tom406 Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Původně zaslal: kovi306 nebo nemáte někdo zkušenosti s tímto??? vyplatí se toto, nebo vyměřit a nakupovat trubky a silikonová kolena a spojky a na ty přetlaky tam vyvrtat díry??? tady právě vidim i ty díry v ttej trubce že tam šli nějak dát ty hadice http://www.alu-pneu.cz/datadetail.php?r=45&k=KF+60&hash=aa4d3c6deda3ef8 [upravil dne 1/10/09 kovi306] tak tohle je hnusná sada z plechu tenčího než konzerva a ty spojky jsou z nějaké tvrdé gumy.raději si vše kup na míru a kvalitnější matroš Citovat
winco Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 tom406 chcel by som sa spýtať z čoho by si odporučil spraviť tienenie na ten filter?? z akeho plechu?? a čim by som mohol omotať klasicku plastovu trubku čo ide ku škriacej klabke.....alebo neako inak odtieniť alebo odizolovať vyfukove potrubie okrem tej termo pasky:D chcem niečo spraviť tak aby to nemal nikto a niečo netradične Citovat
Qcko Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Nema niekto z vas sportovu vlozku v original airboxe? Idem si ju objednat, len chcem vediet, ci je to nejako na aute poznat:roll Citovat
kovi306 Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 a jiné trubky na to sání z toho leštěného hliníku sou lepší??? už nevim jak jinak to udělat jen mě napadlo naměřit rozměry a zajít do tuningshopu a nakoupit ty silikonové spojky,kolena a ty trubky z leštěného hliníku:myslim [upravil dne 1/10/09 kovi306] Citovat
tom406 Odesláno 2. říjen 2009 Odesláno 2. říjen 2009 Původně zaslal: winco tom406 chcel by som sa spýtať z čoho by si odporučil spraviť tienenie na ten filter?? z akeho plechu?? a čim by som mohol omotať klasicku plastovu trubku čo ide ku škriacej klabke.....alebo neako inak odtieniť alebo odizolovať vyfukove potrubie okrem tej termo pasky:D chcem niečo spraviť tak aby to nemal nikto a niečo netradične pokud to má být funkční tak nečekej že to bude úplně výstavní ale pokud chceš opravdu nejlepší izolaci tak omotej alespoň trubky sání obalem od Thermo-Tec a udělej hlavně přepážku mezi trubky sání a chladičem vody pokud tam to sání někde vede aby ti nefoukal teplý vzduch z chladiče na sání. Thermo -Tec je perfektní a určitě poznáš rozdíl.Já měl jednou vrstvou cca2mm omotané výfukové svody a i když jsem dojel a svody měly několik set stupňů tak jsem na to položil ruku a nespálil se. Je jich několik druhů podle použití a na to sání bych doporučil určitě tu samolepící s odrážecí vrstvou nahoře. Investice se vyplatí. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/THERMO-TEC-24-X48-ADHESIVE-BACKED-HEAT-BARRIER-13590_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem48370f3588QQitemZ310161388936QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=thermo-tec&_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A1171&_dmpt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&_trksid=p3286.c0.m14&_pgn=1 Citovat
tom406 Odesláno 2. říjen 2009 Odesláno 2. říjen 2009 http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=silicone++hose&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_dmpt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&_odkw=hps+hose&_osacat=0 http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=aluminium+pipe&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=hose+pipe&_osacat=0 Citovat
winco Odesláno 2. říjen 2009 Odesláno 2. říjen 2009 dakujem za dobre typi.....ale momentalne je to pre mňa hodne penez ale časom do toho určite zainvestujem a ešte by som sa chcel spýtať je lepšie spraviť to športove sanie teraz na zimu alebo až po zime na jar?? a ked mám auto pred činžiakom nebude tomu počas zimi vadiť ten mraz?? nezniči sa filter ked nebude v boxe? len tak otvoreny samozrejme s tým tienenim ale nebude uzavrety [upravil dne 2/10/09 winco] Citovat
tom406 Odesláno 2. říjen 2009 Odesláno 2. říjen 2009 je jedno jestli máš sportovní filtr v origo boxu nebo otevřený filtr. Materiál je použit stejný jenom to má jiný tvar. tak že to určitě ničemu vadit nebude ale pokud s tím nespěcháš tak to vše řádně promysli a našetři peníze a udělej to na novou sezónu a pořádně. Citovat
winco Odesláno 2. říjen 2009 Odesláno 2. říjen 2009 dakujem za radu......asi tak aj spravim dočkam po zime potom to spravim diky Citovat
winco Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 mal by som čul jednu otazku....ohrievala by sa trubka ktora by privadzala vzduch od narazniku k filtru moc keby ide poza hladič vody a popred vyfukove zvody?? chcel by som ju priviesť na lavu stranu (pohlad z predu) vedla chladiča vody..asi tam od vyrobi má byť chaldič klimatizacie, a chcel by som to tam dať pretože som neašiel miesto na pravo od toho chladiča....teda neake miesto tam bolo ale uzke a bola tam aj neaka ta prička alebo niečo a nevčšimol som si či to ten naraznik drží po kope alebo či to je len neake tienenie tak preto by to asi najjednoduchšie bolo priviesť na lavo ale či by to bolo aj narozumnejšie tak to neviem Citovat
tom406 Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 hele to je pořád dookola. ta trubka se ohřeje pokud tam bude proudit vzduch skrz chladič nebo svody a to ti ohřeje nasávaný vzduch.stále je potřeba izolace od okolního tepla. dej mi nějaké foto abych to viděl. třeba na ICQ Citovat
winco Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 namontovane to ešte nemám len som nad tým rozmýšlal cez vikend ako by som to mohol spraviť.....a foto motoroveho prostoru tiež nemá, teda mám ale nie taku aby tam niečo bolo vidieť Citovat
kovi306 Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 tak zejtra jedu na repas zadní nápravy, tak pak začnu měřit a a nakupovatk ty nerezovy trubky a silikonový kolena a řešit odstínění takže konečně se do toho pustim:cool: Citovat
winco Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 držim palce a dufam že sem daš taky i nejaky te fotky:D a linky z kade nakupuješ Citovat
Bronak Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 Mám takový dotazek. To sání zvíší to výkon nebo to auto bude jenom více žrát .. je to 4 takt tam taky zvednete výkon tímhle spůsobem sání ? .. nebo to děláte jen pro zvuk ? Citovat
winco Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 ttak sanim sa nezviši vyykon......akurat že motor bude lahšie dýchať a pojde rýchlejšie do otačok a pri rovnakom štylu jazdy ti može klesnuť spotreba ale o 3 deci na 100km ale pri točeni to ma krasny zvuk:D tak to budeš točiť Citovat
tom406 Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 Původně zaslal: Bronak Mám takový dotazek. To sání zvíší to výkon nebo to auto bude jenom více žrát .. je to 4 takt tam taky zvednete výkon tímhle spůsobem sání ? .. nebo to děláte jen pro zvuk ? no tak od všeho kousek ale v podání sériového motoru spíš jen zvuk a a určitě charakteristiku toč. momentu. Ale to je jen překvapení až se svezeš protože odladit správně sání při stojícím motoru jde.... nebo spíš nejde.Sání se vždy předělává jen když se sestavuje motor s jiných komponent a hlavně když se upravují svody a zbytek výfuku.Ale já když to překopal na coupé tak jsem si značně posunul hranici toč. momentu a to asi k 4100ot/min. V serii to táhlo plynule od spod a ted to je do 4000 takové celkem normální ale to co tomu jakoby chybí do 4000ot to se nakupí v těch 4100 a tam se to ozve razantním zátahem a musím říct že sporotvní jízda je pak velmi zajímavá když v 80km řadím za dvě a plný tak to je drama:) Citovat
winco Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 a ješte jedan taka otazka.......a už asi ani nebudem otravoavť.......som počul že hranica točiveho momentu sa da regulovať podla dlžky potrubia......a ja by som chcel vedieť že ked je kratke potrubie či je hranica vysoko a ked je zas dlhe tak či je nizko alebo opačne.........ja by som totiž chcel aby auto ťahalo už od spodu Citovat
tom406 Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 Původně zaslal: winco a ješte jedan taka otazka.......a už asi ani nebudem otravoavť.......som počul že hranica točiveho momentu sa da regulovať podla dlžky potrubia......a ja by som chcel vedieť že ked je kratke potrubie či je hranica vysoko a ked je zas dlhe tak či je nizko alebo opačne.........ja by som totiž chcel aby auto ťahalo už od spodu já ji posunul tím že mám sání před klapkou o průměru 3,5\" ale to opravdu je jiné u každého motoru a pokud si dáš např. sportovní otevřený tlumič tak to bude zase kousek jinak Citovat
winco Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 tak ja mám sportovny tlumič od supersprint ale neni otevženy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.