Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Víkendík mi vážně krásně začíná, dnes jsem asi po 5 dnech nastartoval auto a první co se mi zobrazilo na displeji byla tahle nepříjemná hláška! Ihned jsem volal známému do Peugeota a ten mi řekl, že bude zřejmě zadělanej FAP a ať se v pondělí zastavím v servisu - v nejlepším případě se to jen propláchne a v tom nejhorším se nedoplatím :roll

Hláška mi svítí pořád (i po několika nastartování), zajímá mě jen, zda-li autem do pondělka vůbec nejezdit nebo jestli to není tak akutní... Díky

Odesláno
Původně zaslal: nanux

Víkendík mi vážně krásně začíná, dnes jsem asi po 5 dnech nastartoval auto a první co se mi zobrazilo na displeji byla tahle nepříjemná hláška! Ihned jsem volal známému do Peugeota a ten mi řekl, že bude zřejmě zadělanej FAP a ať se v pondělí zastavím v servisu - v nejlepším případě se to jen propláchne a v tom nejhorším se nedoplatím :roll

Hláška mi svítí pořád (i po několika nastartování), zajímá mě jen, zda-li autem do pondělka vůbec nejezdit nebo jestli to není tak akutní... Díky

Zkus jet trochu větší dálku ale ne po městě at se auto dobře zahřeje a třeba se ti spustí samoregenerace FAPu jestli jezdíš hodně malé trasy tak se FAP nemá šanci sám vyčistit a protoje třeba ucpaný.......FAP na regeneraci potřebuje ideální podmínky motoru.....

ale zase nevím jestli je už v tomto stavu vhodné s tím vůbec jezdit.....:myslim:myslim:myslim:myslim

[upravil dne 4-7-08 Přema]

Odesláno

Přémo, dnes po tom nešťastném nastartování jsem jel z Prahy na Mělník, což je cca 40 km, myslíš že ani to nestačilo?

Asi ano.....jestli jsi to jel v kuse tak ano.....kolik máš najeto????? při 120000 km se musí vyměnit FAP za nový nebo repasovaný....

Odesláno

Ak by bol len zanesený FAP tak by iba svietila kontrolka a chybová hláška by nemala byť. V tom prípade stačí auto prefúnuť a mala by zhasnúť. Ak už hlási chybu bude to čosi vážnejšie a jazdenie nepomôže.

Edit: jazdiť pravdepodobne môžeš, nefunkčný je len splodinový systém. Nútená regenerácia je vraj riadny humus, napíchnu ti auto na diagnostiku a spustia tú regeneráciu. Auto beží asi 15 min na vysokých otáčkach až je celý výfukový systém rozžhavený, dokonca vraj servisom odporúčajú robiť to mimo dosahu horľavých látok :D

[upravil dne 4.7.2008 AnotherOne]

Odesláno

Hmm, v tomhle moc zběhlej nejsem, copak znamená ta nucená regenerace? Jinak myslíš že s tím můžu nouzově jezdit (do pondělí)?

no když nemá motor dlouho idealní podmínky k regeneraci Fapu tak se ti on zasere a už se ti asi ani sáma nespustí regenerace protože už ti dia zahlásila chybu a podle mě jedeš v nouzáku ale nevím na jak dlouho ti to dia pustí jezdit. proto by ti mohly v servise spustit tu regenaraci nuceně a tím to zlepšit a nebo některé Fapy měli vydrž jen právě těch 80000 ale ty se myslím do 407 nemontovaly myslím že jen do 406

Odesláno

Mne tá hláška tiež nabehla cca pred 3 týždňami pri140 km na dialnici ,hneď z dialnice som išiel do peug na diag .Musel som čakať cca 2hodiny ,zatiaľ auto vychladlo a nedala sa spravit nútená regenerácia .Mechanil mi povedal ,že nahodilo tú hlašku údajne pre nemožnost spraviť normálnu regeneráciu.Znuloval ju a odporučil vytočiť motor a vyfúkať výfukový systém na dlhšej ceste. Asi za týždeň som išiel znova na diag ,všetko bolo OK.aj automatická regenerácia bola vzkonaná. Predpokladám že to má vplyv na usádzdanie sadzí. Kamarát má 206 benzín ale jazdí len po meste , tiež mu svietila kontrolka a musel to ísť poriadne prevetrať na dialnicu. Pri tej druhej kontrole som spomenul že dosť dymí pri rozbehu tak mi odporučil kontrolu vstrekov ,boli vadné(2) ,možno bola chyba aj tu.Možno som fap filter zanášal viac ako znášal.Inak koli dymivosti a stk som auto vždy poriadne prefúkol a neboli žiadne problémy s o skúškou dymivosti

Odesláno

Díky všem. Dnes po nastartování již kontrolka ani hláška nevyskočili a vše se zdá být OK. Tak nevím jestli do toho servisu, nebo to nechat a ještě to párkrát protáhnout po dálnici jak píše třebas janou...

Odesláno

Nazdárek !!!!!!!!!!!!!

Fitr FAP je něco hroznýho a nic jednoduchýho:bojim !!!!!!!!!!!!!!!!!! V servisu už mi měnili za repasovaný (8000KČ ),aditivum (2500KČ) a kontrolka se rozsvěcovala jak jí napadlo , tak auto šlo zpět do servisu a ejhle :jsou tam dvě čidla 1 je na tlak (1500KČ ) 2 je na teplotu (3500KČ ) a ještě jsou tam 4 žhavící svíčky (jedna stojí 700KČ ) , ale nusí se vyměnit všechny čtyři !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak v servisu hledají co mi odešlo !!!!!!!!!!!!!!!!

Při rozsvícené kontrolce mi vůbec nepoklesl výkon a auto jezdilo stále stejně !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hodně zdaru a najetých kilometrů bez nehod a bodů zdraví PEPAN:roker

Odesláno

no jo, asi je dobre sem tam poriadne pretiahnut po dialnici a bude pokoj, ale optimalne otacky o 2,0HDI su od 2000 do 2500 ??? Ci nie?

Inak uz si menil FAP filter ? Ja mam 130 000, myslim ze meneny este nebol, aj ked do 121 000 ho mal jeden francuz a chodil do peugeotu na servis

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...