Willli Odesláno 3. listopad 2008 Autor Odesláno 3. listopad 2008 >Ahoj Fakir Ja tiez uvazujem zmenit platove sanie na kovove, zvody mam tiez 4-2-1, a tiez som tam este namontoval NITRO KIT znacky ZEX 82011 +55-75ps, len aby to nestrelilo , to NITRO som este nespojazdnil, lebo potrebujem este riesit bohatost zmesy manualne a trosku sa aj obavam to len tak tam narvat a posrat moj uplne novy motor, trocha este musim postudovat Ake mas zvody z anglicka, mas foto? Nemas foto co si vybrusil na sani? lebo by som sa asi s tym tiez pohral, lebo ma dve nahradne sacie rampy aj so vstrekovacmi, tak by som mohol robit cez zimu pokusy:D Citovat
Fakir Odesláno 3. listopad 2008 Odesláno 3. listopad 2008 Z Anglie nemám svody, ale sací potrubí s filtrem. Jde o speciálně tvarovanou silikonovou hadici, spočítanou přesně pro konkrétní motor, za účelem zvýšení průměrného točivého momentu, především ve středních otáčkách. Foto udělám, až dorazí, zatím ho nemám. Je to spíš \"velkozakázková\" (spíš než malosériová) výroba, dělá to jeden chlapík z Anglie, takže web k tomu není. Jde o něco jako např. K&N Typhoon s tím rozdílem, že stojí půlku a opravdu funguje. Kdybys chtěl k tomu nějaké další info tak mi písni PMku, ať tu s tím nestrašíme. Z toho sacího manifoldu jsem vybrousil otřepy, které z výroby zůstaly na místě svárů (páč je ten manifold svařenej asi ze čtyř kusů plastu a s kvalitou zpracování se frantíci fakt nes*ali ), plus rozšířil jsem ústí jednotlivých větví, aby lícovalo s otvory v hlavě. Původně byly menší. Po úpravě to vypadá už mnohem líp, ale pořád se nemůžu zbavit pocitu, že to není ono. Budu s tím jezdit, než seženu ten kovovej manifold z JP4S, ten bude úplně nejlepší. Osobně bych to nitrem neprznil čoveče... je to jen můj osobní názor, ale podle mně nitro nejde považovat za performance tuning, spíš se z něj stane po pár použitích spolehlivý imobilizér. Z tohoto motoru jde dostat bez přeplňování a nitra 170 koní, proto mi přijde, že ten motor má ještě značné rezervy, na to, aby se tam muselo cpát nitro. Nevím... nemám nitro rád. Citovat
Error07 Odesláno 4. listopad 2008 Odesláno 4. listopad 2008 Původně zaslal: michal 206 ty svody mam doma a jsou nove nepouzite a jsou na prodej. zajem nekdo na 206? jo jdou i na 307 i 106, ale kazdej motor ma jinak katik, takze 206 je ideal.... za kolik ty svody necháváš?? já bych se akorát bál abych je tam dostal kvůli chladiči.... Citovat
em.see Odesláno 3. prosinec 2010 Odesláno 3. prosinec 2010 Ty svody jsou zajímavý, takovéhle jsem ještě neviděl (továrně vyráběné)... Vypadají jako originál Peugeot Sport ze 206 S1600. Tam měl motor ještě výměník s filtrem dopředu jako starý 8V Rallyečko. Proto jsou dole tak vyhnutý k převodovce... A v S1600 je sice jinej chladič a možná díky jiným držákům malinko motor posunutej dozadu, ale mezi chladičem a svodama byly cca 2cm a hliníkovej plech jako tepel. izolace. Takže by teoreticky mohla i v seriovým autě instalace klapnout. Pod vanou je vše spojeno do jednoho laufu a ne malýho.. Citovat
Willli Odesláno 4. prosinec 2010 Autor Odesláno 4. prosinec 2010 Musel som posunut cely chladic dopredu tak 3cm aby som tam tie zvody narval, seriovy olejovy filter aj s prirubou som vyhodil a mam sportovy olejovy filter priamo na bloku motora ako to ma 206-ka a nakoniec som si dal vyrobit na zakazku komplet nove vyfukove potrubie po celej dlzke 60mm aj s tlmicom, bez katu. Zvody som po celej dlzke omotal keramickou paskou na udrzanie teploty vo zvodoch a odtienenie od vonkajsieho prostredia. Lenze teraz po najazdenych cca 20.000 km sa mi v spodnej casti zvody trocha prepalili a mozem zhanat a ani neviem kde nove, lebo Raceland urcite robi prisposobene na seriu a mne sa to zase na seriu prerabat nechce , jedno je asi jasne zavodne tenkostenne zvody (koli vahe) asi niesu stavane na 20.000km, inak nechapem ako sa mohli prepalit a skor v spodnej casti Citovat
em.see Odesláno 4. prosinec 2010 Odesláno 4. prosinec 2010 ...asi jasne zavodne tenkostenne zvody (koli vahe) asi niesu stavane na 20.000km, inak nechapem ako sa mohli prepalit a skor v spodnej casti No to bych neřek. Ty svody od PSportu se kterýma sem dělal měly stejně jako auto najeto x sezón a to mělo motor 205PS. Z výfuku šly občas lišky, svody byly po zátěži jemně do červena, a vůbec když se veme v potaz fakt, používání 102oktanovýho benzínu, kterej taky teplotu ve svodech zvedne.... A nikde nic neprasklo, nikde nic nefoukalo. Nechal bych to svařit TIGem nerezovýma elektrodama a pokud není rozpadlej jinde než dole (osobně si myslím že od nárazu-nerez je křehká), mělo by to sloužit dalších x let... Citovat
Willli Odesláno 4. prosinec 2010 Autor Odesláno 4. prosinec 2010 Ahoj, skor to vypada ako ked ti skoroduje, zhradzavie zelezo a vydrobi sa, takze to nebolo asi z nerezu ale z niecoho ineho zvarene tie zvody. Klasika ako ked sa ti prederavi, zhnije vyfuk . Zatial pokial nemam nahradu tak do toho moc nerypem, lebo mi to este pokope nastastie drzi ta keramicka paska. a iba to troska podfukuje. Zhodit tie zvody to bude zase fuska lebo som musel prerobit cely predok 307micky aby sa tam zmestili zvody, tak to zase bude pracicka rozbrat cely predok Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.