Stam Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 Asi před týdnem jsem zpozoroval, že moje 307 2.0 HDI, 79kW nějak netáhne. Dnes na dálnici jsem ve 110 km/h nebyl schopen auto dostat na 130 km/h. Na tuto rychlost jsem se dostal cca až po ujetí 1 km a pedál plynu měl až na podlaze, žádná hláška PP. Nemáte s tímto někdo zkušenost? Citovat
obaf Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 A zacalo to odrazu, alebo to slo postupne? [upravil dne 7.7.2008 obaf] Citovat
destiny Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 Zkus dát dolu tu ruční brzdu To je ta páka hned v pravo vedle sedačky řidiče Citovat
destiny Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 ...ne, vážně,nezůstala Ti viset brzdová pakna? Auto si může přibržďovat. Zkus po ujetí pár km zastavit a sáhnout na kotouče, jestli nejsou moc horké. Občas se stane, že se zanese do brzd bordel. Při šlápnutí na brzdu se klepeta sevřou, ale po puštění brzdy už se nevrátí úplně. Auto pak přibržďuje. Nejsem si jistý, jestli to počítač v tomto případě odhalí a hodí chybu. Jinak to může být spousta věcí. Špatná lambda sonda(ale to by počítač řval) nebo zanesený vzduchový filtr, ale může to být i špatným palivem. Ikdyž jestli si měl potíže pokořit hranici 130, tak to je dost extrém. Citovat
Tommy306 Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 s tímhle jsem se setkal u oktávky..bylo to váhou vzduchu..v mém případě naštěstí jen vyskočenej konektor Citovat
Stam Odesláno 8. červenec 2008 Autor Odesláno 8. červenec 2008 Myslím si, že by to mohla být váha vzduchu, protože turbo tlačí, když na neutrál přidám plyn, hadice od intercoleru se natlakuje, když ale jedu tak to typické zapísknutí turba neslyším. Ještě před několika bylo turbo kolem těch 2000 ot. slyšet, teď nic. Citovat
ANRY Odesláno 10. červenec 2008 Odesláno 10. červenec 2008 asi tak 3 tydny zpatky se mi stalo neco podobneho....sednu, jedu a zjistuju, ze mi nejde turbo:grr ...prudkej kopec, ktery bezne vyjizdim za 4, jsem drtil na 2 ...dojedu na misto urceni, jsem tam asi dve hodiny, opet nasednu do auta, rozjedu se a turbo facha...a do ted zadnej problem....Vubec netusim cim se takovyto vypadek muze stat.... Citovat
Fix Odesláno 10. červenec 2008 Odesláno 10. červenec 2008 Taky už jsem něco takového řešil.Projevovalo se to stejně.Hadice se tlakovala ale turbo nebylo slyšet.Na diagnostice to ukazalo nízký tlak turba.Prostě fouká ale málo.Takže to bylo turbo:( Citovat
Stam Odesláno 12. červenec 2008 Autor Odesláno 12. červenec 2008 Tak na diagnostice se zjistilo, že je špatné čidlo výfukových plynů (nebo tak nějak), je to někde kolem durba, proto auto netáhne. To co popisuje ANRY je přesně můj problém. Nové čidlo stojí 4200,- Kč. Citovat
vlado1979 Odesláno 12. červenec 2008 Odesláno 12. červenec 2008 Tiež som mal podobný problém. Našťastie u mňa zistili, že je vadná hadica k turbu ( bola netesná ). Hadica bola upevnená tak ako má byť a odvtedy je pokoj. Odvtedy som najazdil 20.000 km Citovat
xavier Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Ja mám po včerajšej jazde podobnú skúsenosť na trase Košice-Louny. Na D1 niekde v okolí Humpolce pri pridani plynu sa rozbehlo turbo tak, že som mal pocit, že mi vysaje vzduch z kabíny a auto malo \"šialenú\" hoci \"opozdenú\" akceleráciu pri jemnom pohladení plynového pedálu ( trvá to stále ). Avšak pri stúpaní a predbehovaní do kopca, keď som potreboval výkon, tak začalo spomaľovať, pomohlo jedine podradiť do štvorky, dostať otáčky nad 2200, ale akonáhle prekročili 3000, tak om bol v pr**li. Nemal som šancu zaradiť päťku, jednoducho auto neťahalo. Jediné pozitívum tohto problému je to, že mi klesla priemerna spotreba z 7,6 na 6,8 l/100 km ( podľa PP ). Na budúci týždeň idem na diagnostiku, tak som zvedavý, čo sa mu stalo. Neviem, či to má nejakú spojitosť, ale cca dva dni predtým pri predbehovaní do kopca a preraďovaní zo štvorky na päťku, sa mi \"zasekol\" plynový pedál na maxime ( pomohlo premazať uloženie pedála v konzole ) a motor sa vytočil do maximálky asi na 3 sekundy, kým som pedal nohou vrátil späť. Citovat
Stam Odesláno 20. červenec 2008 Autor Odesláno 20. červenec 2008 Tak jsme vyměnili čidlo, váhu vzduchu a turbo stále netáhne. Tak jdeme na repas turba, stejně jsem se na to chystal, ale myslel si, že to ještě nějaké ty tisíce vydrží. Zítra zkusím rozebrat a vyčistit FAP jestli to nemůže být tím, tak uvidíme. Citovat
PIGI Odesláno 4. září 2008 Odesláno 4. září 2008 Chlapi, skontrolujte spodný ovládací elektromagnetický ventil, ktorý ovláda turbo. Sú na motore 4 ks. On prestane úplne otvárat a idete vlastne bez turba, alebo otvára neskor. Ja som to tiez menil. Ale ja mam iný problém. Auto má stále taký nerovnomerný tah v obrátkach okolo 3000, akoby si jemne uberel a pridával, ale plyn je stále na podlahe. Co by to mohlo byt, nepoznas to??? Igor, pigi@atlas.sk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.