Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Stifler

Původně zaslal: Edison

Ale tys napsal, žes neřešil závadu na vozidle a žes ji neřešil... Chápeš to??? Krom toho i takové případy tu už jsou, že zavřeli technika STK za to, že nechal projít technickou vozidlo, které při prohlídce nemohlo být vpořádku a zanedlouho se vybouralo. Je to sice extrém, ale na stavu vlastní odpovědnosti to nic nemění. Osobně si myslím, že když někoho zastavíš a zjistíš, že ne všechno je tak, jak má být a necháš ho jet, a zanedlouho se něco přihodí řekněme v důsledku technického stavu, tak pokud se prokáže, žes to vozidlo stavěl a věděl jsi, že to něco nebylo podle předpisů, tak přinejmenším částečně jsi za to odpovědný. Anikdo se nebude ptát, jestli to fungovalo nebo ne, ale jestli to bylo podle předpisů, nebo ne. Bohužel.. tak funguje tolik zmiňovaný právní stát.

Tu tvou první větu fakt nechápu. Proč tam opakuješ dvakrát ty stejný slova??? :myslim:D Já mu řeknu, že tohle a tohle tam třeba není správný, ikdyž se mi to vzhledově líbí, ale rozhodně ho nemusim hned oflastrovat, abys byl spokojenej, že jsem ho nepustil zadarmo......A odpovědný za to nebudu, páč nejsem žádnej technik, kterej mu to z auta může sundat. Já mu můžu říct, že to na autě nemá co dělat, třeba mu i dát pokutu (i opakovaně) a stejně nezmůžu nic, když to z auta nesundá a pak někoho zraní někde....

Opakuji zřejmě proto, že jsem se k textu vracel a nějak blbě jsem to upravil.

Ale tys mu pokutu nedal. Tak o čem tu diskutuješ? Pořád jen vycházím z Tvého prvního přízpěvku k věci.

Odesláno

Stiflere, hlavně omluva za zkomoleninu.. Není to fakt nějak osobní útok.. jen nepozornost.

Pokud je mi známo, co kontrolovat lze, v tom zřejmě v hrubém základu sporu není. Podstatné na tom je to, že při zastavení policií české republiky (či jiným orgánem podle zákona) je ten povinen mi sdělit důvod zastavení a kontroly. Tím nemůže být \"silniční kontrola\", ale např. podezření ze spáchání konkrétního přestupku, podezření z přepravy hledaných osob, nebo věcí ve vozidle, podezření, že vozidlo má souvislost s trestnou činností... Ale nikdy ne jen tak obtěžovat občana jen tak... a pak si vymýšlet...

Co se týče mýho nicku, tak zůstávám klidnej. Jsou na světě i horší věci. ;)

Co se týče kontrol, tak to neni žádná buzerace nebo obtěžování \"slušných\" občanů, ale je to prostě naše práce a my si práci musíme sami vyhledávat, nikoliv brát pouze to, co vidíme. Takže kontroly budou i nadále namátkové a bezdůvodné, na tom ani tvuj ani muj, ani Rebikův ani kohokoliv jinýho názor nic nezmění. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Rebik

Já myslím, že VS znamená Vězeňská služba a že tam najdeš důvod proč je policie fajn.

To je pak těžký, když se nepoužívá diakritika... :-) Jinak já tam ten důvod nenajdu. Snad bych se tam mohl kouknout leda v rámci DOT. ;-)

Odesláno

Stiflere, hlavně omluva za zkomoleninu.. Není to fakt nějak osobní útok.. jen nepozornost.

Pokud je mi známo, co kontrolovat lze, v tom zřejmě v hrubém základu sporu není. Podstatné na tom je to, že při zastavení policií české republiky (či jiným orgánem podle zákona) je ten povinen mi sdělit důvod zastavení a kontroly. Tím nemůže být \"silniční kontrola\", ale např. podezření ze spáchání konkrétního přestupku, podezření z přepravy hledaných osob, nebo věcí ve vozidle, podezření, že vozidlo má souvislost s trestnou činností... Ale nikdy ne jen tak obtěžovat občana jen tak... a pak si vymýšlet...

Co se týče mýho nicku, tak zůstávám klidnej. Jsou na světě i horší věci. ;)

Co se týče kontrol, tak to neni žádná buzerace nebo obtěžování \"slušných\" občanů, ale je to prostě naše práce a my si práci musíme sami vyhledávat, nikoliv brát pouze to, co vidíme. Takže kontroly budou i nadále namátkové a bezdůvodné, na tom ani tvuj ani muj, ani Rebikův ani kohokoliv jinýho názor nic nezmění. ;)

Názor právníků i posranců je na to ovšem... řekněme.. velmi různorodý. Bohužel

Odesláno
Původně zaslal: Lentilka

mě dycky stavěly a první co bylo tak silniční kontrola ukažte doklady...

To je pak jen Tvou dobrou vůlí, že je posloucháš. Nic proti tomu, mě když jen kontrolovali, tak nemám problém.. ale jak začal šťourat, tak to se s nepořízenou potázal. Jak říkám... jsou jisté věci, které policie konat může, které musí, ale taky které nesmí. Víš.. není momentálně podstatné jak to je.. ale jak by to asi být mělo, ne?

Odesláno

Ale tys mu pokutu nedal. Tak o čem tu diskutuješ? Pořád jen vycházím z Tvého prvního přízpěvku k věci.

Pokutu nedostal, protože jsem k ní neshledal důvod. Jsou tři základní zákonem stanovený podmínky pro udělení pokuty:

1. Přestupek je spolehlivě zjištěn

2. Řidič je ochoten pokutu zaplatit

3. a to je nejdůležitější - NESTAČÍ DOMLUVA, na tuhle třetí podmínku mnoho lidí a mých nadřízených zapomíná, když po mě chtějí výsledky.

Odesláno

To je pak jen Tvou dobrou vůlí, že je posloucháš. Nic proti tomu, mě když jen kontrolovali, tak nemám problém.. ale jak začal šťourat, tak to se s nepořízenou potázal. Jak říkám... jsou jisté věci, které policie konat může, které musí, ale taky které nesmí. Víš.. není momentálně podstatné jak to je.. ale jak by to asi být mělo, ne?

Promiň, ale teď si protiřečíš. Píšeš a teď cituji: \"mě když jen kontrolovali, tak nemám problém\", ale mě tady píšeš, že radši policajta přejedeš, když ti neřekne jestli je pravej nebo neni a z druhý mi tady řikáš, jak neuznáváš kontroly \"jen tak\", že musí bejt vždycky hned zjevnej důvod a že ti ho hned musí policajt říct...Teď si myslim, že ses do toho zamotal a už se ztrácíš v tom, co píšeš.

Edit: A když něco tady v tom vlákně řešíš, tak řešíš stav, jak to je a né jak by to mělo bejt. Protože na tom, jak by to mělo bejt ti nic nevadí, tobě vadí něco na tom, jak to je... :mrk

[upravil dne 17/7/08 Stifler]

Odesláno

nemám čas někde hledat jak mě má oslovit policajt když mě zastaví... má uniformu stojí tam auto je to policajt a ja sem takhle malej... otvírat pusu si nebudu protože nevím co si můžu a co si on může dovolit,,,

Odesláno
Původně zaslal: Lentilka

nemám čas někde hledat jak mě má oslovit policajt když mě zastaví... má uniformu stojí tam auto je to policajt a ja sem takhle malej... otvírat pusu si nebudu protože nevím co si můžu a co si on může dovolit,,,

Správnej přístup. :potlesk:super

Odesláno

no to bude různé....ale co já vím tak hoši u nás tuning jako takový tolerují pokud to není žádný extrém jako třeba žiletkáč přes celý kufr, zářící auto modrými neony a pod... Pokud to nepřekročí ůnosnou mez daného policisty, tak je to ok...Ale pokud navíc začne být řidič drzý a tak...tak se nesmí nikdo divit.....Je to naše práce a musíme ji dělat svědomitě...Zedník když postaví křivou zeď a na někoho spadne a zabije ho to....to je asi stejné jako když pustíme někoho v noci z nesvítícím levým světlem a potká se někde z kamionem...:roker

Odesláno
Původně zaslal: orgacek

Myslím, že Lentilkova silniční kontrola bude mnohem rychlejší než v případě pana Edisona:roker

no to jo, i když sme dostali pokutu s kamaráde za stání v protisměru ( původně nás někdo nabonzoval že sme závodili:D) tak jsem jen přikyvoval dával papíry občanku a pak \"startovné\" 200,-

Odesláno
Původně zaslal: orgacek

Myslím, že Lentilkova silniční kontrola bude mnohem rychlejší než v případě pana Edisona:roker

V tomhle si s tebou dovolim výjimečně odporovat. Edison vyhraje s rychlostí kontroly, páč jak zvedneš plácačku, tak seš přejetej. :D:aut

Odesláno

Pokutu nedostal, protože jsem k ní neshledal důvod. Jsou tři základní zákonem stanovený podmínky pro udělení pokuty:

1. Přestupek je spolehlivě zjištěn

2. Řidič je ochoten pokutu zaplatit

3. a to je nejdůležitější - NESTAČÍ DOMLUVA, na tuhle třetí podmínku mnoho lidí a mých nadřízených zapomíná, když po mě chtějí výsledky.

1. Řekněme.. např. montáž neschválených doplňků, nebo montáž nepředpisovým způsobem (např. montáž RZ) není důvodem? Přesto, že to je vědomý úkon a přímo záměr? Podle mě nelze neudělit pokutu.

2. Odmítne-li řidič zaplatit pokutu na místě, musí být přestupek předán ke správnímu řízení.

3. Vědomý úmysl podle mě nelze řešit domluvou. Domluvou by se dalo řešit nějaké drobné opomenutí, řekněme, některá auta, nevybavená automatickým svícením mají to kolečko na páčce blinkrů. Mě se to sice nestává, ale kolega zaplatil pokutu, protože při dávání znamení o změně směru jízdy si tím kolečkem na páčce nevědomky otočil (parkovačky mu svítit zůstaly). Tam by asi domluva byla na místě. Ne tam, kde je vědomý úmysl a záměr.

Odesláno

Promiň, ale teď si protiřečíš. Píšeš a teď cituji: \"mě když jen kontrolovali, tak nemám problém\", ale mě tady píšeš, že radši policajta přejedeš, když ti neřekne jestli je pravej nebo neni a z druhý mi tady řikáš, jak neuznáváš kontroly \"jen tak\", že musí bejt vždycky hned zjevnej důvod a že ti ho hned musí policajt říct...Teď si myslim, že ses do toho zamotal a už se ztrácíš v tom, co píšeš.

Edit: A když něco tady v tom vlákně řešíš, tak řešíš stav, jak to je a né jak by to mělo bejt. Protože na tom, jak by to mělo bejt ti nic nevadí, tobě vadí něco na tom, jak to je... :mrk

[upravil dne 17/7/08 Stifler]

Ocituj to celé a vyjde z toho něco docela jiného... :-))))

Odesláno

1. Řekněme.. např. montáž neschválených doplňků, nebo montáž nepředpisovým způsobem (např. montáž RZ) není důvodem? Přesto, že to je vědomý úkon a přímo záměr? Podle mě nelze neudělit pokutu.

2. Odmítne-li řidič zaplatit pokutu na místě, musí být přestupek předán ke správnímu řízení.

3. Vědomý úmysl podle mě nelze řešit domluvou. Domluvou by se dalo řešit nějaké drobné opomenutí, řekněme, některá auta, nevybavená automatickým svícením mají to kolečko na páčce blinkrů. Mě se to sice nestává, ale kolega zaplatil pokutu, protože při dávání znamení o změně směru jízdy si tím kolečkem na páčce nevědomky otočil (parkovačky mu svítit zůstaly). Tam by asi domluva byla na místě. Ne tam, kde je vědomý úmysl a záměr.

Dobře, tak jinak. MUSEJ BEJT SPLNĚNÝ VŠECHNY TŘI PODMÍNKY DOHROMADY. NIKDY NESTAČÍ JEN NĚKTERÁ Z NICH. Co se týče tvýho vysvětlení druhé podmínky, tak mi vysvětli, na co máme bločky na pokuty na místě nezaplacené??? To máme fakt oznamovat ke správňáku každýho, kdo nemá u sebe prachy??? Já tam schválně nepsal, že je ochoten zaplatit na místě, protože to ani v tom zákoně napsaný neni. A dělat hranici, kdy stačí a kdy nestačí domluva je na konkrétnim policajtovi, to mu nikdo nemůže nařídit nebo určit hranici.

Další otázky??? :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...