Peter86 Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Tak jsem se zase jednou po čase odhodlal pustit klimu..a po několika minutách zapnuté klimy jsem zjistil,že nechladí...u přepážky mezi motorem a kokpitem je v plastové krabičce taková kovová kostka na kterou jsou napojeny trubky klimatizace..a ty asi prorezavěli..měl někdo stejný problém???Jak to řešit??Kolikvyjde oprava??Prosím o rady a zároveň předem děkuji za pomoc.. Citovat
Venca Š Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Já očekávám v blízké budoucnosti podobný problém, aspon co mi říkal muj opravář klimy. Ten mi ale tvrdil, že tohle jde v pohodě ovařit, což je investice pár korun, a vydrží to zas pár let. Jen mi bude vadit už po třetí ji plnit:grr Citovat
Peter86 Odesláno 15. červenec 2008 Autor Odesláno 15. červenec 2008 Takže by to mělo jít normálně uvařit a navařit nové trubky,jo??Nebude to z nějakého special kovu nebo slitiny..?? Citovat
marisw Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 mali by byt z hliniku Původně zaslal: Peter86 Takže by to mělo jít normálně uvařit a navařit nové trubky,jo??Nebude to z nějakého special kovu nebo slitiny..?? Citovat
Venca Š Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Mluvil něco o stříbře, ale přesně nevím co tím myslel.... Citovat
Peter86 Odesláno 15. červenec 2008 Autor Odesláno 15. červenec 2008 Takže to nebude až tak levná záležitost:o Ještě jsem uvažoval o nějakých dílech z vrakoviště..jen nevím,aby se to vyplatilo..abych to třeba příští rok nemusel opravovat znovu.. Citovat
PnR Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 nebudem zakladat nove vlakno kedze sa to viac menej tyka temy V zime som havaroval, neubrzdil som a taky jemnejsi tukes vpredu do auta predo mnou.. malo tazne. Potom ma este priklincoval dalsi zo zadu on teda neubrzdil poriadne a autom to dobre svaclo.. V servise mi povedali ze je prasknuty klimovy chladic (je pravda ze klima nechladi..) ale nebol som v autorizovanom, takze myslite ze pri takom tukese ( neprasklo vpredu nic, len sa pokrivila znacka) sa mohol znicit chladic? kujem Citovat
xavier Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Neviem ako presne vyzerajú tie trubky v tvojom aute, v P306 1,9 TD Intercooler XN, rv 98 v P Servise v SK originál trubky stoja cca 7000 až 8000 SK. Ja som mal ešte tú smolu, že na ten moj typ sa nedali zohnať ani v neautorizovaných predajniach, jedine vyrobiť bez záruky a cena cca 4000 SK + pripočítaj cenu za naplnenie. V SK sa pohybuje cca 3 SK/gram náplne. Trubky sú vyrobené z duralu, alebo podobnej ľahkej zliatiny. Citovat
chechet Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 trubky jsou hlinikovy. mel jsem derave trubky co vedou kolem chladice, borci v servisu klimatizaci me sami poslali za chlapkem co svaruje hlinik. vyrizl \"shnile\" casti, navaril zdravy hlinik, v servisu nasadili a naplnili. a drzi to uz 2 roky Citovat
purkmistr Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 někdo tady na fóro to vyřešil výměnou za gumovou tlakovou hadici. nevíte o tom něco víc? ten člověk se mě už neozval s informacemi Citovat
dadada Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 Mám taky problém s klimatizaci, po zapnuti asi za 10 s začne blikat kontrolka STOP. Chladiva vypadá, že dost, tlaky jsou přitom v pořádku ani ještě nezapne ventilátor. Citovat
MatrixChose Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 Původně zaslal: dadada Mám taky problém s klimatizaci, po zapnuti asi za 10 s začne blikat kontrolka STOP. Chladiva vypadá, že dost, tlaky jsou přitom v pořádku ani ještě nezapne ventilátor. A to je právě ten důvod STOPky. Že se netočej sahary, hledej problém tam. relé, pojistky, kabely atd Citovat
EXI.60 Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 Původně zaslal: purkmistr někdo tady na fóro to vyřešil výměnou za gumovou tlakovou hadici. nevíte o tom něco víc? ten člověk se mě už neozval s informacemi Jestli víš o které kostce s trubkama se zde píše,tak tam hadicí určitě nic nevyřešíš.O těch hadicích bylo skoro celé vlákno.zkus hledání.je to asi 3 týdny nazpět. Citovat
pysta1 Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 DADADA- mal som ten istý problém zo STOP kou, Problém bol v tom že sa nespúštali ventilátory, mal som vadný spoj v zásuvke. Samozrejme sa mi potom vyderavila trubka, takže ma celá klima vyšla na 4 tisíc... Citovat
dadada Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 myslel jsem, že sahara zapne až při nějakejch 16-18 at, Stopka bliká i když je tlak 14 at. Mám HDI se dvěma saharama, mezi nima je skřiňka, myslim se 3 relátky, a ty teda maj sepnout sahary, jo? Nevíte které relé to má být. Citovat
PnR Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 hm u mna to je ako mas motor, tak vpravo (pohlad smerom k vodicovy).. mam tam 3 konektory a myslim ze ked vypojis ten hnedy tak by sa ti mali roztocit sahary.. ak nie tak mas vadny bitron asi Citovat
MatrixChose Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 Původně zaslal: dadada myslel jsem, že sahara zapne až při nějakejch 16-18 at, Stopka bliká i když je tlak 14 at. Mám HDI se dvěma saharama, mezi nima je skřiňka, myslim se 3 relátky, a ty teda maj sepnout sahary, jo? Nevíte které relé to má být. Je úplně jedno, jakej je tlak. Prostě puštěná klima = beží obě sahary na pomalo. Ty relé jsou nějak kombinovaný, věděl jsem to, dy žjsem měl rozsolenou patici, ale už si to nepamatuju. Módy jsou 3: obě na pomalo, jedna narychlo, obě narychlo. Aspoň tak je tomu u mýho auta. Citovat
pysta1 Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 Tak tak - ak zapneš klímu, tak sa musia pomaly točiť oba ventilátory. Ak tomu tak nie je, je čas na servis... Citovat
dadada Odesláno 27. červenec 2008 Odesláno 27. červenec 2008 nemohu najit regulátor bitron (mám P306 HDI combi), na levém blatniku -podběhu je skříňka s pojistkami a nic dalšího tam nenacházím. Rovněž tak čidlo teploty, viděl jsem, že u 406 jsou na termostatu 3 čidla a ja tam mám jedno modré se 3 dráty. Kyž proklemuji relátka tak sahary chodí pomalu i rychle. Klima jde , Stopka blika pak vzroste tlak, levý vetrák sepne narychlo, Stopka negliká, tlak dolů, vypne a znova začne blikat. Já to vidim na ten regulator BITRO, ale nemohu ho najít. Díky za pomoc. [upravil dne 31/7/08 dadada] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.