Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vážení, vyvstal nám doma problém s bojlerem:(

Používáme ho necelé dva roky (od novoty), loni byl asi deset dní nefunkční (sundaný), když jsem rozboural koupelnu. Donedávna bylo všechno v pohodě, ale...

Teď po roce se mi konečně podařilo hnout se zbytkem rekonstrukce a po sundání a nandání bojleru skoro netekla teplá voda:( Takže jsem ho zespodu otevřel, ručně vybral a očistil co šlo, smontoval vše zpět, ale problém s malým proudem teplé vody se mi nijak moc vyřešit nepovedlo... Teď je to lepší, než po prvotním namontování, ale pořád je proud cca 1/2 (spíš 1/3) toho, co teče po puštění studené:(:grr

Je faktem, že baterie jsem nesundaval, ale sítka před vstupy do baterie jsou jen u vanové, dřezová je nemá (tam jsem sundal jen sítko u kohoutku a bylo v pohodě).

Máte někdo nějakej fígl, jak teplovodní větev zbavit těch s*aček?

P.S.: Přidám dvě fotky pro představu, jak vypadá bojler po dovu letech používání v Čeče...

post-0-14109601433069_thumb.jpg

Odesláno

koukal jsi jak je na tom teplovodní odváděcí trubka v boileru? není ucpaná? pokud je to stojatý boiler, trubka ústí až nahoře v boileru a mohl se do ní dostat bordel a ucpat ji.

Odesláno

Bojler je předpokládám stojací a Ty jsi ho po sundání položil. Mohla se Ti přicpat trubka teplé vody co jde z bojleru. Ona jde vlastně od vrchu nádrže podél pláště dolů. Zkus to vzít tzv. \"protivodě\". T.J. Odpoj bojler na studené vodě a přes hadici dej studenou vodu na vývod teplé a pusť tam vodu jakoby v protisměru. Samozřejmě na studený (vstup do bojleru) nesmí být zpětný ventil (většinou spojený s pojistným do jednoho). Pokud se to bude napouštět pomalu takhle v protisměru je přicpaná teplá. Pak asi jedině pomůže zkoušet střídavě pouštět po vodě a proti vodě aby se ten sajrajt uvolnil.

Odesláno

Bojler je opravdu \"na stojáka\" a ležel. Ta trubka na telou vodu mi přišla, že je snad plastová (průhledná) a skoro až nahoře je malá dirka. Takže až půjde bojler znovu dolů (při obkládání pod ním), tak na vývod teplé nasadím hadici a protáhnu to v protisměru (samo, že po otevření dole);) Díky za tip, chlapi:potlesk

Odesláno

není zač, časem se tahle trubka buď ohne nebo ucpe a teče teplé vody méně než studené. taky se stane, pokud je kovová, že se rozpadne a místo teplé vody teče studená, protože se odpouští voda odspodu boileru kudy do něho ta studená zároveň přitéká. no a proto tam tahle roura je :D;)

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

není zač, časem se tahle trubka buď ohne nebo ucpe a teče teplé vody méně než studené. taky se stane, pokud je kovová, že se rozpadne a místo teplé vody teče studená, protože se odpouští voda odspodu boileru kudy do něho ta studená zároveň přitéká. no a proto tam tahle roura je :D;)

Něco podobnýho měl náš starej bojler (r.v. 1982), kterej dosloužil 16.9.2006, kdy shořelo topný těleso. Kdykoliv zapnul NT, tak topil, páč u přívodu studený uhnila ta miska a termostat okamžitě spouštěl. Trubka na teplou už taky byla v tu dobu minulostí;) Naštěstí už byl doma delší dobu ten současnej bojler, takže došlo na výměnu celýho bojleru, místo topnýho tělesa:D

Odesláno

no většinou to tak dopadne, jak se starej bojler jednou otevře, většinou už se nazavře a mění se za novej. kór při dnešních cenách, kdy kvalitní Tatramat pořídíš za 3-5tis a víš, že vydrží dalších 10,15 i 20let

Odesláno

Tá trubka na výstup teplej vody by mala byť rovná, tak prípadne skús \"mechanické\" odstránenie usadenín.

Ak chceš obmedziť tvorbu vodného kameňa (máš ho tam požehnane) nastav teplotu max na 75 stupňov. Bude sa podstatne menej zanášať.

Odesláno

na ty trubky pouzij pripravek LUMILA , je to kvalitni prostredk na zbaveni vodniho kamene , bez prace jen naredis nalijes proplachnes a finito , pouzivam na zehlicku , varnou konvici mycku pracku a myti koupelny. stoji 25 litr a kupuju ho v makru nebo tescu.

Odesláno
Původně zaslal: kobra

Lumila je dobrá a 75 °se mi zdá dost , my mýme max 60 °

Tých 60 je zbytočne málo, kľudne to zdvihni aspom na 70. Mám to overené z vlastnej skúsenosti.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: kobra

Lumila je dobrá a 75 °se mi zdá dost , my mýme max 60 °

Tých 60 je zbytočne málo, kľudne to zdvihni aspom na 70. Mám to overené z vlastnej skúsenosti.

Mymáme tu teplotu taky kolem 70°. Termostat je mezi značkou \"E\" a maximem, což by mělo být těch 70°...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...