yankee Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 Dobry den, mam nabidku koupit peugeot 407sw 2.0HDi za cenu 330 000 Kc. najeto 100 000km prvni majitel, pravidelny servis maximalni vybava (kuze, navigace) vymenene turbo Vaham jestli koupit toho peugota nebo Octavii II (1.9Tdi). Muzete mi poradit? Jake ma peugeot vyhody, popripade ceho se mam bat? Diky Adam Citovat
denoo Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 jaksi casto sa meni turbo na 2,0hdi do 100 000km ked ma najazdene , k tomu este nepodarene serva, opravy su palky hadam najvacsie ake mozu byt, kvalita tejto motorizacie Citovat
AnotherOne Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 A ešte si zaudol spojkový evergreen. Ďalej výmena fapu pri 120t. Citovat
denoo Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 snad ten fap by som menil az ked zasvieti chyba na palubaku, normalne bych na to sral. Jo a este ERG ventil vie odist Citovat
AnotherOne Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 jj ten fap, ale kto je neznalý veci mu to v servise nanútia ako súčasť prehliadky. Citovat
denoo Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 je mozne aby fap vydrzal napr aj 200 000km ,sak ked sa sam vypaluje , dobrym jazdenim je to mozne nie? Hlavne jazdenie na dllhsie a rychlejsie trate ?? Citovat
AnotherOne Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 Hej, ale aditívum budeš musieť skôr či neskôr doliať. Servis má paušál na doliatie a výmenu fapu ako jeden úkon. Existujú aj sady na dolievanie pre domácich majstrov. Citovat
denoo Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 v servise asi iba v peugeote mi doleju adivitum co? co to vyjde bez vymeny filtra Citovat
Přema Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 Chlapy když to auto dobře protáhnete a nebojte se otáček nad 4000 tak tomu filtru jenom pomůžete a i toho aditiva se bude používat mín....je třeba prostě vypálit saze,jestli někdo jezdí jak slimák do 2500 ot.a ješte po městě tak mu FAP odejde tak při 60000 km a nebo se mu ucpe protože nebudou správné podmínky na regeneraci..... Citovat
denoo Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 asi mas pravdu, ale ked 2500 u turbo diesla, som myslel ze je najlepsia volba, napr 3500 uz s ami zda az privela Citovat
Přema Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 Původně zaslal: denoo asi mas pravdu, ale ked 2500 u turbo diesla, som myslel ze je najlepsia volba, napr 3500 uz s ami zda az privela jo to jo ale je to třeba fakt někdy protáhnou,nemyslím tím jezdit tak pořád,ale sem tam to vytočit klidně do 4000. Citovat
AnotherOne Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 To aditívum nejde nejak extra šetriť. Dávkuje sa pri tankovaní v závislosti od natankovaného množstva, minimálna dávka je tuším na 7 litrov nafty, čiže ak tankujete menej, vtedy sa to viac spotrebováva. Najlepšie stále do plna. Tie sady pre domáce plnenie predávajú priamo v Pežote, čiže dá sa to aj doma, ale neviem či by som sa do toho dal. [upravil dne 22.7.2008 AnotherOne] Citovat
Přema Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 Původně zaslal: AnotherOne To aditívum nejde nejak extra šetriť. Dávkuje sa pri tankovaní v závislosti od natankovaného množstva, minimálna dávka je tuším na 7 litrov nafty, čiže ak tankujete menej, vtedy sa to viac spotrebováva. Najlepšie stále do plna. Tie sady pre domáce plnenie predávajú priamo v Pežote, čiže dá sa to aj doma, ale neviem či by som sa do toho dal. [upravil dne 22.7.2008 AnotherOne] To aditivum se stříká při regeneraci do FAPU aby vypálilo saze.....nebo ne????? Citovat
fana-jani Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 ne,ne.Aditivum se přidává do nádrže,bez ohledu,zda právě probíhá regenerace,či ne. Citovat
Bont Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 Tohle me zaujalo. Jake jsou teda nejlepsi otacky pro turbo? Ja jezdim vetsinou kolem 2000tis ot. protoze pak vadi hluk motoru akorat na dalnici to samo toci kolem 2800-3000ot a ta u me dela asi 60% jizdy ke 4000ot jdu vetsinou jen pri predjizdeni. V kolika otackach vlastne sepne turbo a jake otacky uz lze brat za podtaceni motoru? Citovat
Přema Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 Původně zaslal: Bont Tohle me zaujalo. Jake jsou teda nejlepsi otacky pro turbo? Ja jezdim vetsinou kolem 2000tis ot. protoze pak vadi hluk motoru akorat na dalnici to samo toci kolem 2800-3000ot a ta u me dela asi 60% jizdy ke 4000ot jdu vetsinou jen pri predjizdeni. V kolika otackach vlastne sepne turbo a jake otacky uz lze brat za podtaceni motoru? No určitě ber podtáčení motoru pod 1500 ot. ten motor vůbec netáhne a podle mě ty otáčky nemá vůbec rád,a turbo začne tlačit tak kolem 1800 až 2000 ot. Citovat
AnotherOne Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: AnotherOne To aditívum nejde nejak extra šetriť. Dávkuje sa pri tankovaní v závislosti od natankovaného množstva, minimálna dávka je tuším na 7 litrov nafty, čiže ak tankujete menej, vtedy sa to viac spotrebováva. Najlepšie stále do plna. Tie sady pre domáce plnenie predávajú priamo v Pežote, čiže dá sa to aj doma, ale neviem či by som sa do toho dal. [upravil dne 22.7.2008 AnotherOne] To aditivum se stříká při regeneraci do FAPU aby vypálilo saze.....nebo ne????? Už som to tu písal - aditívum je zmiešané s naftou v nádrži. FAP filter nemá žiadny extra vstrek pre aditívum, to možno vidieť aj na obrázkoch zo servisboxu (možno staršie modely pežotov to mali neviem - neskúmal som). Samotný proces regenerácie začne na základe diferenciálneho tlaku keď sú vhodné podmienky - teplota motora a otáčky. Prebieha to tak, že sa zapnú žhaviace sviečky a zapne sa bypass intercoolera aby sa čo najviac zvýšila teplota nasávaného a tým aj výfukového plynu a vo fáze expanzie valcov sa vstrekne do vlacov dodatočná nafta s aditívom, ktorá samozrejme nezhorí ale s výfukovými plynmi pokračuje do fap filtra kde podporuje horenie. Citovat
yankee Odesláno 22. červenec 2008 Autor Odesláno 22. červenec 2008 Takze v sume pokud jsem to dobre pochopil: pokud to auto bude po 120 000km tak do toho jit (jestli ma vymenenou FAP) a doufam ze se nic nepodela, protoze pak vysolim dalsich 50000 ani nemrknu... takze pak je otazka ma to cenu? O II ma horsi vybavu a motor ale investice jsou radove mensi... Co teda doporucujete, vyplati se to nebo ne? Citovat
denoo Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 octavia 2 sa mi hlavne nepaci interier a vybava, ale ceny na nahradne diely ma naopak velke plus, je to tak 50-50, rozhodni sa sam, a hlavne najdi dobry kus, potom potesi jedno aj druhe Citovat
Bont Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Ja se priznam, ze uz bych do 407 znovu nesel jestli tak jedine do nove:myslim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.