Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se zase jednou po čase odhodlal pustit klimu..a po několika minutách zapnuté klimy jsem zjistil,že nechladí...u přepážky mezi motorem a kokpitem je v plastové krabičce taková kovová kostka na kterou jsou napojeny trubky klimatizace..a ty asi prorezavěli..měl někdo stejný problém???Jak to řešit??Kolikvyjde oprava??Prosím o rady a zároveň předem děkuji za pomoc..

Odesláno

Já očekávám v blízké budoucnosti podobný problém, aspon co mi říkal muj opravář klimy. Ten mi ale tvrdil, že tohle jde v pohodě ovařit, což je investice pár korun, a vydrží to zas pár let. Jen mi bude vadit už po třetí ji plnit:grr

Odesláno

mali by byt z hliniku

Původně zaslal: Peter86

Takže by to mělo jít normálně uvařit a navařit nové trubky,jo??Nebude to z nějakého special kovu nebo slitiny..??

Odesláno

Takže to nebude až tak levná záležitost:o

Ještě jsem uvažoval o nějakých dílech z vrakoviště..jen nevím,aby se to vyplatilo..abych to třeba příští rok nemusel opravovat znovu..:myslim

Odesláno

nebudem zakladat nove vlakno kedze sa to viac menej tyka temy

V zime som havaroval, neubrzdil som a taky jemnejsi tukes vpredu do auta predo mnou.. malo tazne. Potom ma este priklincoval dalsi zo zadu on teda neubrzdil poriadne a autom to dobre svaclo..

V servise mi povedali ze je prasknuty klimovy chladic (je pravda ze klima nechladi..)

ale nebol som v autorizovanom, takze myslite ze pri takom tukese ( neprasklo vpredu nic, len sa pokrivila znacka) sa mohol znicit chladic?

kujem :)

Odesláno

Neviem ako presne vyzerajú tie trubky v tvojom aute, v P306 1,9 TD Intercooler XN, rv 98 v P Servise v SK originál trubky stoja cca 7000 až 8000 SK. Ja som mal ešte tú smolu, že na ten moj typ sa nedali zohnať ani v neautorizovaných predajniach, jedine vyrobiť bez záruky a cena cca 4000 SK + pripočítaj cenu za naplnenie. V SK sa pohybuje cca 3 SK/gram náplne. Trubky sú vyrobené z duralu, alebo podobnej ľahkej zliatiny.

Odesláno

trubky jsou hlinikovy. mel jsem derave trubky co vedou kolem chladice, borci v servisu klimatizaci me sami poslali za chlapkem co svaruje hlinik. vyrizl \"shnile\" casti, navaril zdravy hlinik, v servisu nasadili a naplnili. a drzi to uz 2 roky :super

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám taky problém s klimatizaci, po zapnuti asi za 10 s začne blikat kontrolka STOP. Chladiva vypadá, že dost, tlaky jsou přitom v pořádku ani ještě nezapne ventilátor.:myslim:nevim

Odesláno
Původně zaslal: dadada

Mám taky problém s klimatizaci, po zapnuti asi za 10 s začne blikat kontrolka STOP. Chladiva vypadá, že dost, tlaky jsou přitom v pořádku ani ještě nezapne ventilátor.:myslim:nevim

A to je právě ten důvod STOPky. Že se netočej sahary, hledej problém tam. relé, pojistky, kabely atd

Odesláno
Původně zaslal: purkmistr

někdo tady na fóro to vyřešil výměnou za gumovou tlakovou hadici. nevíte o tom něco víc? ten člověk se mě už neozval s informacemi

Jestli víš o které kostce s trubkama se zde píše,tak tam hadicí určitě nic nevyřešíš.O těch hadicích bylo skoro celé vlákno.zkus hledání.je to asi 3 týdny nazpět.
Odesláno

DADADA- mal som ten istý problém zo STOP kou, Problém bol v tom že sa nespúštali ventilátory, mal som vadný spoj v zásuvke. Samozrejme sa mi potom vyderavila trubka, takže ma celá klima vyšla na 4 tisíc... :(

Odesláno

myslel jsem, že sahara zapne až při nějakejch 16-18 at, Stopka bliká i když je tlak 14 at. Mám HDI se dvěma saharama, mezi nima je skřiňka, myslim se 3 relátky, a ty teda maj sepnout sahary, jo? Nevíte které relé to má být.:nevim

Odesláno

hm u mna to je ako mas motor, tak vpravo (pohlad smerom k vodicovy).. mam tam 3 konektory a myslim ze ked vypojis ten hnedy tak by sa ti mali roztocit sahary.. ak nie tak mas vadny bitron

asi :)

Odesláno
Původně zaslal: dadada

myslel jsem, že sahara zapne až při nějakejch 16-18 at, Stopka bliká i když je tlak 14 at. Mám HDI se dvěma saharama, mezi nima je skřiňka, myslim se 3 relátky, a ty teda maj sepnout sahary, jo? Nevíte které relé to má být.:nevim

Je úplně jedno, jakej je tlak. Prostě puštěná klima = beží obě sahary na pomalo. Ty relé jsou nějak kombinovaný, věděl jsem to, dy žjsem měl rozsolenou patici, ale už si to nepamatuju. Módy jsou 3: obě na pomalo, jedna narychlo, obě narychlo. Aspoň tak je tomu u mýho auta.

Odesláno

nemohu najit regulátor bitron (mám P306 HDI combi), na levém blatniku -podběhu je skříňka s pojistkami a nic dalšího tam nenacházím. Rovněž tak čidlo teploty, viděl jsem, že u 406 jsou na termostatu 3 čidla a ja tam mám jedno modré se 3 dráty. Kyž proklemuji relátka tak sahary chodí pomalu i rychle. Klima jde , Stopka blika pak vzroste tlak, levý vetrák sepne narychlo, Stopka negliká, tlak dolů, vypne a znova začne blikat. Já to vidim na ten regulator BITRO, ale nemohu ho najít. Díky za pomoc.

[upravil dne 31/7/08 dadada]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...