horách a má luxusní 1mm letňáky, ať mu daj klidně flastr:roker Citovat
Guest Scratch Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 tak tak, ja si myslim, ze to je nesmysl, ale na hory jezdim, takze pochopitelne zimni mam ale porad se nemuzu zbavit dojmu, ze zimni Bridgestone s 1mm vzorkem je porad lepsi nez nova zimni Fulda, co si bude kupovat mraky ridicu fabii kvuli cene Citovat
OK406 Odesláno 7. srpen 2008 Autor Odesláno 7. srpen 2008 Původně zaslal: Neon Jsem spíše pro ... Alespoň se částzečně vyeliminují střelci, co jezdí v závějích na letních a na 1mm šlupkách, ale zase je to bohužel prostor pro korupci a buzeraci ze strany policajtů ... Takže budou li objektivní a chytnou mě v únoru při 20°C a budu mít letňáky, tak ať to neřešej, anebo budu-li mít 3,5mm vzorku, jakbysmet. Ale kldyž chtnou v březnu strejdu, jak si to šune po horách a má luxusní 1mm letňáky, ať mu daj klidně flastr:roker :potlesk:D:D:D Citovat
ozzy56 Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Abychom si rozuměli--jsem taky pro,aby v zimě byly zimní gumy!!!!!Ale proč v tom musí být takový galimatyáš????? Jak píšu nahoře--od---do a hotovo. Taky nechci,aby mě sestřelil v zimě osel,co má na autě letní olač.y !!! Citovat
Guest servisman Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Abychom si rozuměli--jsem taky pro,aby v zimě byly zimní gumy!!!!!Ale proč v tom musí být takový galimatyáš????? Jak píšu nahoře--od---do a hotovo. Taky nechci,aby mě sestřelil v zimě osel,co má na autě letní olač.y !!! přesně tak vše vyjádřil na konci článku Podle jiného dopravního experta Stanislava Humla hranice 1,6 milimetru úplně stačí. Proti nařízení používat zimní výbavu přitom nic nenamítá. „Ať jsou nařízeny zimní pneumatiky od půlky listopadu do konce března a nashle. Vůbec by ale mne nenapadlo, že to bude podmíněno čtyřmi milimetry,“ dodává Huml. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.