buki Odesláno 28. únor 2004 Odesláno 28. únor 2004 Zdravím všechny, jsem novým majitelem 309D.Nikdy dříve jsem tento vůz neměl a tak nevím,jaká je v něm pohoda jízdy.Mám obuto 175/65/14,tlak na všech kolech 2at.Při rychlosti od 70 km/h nahoru pneu hučí a nebo je to obtékání vzduchu okolo 309.Je to u těchto vozů normální,že 100 km/h se mi zdá,jako bych jel 200km/h.Dříve jsem měl ford scorpio a tak se mi to špatně posuzuje.Třeba je někde závada a nebo si musím zvyknout.Budu vděčný za každý Váš názor a radu.Děkuji Buki Citovat
Petano Odesláno 28. únor 2004 Odesláno 28. únor 2004 a nemas nahodou protektory? Ja je mam a taky hrozne huci aerodynamicky hluk me zacina byt slyset trochu vic az tak kolem 120 btw. scorpio je ale precejenom trochu jina trida auta Citovat
buki Odesláno 28. únor 2004 Autor Odesláno 28. únor 2004 Pneu jsou nové,mají tak 1500 km.Odpoledne jsem jezdil a začínám si zvykat.Hluk je s největší pravděpodobností od obtékání vzduchu kolem vozu.Nahustil jsem na 2.2atm a zlepšilo se to.Že je skorpio jiná třída je mi jasné,ale raději méně pohodlí oproti spotřebě,která byla strašná.Jinak je to parádní autíčko,jen si přede. Citovat
Toman Odesláno 28. únor 2004 Odesláno 28. únor 2004 Taky bych se priklonil k tomu ze ten hluk je zpusoben obtekanim vzduchu kolem auta. Od cca 100km/h to opravdu trochu vic huci -> reseni je jednoduche, staci pridat trosku volume na vasem radiu Citovat
Petano Odesláno 28. únor 2004 Odesláno 28. únor 2004 ono to bude asi i tim z ceho clovek na 309 preseda ... v mem pripade presedam ze saliny predtim ze s120 ... takze mam o areodynamickym hluku trochu jine predstavy Citovat
Jardaned Odesláno 29. únor 2004 Odesláno 29. únor 2004 Souhlas - u 309 nad 100 km/h se hluk obtékání vzduchu objevuje,ale nic dramatickýho.Ale na kostkách a se zimáky je to peklo. Citovat
petrolinecek Odesláno 3. březen 2004 Odesláno 3. březen 2004 Pokud to je obtekani vzduchu, tak bys to mel poznat, protoze to je jiny typ zvuku, nez kdyz ti huci pneu.Vim,ze pri vetsi rychlosti se to muze slucovat a pripada ti hlucny cely auto,ale hluk od pneumatik je spise jako kdyz jedes na horalu a pekne to pravidelne huci.Pokud beres vzduch, tak pri ruznem smeru vetru by se to melo menit a nemela by byt intenzita stejna. Pokud budes trochu pozorny,tak to vysledujes. Apropo, na 406 me prijde, ze od 110-120 km/h nahoru me taky huci vzduch kolem prednich sloupku. Bourane to na sloupky nebylo a dvere sedi, tak taky nevim,ale asi je to pri teto rychlosti uz normalni.. Kdo vi,ale jak tu rikal Toman, radio ma rezervu, tak proste pridam Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.