Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Posledni dobou musim obcas dolevat vodu tak pul az 3/4 litru... stal sem vcera na d1 v kolone a dnes sem musel dolevat... Z vyfuku se nehuli,na vicku oleje neni nic a olej mi nezere tak ja nevim... V Praze sem mel pak teplotu asi 100 stupnu... :myslim

Odesláno

Po takej jazde s vyššou teplotou zastav a pozri či niekde nezbadáš únik vody. Potom ako písal josefsv, pozri či nemáš tú vodu v koberci pod kúrením. Prípadne vadný pretlakový ventil na nalievacom víčku vody.

Odesláno

Koukni taky jestli se Ti nedělaj bublinky v chladiču/expanzce.... To taky vytlačuje vodu ven ale jen při vyšších otáčkách... A znamenalo by to bud hlavu nebo těsnění v háji nebo termostat... Mě to čeká tedˇ..

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak sem ted hodne jezdil 3 dny (cca 600km) a musel sem doplnit potom tak litr a pul vody... Pred jsem dlouho nemusel dolevat.Emulzi nemam,nic z vyfuku nejde ani nedela bubliny v bance na vodu.Jen sahara si obcas spina jak chce...

Odesláno

krom popisovaných vad, to může být klidně i díra/díry (malinkatý) v chladiči, je tuším že hliníkový nicméně pokud se na chladíč třeba v zimě dostane sůl ze silnic, za čas to udělá své...

Odesláno
Původně zaslal: bisa

mi se taky stracela voda,dal jsem hořštici do vody a přestalo to.

Takéto riešenie je dobré na núdzový dojazd alebo pred predajom. Sú na to i špeciálne prípravky. Každopádne sa zachytia po celom chladiacom systéme a nie iba v mieste úniku. Toto je najlepšia cesta k problémom s prehrievaním. Na zistenie úniku je lepšie vpoužiť farbivo do vody a únik sa prejaví.

Odesláno

není zač, ony to můžou být mikroskopický trhlinky na tom chladiči, takže to okem nepoznáš. Maximálně uvidíš \"rozrezlý\" plochy a plošky. A pak eště zkontroluj rozvodový hadice chladící kapaliny a jejich těsnost...hadice může být někde zpuchřelá, a i jinak poškozená, nebo může někdě špatně těsnit..

Odesláno

jo a jinak jsou nějaký speciální přípravky co se lijou právě do chladicí kapaliny aby to ucpalo případný mikrodírky, hořčici bych tam radši nelil..

Odesláno

Já se o auta zajímám už roky, moje první DKW mělo termosifonové chlazení - bez čerpadla. Řekl bych, že přídavky hořčice apod. se hodily právě do takových aut, kde hadice a trubky měly průměr min. 5 cm (a v případě potřeby se dolévala voda z potoka).

U moderního auta bych to tam nedával, zalepí to kde-co. Najít netěsnost a opravit - vyměnit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...