MartinGT Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 Ahoj , chtel bych se zeptat ,jestli nekdo nemel stejny problem s Peugeotem 307 (mam r.v. 2005 2.0Hdi 100Kw).Pri jizde mi obcas nabehne hlaska na PC failure system ABS / ESP a zacnou svitit kontrolky na palubni desce (abs / esp) .Kdyz zhasnu motor a znovu nastartuju ,tak je vse OK .Tato hlaska mi vyskoci po 10min jizdy (z deseti jizd mi nabehne 3x).Nemate nekdo zkusenost s timto problemem .Predem dekuji za odpoved Citovat
destiny Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 no, to vypadá na nějaký špatný kontakt, který při jizdě zlobí nebo nějakou nečistotu. Řídící jednotka to pak vyhodnocuje jako chybu. Myslím, že podobný problém měl Bohumil. Pokud by bylo na systému opravdu něco špatně, chyba by byla spíš trvalého charakteru nebo by se rozsvítila při každé jízdě a ne jen občas. Citovat
permonik7 Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 Ja mela tuto hlasku na PP letos v zime v dusledku zamrzlych lanovodu. Kontrolka rucni brzdy byla zhasla, ale pri jizde na ledu ( ujezdenem snehu) se predni kola tocila normalne, ale zadni se pribrzdovala, az zastavovala i bez seslapnuteho brzdoveho pedalu = to vyhodnotilo ABS jako chybu. Vyresilo se to vymenou lanovodu. Je mozny, ze to haze chybu i ESP, protoze se pribrzduji zadni kola a ESP nemuze stabilizovat vozidlo. Citovat
Escaper Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 PS: v lete nemrzne, ale rezavi tak muzou byt zarezle nebo spatne namazane. Citovat
destiny Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 To co tu píše permonik7, na tom něco bude. Předpokládám, že zmarznuté to asi v tomhle počasí nebude Zkus se podívat, jestli ti nezůstavá viset některá \"pakna\" a nepřibržďuje ti to. Myslím, že pokud ano, byl by po ujetí pár Km u toho kola kotouč výrazně teplejší, než na ostatních kolech. Citovat
permonik7 Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 destiny: pravda, nemrzne, ale rez fakt radi cely rok:D btw. pokazde, kdyz se mi ta hlaska objevila, tak po zastaveni byl kolem zadnich kol citit smrad z oblozeni, ktereho neslo si nevsimnout... a hlaska se mi objevovala taky sem tam Citovat
destiny Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 o tom rezu by ti mohl vyprávět můj výfuck u 307 Citovat
permonik7 Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 mozna by mi o rzi mohl vypravet i muj vy.... na 307me , ale nikdy jsem ho nezkoumala a pocitam, ze pod auto nejakou dobu jeste nepolezu:D [upravil dne 21/7/08 permonik7] Citovat
destiny Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 Výfucky jsou obecně u 307 bolest. Vím o chlapíkovi, kterému prorezl u 3 roky starého auta. Citovat
destiny Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 no, u naší 307 už byl taky měněný a už je rezavý znovu. Auto je spotřební věc. Nic nevydrží věčně. (ale chvíli by mohlo ) Citovat
destiny Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 ...ale to už zavádíme diskuzi jiným směrem. Zpět k tématu! Citovat
permonik7 Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 Oki, takze pohlidat, jak to bude zase hlasit chybu, po jizde zastavit a ocichat, pripadne osahat zadni kola;) Citovat
MartinGT Odesláno 22. červenec 2008 Autor Odesláno 22. červenec 2008 OK .diky za rady ,jak se hlaska ukaze ,tak hned omrknu kola.Jeste se zeptam v Peugeotu jedu tam ve stredu na doplneni fapu.Hned jak budu vedet pricinu,tak napisu do fora co to obnasi ji odstranit a za kolik penez. Dikas za rady Citovat
MartinGT Odesláno 23. červenec 2008 Autor Odesláno 23. červenec 2008 Ahoj ,tak jsem byl dneska v peugeotu na doplneni fapu (2700,- + diagnostika 1300) a v utery jdu na vymenu nejake zatky k fap filtru (1500,-) . Jeste jsem dnes testoval tu poruchu ESP/ASR/ABS a dela mi to ,kdyz nastartuju a slapu na prazdno na brzdu . Sundal jsem si jeste kryt nad pedalama ,koukal jsem ,ze je u brzdoveho pedalu nejake cidlo a myslim si ze problem bude vnem .Hlasku mi to vyhodi kdyz to cidlo mackam a pedal brzdy mam na podlaze seslaplej. Nevite nekdo kcemu to cidlo slouzi a na kolik vyjde vymena cca? Dikas za odpoved. Citovat
MartinGT Odesláno 23. červenec 2008 Autor Odesláno 23. červenec 2008 tet me napadlo neni to cidlo brzdovych svetel Citovat
MartinGT Odesláno 23. červenec 2008 Autor Odesláno 23. červenec 2008 Jeste kdyz jsem slapal na brzdu , tak se mi po chvilce zacal propadat brzdovej pedal .Nemuze tu chybu vyvolat zavzdusneni brzd. Dik za odpoved Citovat
Escaper Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 spinac nad brzdovym pedalem je na brzdova svetla. Pedal by se propadat nemel mel by drzet porad stejne protoze je to uzavreny okruh s kapalinou, nekde tam bude urcite taky zrada. Ale ted me napada ze jakmile ho dele drzis tak motor odsaje vzduch z pistu posilovace a vlastne jeste vic posili tak nevim jestli to nebude tim ale spinacem nad pedalem to urco nebude, to spis ten vzduch Citovat
MartinGT Odesláno 29. červenec 2008 Autor Odesláno 29. červenec 2008 Tak jsem byl dneska v peugeotu a zavada vypada na spatne cidlo ABS/ESP .Nove cidlo vyjde na 2000,- .Nevite jestli se da koupit nejak replika cidla. Citovat
zupo22 Odesláno 18. srpen 2008 Odesláno 18. srpen 2008 Stalo se mi to samé,když jsem auto(kola) opláchl vapkou.tak sem valil za kamošem at mi vymaže chybovou zprávu a mrkne se mi na to.A pokaždé když jsem zkusmo vypnul motor(cca 5x)tak to píplo a objevila se mi tam ta zpráva.No a když jsem k němu dorazil ,vypnul jsem motor ...a pak sem byl za vola páč když to nastartoval tak nic:bojim:bojim.No ale naštěstí tam byly ty chybové zprávy tak mi je vymazal a já s tím jezdím radši do myčky:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.