Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den, mam nabidku koupit peugeot 407sw 2.0HDi za cenu 330 000 Kc.

najeto 100 000km

prvni majitel, pravidelny servis

maximalni vybava (kuze, navigace)

vymenene turbo

Vaham jestli koupit toho peugota nebo Octavii II (1.9Tdi). Muzete mi poradit? Jake ma peugeot vyhody, popripade ceho se mam bat?

Diky

Adam

Odesláno

Chlapy když to auto dobře protáhnete a nebojte se otáček nad 4000 tak tomu filtru jenom pomůžete a i toho aditiva se bude používat mín....je třeba prostě vypálit saze,jestli někdo jezdí jak slimák do 2500 ot.a ješte po městě tak mu FAP odejde tak při 60000 km a nebo se mu ucpe protože nebudou správné podmínky na regeneraci.....

Odesláno
Původně zaslal: denoo

asi mas pravdu, ale ked 2500 u turbo diesla, som myslel ze je najlepsia volba, napr 3500 uz s ami zda az privela

jo to jo ale je to třeba fakt někdy protáhnou,nemyslím tím jezdit tak pořád,ale sem tam to vytočit klidně do 4000.

Odesláno

To aditívum nejde nejak extra šetriť. Dávkuje sa pri tankovaní v závislosti od natankovaného množstva, minimálna dávka je tuším na 7 litrov nafty, čiže ak tankujete menej, vtedy sa to viac spotrebováva. Najlepšie stále do plna.

Tie sady pre domáce plnenie predávajú priamo v Pežote, čiže dá sa to aj doma, ale neviem či by som sa do toho dal.

[upravil dne 22.7.2008 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

To aditívum nejde nejak extra šetriť. Dávkuje sa pri tankovaní v závislosti od natankovaného množstva, minimálna dávka je tuším na 7 litrov nafty, čiže ak tankujete menej, vtedy sa to viac spotrebováva. Najlepšie stále do plna.

Tie sady pre domáce plnenie predávajú priamo v Pežote, čiže dá sa to aj doma, ale neviem či by som sa do toho dal.

To aditivum se stříká při regeneraci do FAPU aby vypálilo saze.....nebo ne?????

Odesláno

Tohle me zaujalo. Jake jsou teda nejlepsi otacky pro turbo? Ja jezdim vetsinou kolem 2000tis ot. protoze pak vadi hluk motoru akorat na dalnici to samo toci kolem 2800-3000ot a ta u me dela asi 60% jizdy ke 4000ot jdu vetsinou jen pri predjizdeni. V kolika otackach vlastne sepne turbo a jake otacky uz lze brat za podtaceni motoru?

Odesláno
Původně zaslal: Bont

Tohle me zaujalo. Jake jsou teda nejlepsi otacky pro turbo? Ja jezdim vetsinou kolem 2000tis ot. protoze pak vadi hluk motoru akorat na dalnici to samo toci kolem 2800-3000ot a ta u me dela asi 60% jizdy ke 4000ot jdu vetsinou jen pri predjizdeni. V kolika otackach vlastne sepne turbo a jake otacky uz lze brat za podtaceni motoru?

No určitě ber podtáčení motoru pod 1500 ot. ten motor vůbec netáhne a podle mě ty otáčky nemá vůbec rád,a turbo začne tlačit tak kolem 1800 až 2000 ot.

Odesláno
Původně zaslal: Přema

Původně zaslal: AnotherOne

To aditivum se stříká při regeneraci do FAPU aby vypálilo saze.....nebo ne?????

Už som to tu písal - aditívum je zmiešané s naftou v nádrži. FAP filter nemá žiadny extra vstrek pre aditívum, to možno vidieť aj na obrázkoch zo servisboxu (možno staršie modely pežotov to mali neviem - neskúmal som). Samotný proces regenerácie začne na základe diferenciálneho tlaku keď sú vhodné podmienky - teplota motora a otáčky. Prebieha to tak, že sa zapnú žhaviace sviečky a zapne sa bypass intercoolera aby sa čo najviac zvýšila teplota nasávaného a tým aj výfukového plynu a vo fáze expanzie valcov sa vstrekne do vlacov dodatočná nafta s aditívom, ktorá samozrejme nezhorí ale s výfukovými plynmi pokračuje do fap filtra kde podporuje horenie.

Odesláno

Takze v sume pokud jsem to dobre pochopil: pokud to auto bude po 120 000km tak do toho jit (jestli ma vymenenou FAP) a doufam ze se nic nepodela, protoze pak vysolim dalsich 50000 ani nemrknu... takze pak je otazka ma to cenu? O II ma horsi vybavu a motor ale investice jsou radove mensi...

Co teda doporucujete, vyplati se to nebo ne?

Odesláno

octavia 2 sa mi hlavne nepaci interier a vybava, ale ceny na nahradne diely ma naopak velke plus, je to tak 50-50, rozhodni sa sam, a hlavne najdi dobry kus, potom potesi jedno aj druhe

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...