Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec chlapi,

taky me tuhlo rizedi pri zateceni do leva...

Stacilo kdyz sem dolil kapalinu do serva, ale vysledek se ukazal az po 2 dnech.

Vzdy sem pred jizdou dolival kapalinu tak 4 cm nad max (Pokud mezi jizdami stihla spadnout pena) a odvzdusnil. Vzdycky kdyz sem dolej na mysto urceni tak sem sledoval stav kapaliny, a porad penila a vytikala ven. Ale kdyz uz sem tam poznalivall bezmala pul litra tak to prestalo a uz mam mesic pokoj. Za ty dva dny sem mel vyckrat otevrenou kapotu nez za ty dva roky co auto mam:cool:

Odesláno

Tak se dneska chystám koupit kapalinu.. nikde není přesně řečeno co tam příjde... v servisce mám AT-42 a DA.. volal jsem na náhradní díly do Pežo a zeptal se, řekli mi že záleží jestli je tam hydraulicke nebo elektricke... řekl jsem že mám 2.0 HDi a on na to že na tom nezáleží a chtěl číslo karosérie. Dal jsem mu to číslo a vypadlo z něj že mám elektrické servo a že tam příjde Total Fluide LDS, o kterém se v servisce nepíše ani slovo. Co dodat...

[upravil dne 26/2/13 08:45 od adam.bogocz]

Odesláno

@adam.bogocz: zial, to je stav vo viacerych servisoch:( otazne je ci naozaj ten ich interny system je taky mizerny, alebo ludske zlyhanie... mne to dolievali zakazdym na zaruku, takze netusim co tam realne dali... skus pripadne strakiho, ten bude vediet 100%, ale viem ze ludia davali Total DA.

[upravil dne 26/2/13 08:54 od merlin99]

Odesláno

Já koupil LDS asi před rokem na dolítí a točím bez problémů. Kupoval jsem u autorizovaného prodejce TOTAL a podle dokumentace je to úplně stejný olej jen říkal že LDS má více norem pro různé automobilky.

A tohle říká katalog TOTALU

Fluide LDS

> Normy • PSA PEUGEOT-CITROEN S71 2710

Syntetická hydraulická kapalina oranžové barvy určená pro hydraulický

systém vozidel značky Citroen vybavených systémem

„HYDRActive 3“, jako vozidlo Citroen C5. Nepoužívat v případech,

kdy je doporučena minerální kapalina fluorescentní zelené

barvy (TOTAL LHM PLUS).

Fluide DA

> Normy • PSA PEUGEOT-CITROEN S71 2710

Syntetická kapalina oranžové barvy určená pro systém posilovačů

řízení osobních vozidel značky Peugeot nebo Citroen tam,

kde výrobce tuto kapalinu doporučuje (Peugeot 307 a 407).

Nepoužívat tehdy, když je doporučena minerální kapalina fluorescentní

zelené barvy (TOTAL LHM PLUS). Doporučeno pro

použití za velmi nízkých teplot.

Odesláno

Přesně tak.. byl jsem v kamenném obchodě a prodejce oleje opravdu znal, pak šel a přinesl mi zelenou kulatou láhev už nevím výrobce a ukázal mi že ta tekunina je \"kompatibilní\"(přebalená :D ) od ostatních výrobců.. např. Citroen Fluide LDS je přímo z té pixly... mě samozřejmě prodal standartní Total Fluide LDS a potvrdil mi že to do mého elektroserva přijde.. pak tam měl v akci Total Ineo ECS 5W30 za 750 Kč, tak jsem ho vzal :D

Jinak, rovnou na parkovišti jsem otevřel kapotu a víko od serva(víčko bylo kolem dírky od kapaliny). Kapaliny tam ukazovalo přesně mezi MIN-MAX .. tak jsem dolil 3 - 4 cm nad MAX, nastartoval a 3x otočil na každou stranu, vypl jsem motor a šel se podívat znovu, PŘÍSAHÁM TO HRDLO BYLO ÚPLNĚ PRÁZDENÉ :o . Takže jsem znovu dolil cca 2-3 cm nad MAX a znovu zatáčel, tentokrát se hladina nezměnila.. je možné že jsem to měl tak zavzdušněné? Nebo tam ta hladina tolik lítá? Kapalinu jsem měnil kvůli \"vrnění\" na volantu a občasném bloknutí řízení...

Odesláno

Díky.. no takže to ještě chvíli budu sledovat, jestli to bude klesat.. a uvidíme.. příznaky jsem pociťoval už delší dobu(cca 1 rok) ale myslel jsem si že to je normální, dokud se to v poslední době takhle zhoršilo... doufám že mi ta jízda \"na sucho\" nezkrátila životnost posilovače příliž...

Odesláno

ak to chces dlhodobo vyriesit, tak bud kontrola casta alebo proste vymena VT...(to si naozaj len treba precitat vlakno;-) ). zivotnost, no uvidis, tam inu odpoved asi nikto nema, jedine ze Prema vytiahne gulu na vestenie:)

Odesláno
Ahoj, díky za info, píši si i pengem a měl také problém, že mu namontovali starou hadici a nyní jí mění za novou. Už jsem jim do servisu volal a posílal jim ty hadice mailem, ani o tom nevěděli, že je nějaká nová a stará.

no co , nieco nove?

Odesláno

No dnes mi prisla ta nova hadica 4014 FN, je taka ista ako na obrazku vyssie ale nejaky ventil co sa tu spomina tak na nej nevidim. Mam problem s vibraciami (zadrhavanim) volantu pri zatacani dolava, problem s penenim serva nemam vobec. Tak dufam ze vymena pomoze a servo uz zadrhavat nebude. Mal som ju menit zajtra ale idem do pondelka do Sobraniec, tak az potom.

Odesláno

ahojte. v poslednej dobe som si vsimol ze kus tahsie ide servo tak som sa nato pozrel olej mam nad max 1cm . ale asi dolejem este ... problem je vtom ze neviem aky tip. Total Fluide dajakym sposobom neviem zohnat ale kupim LDS mam vymenit komplet napln alebo len doliat? neviem co som tam mal pred tym v servise mi hovorily ze cele mam vymenit ze liter urcite postaci... co vy nato??

170t-km, el. servo

vopred diky

Odesláno

Zdravim,

precital som si to tu cele a nikde som nenasiel info(mozno som nieco prehliadol). Vie mi niekto povedat, kolko litrov oleja je v serve? Mam 2.0l benzin 100kW, rok vyroby 2004. Chcel by som vymenit olej a neviem kolko toho mam kupit. Vopred vdaka za radu.

BTW: ten problem s tuhnutim riadenia som tiez mal, dolial som olej nad risku 2-3cm a je vsetko OK aj v mrazoch -20°C

[upravil dne 6/3/13 19:50 od dusankoKE]

Odesláno

Takze hadica vymenena za 4014 FN, bol som sa trochu povozit a konecne ziadne trhanie ani vibracie volantu pri toceni do stran, vsetko ide ako ma (zatial). Tak dufam ze to uz bude v pohode :D:D:D No teraz mi zostala skoro nova VT hadica 4014 R8 vdaka servisu peugeot:(, tak sa mi ju hadam mozno podari predat, ak by mal niekto zaujem. Mal so ju na aute cca 2 tyzdne.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak já bohužel bez úspěchu... Hadice vyměněna, dělá to pořád to samé, hlavně po delší jízdě (dálnice) a pak když sjíždím a mám pořádně zatočit, volant se skoro zasekne a jde fakt ztuha... Takže asi už jen čerpadlo nebo nevím... :(

Odesláno

Mě to taky dělalo problém.

Během čtyř let mi jeden borec vyměnil čerpadlo, hřeben(řízení), hadice. Ale pořád se to vracelo. (to že volant tuhnul a olej pěnil přes víčko). Až jsem se na něj vysral a doma jsem si nalél barvivo do servo oleje a na víčku od čerpadla jsem si namontoval vzduchový ventilek. Pak jsem celý okruh natlakoval. A na druhý den jsem viděl malý úník. Na spojce od hadice vratky.

Hadici jsem zkrátil, nasadil kovovou stahovací pásku a od té doby klid.

Odesláno

Hadice je už správná, dělá mi to přesně to, jak píše Machy999, volant ztuhne, jak jsem psal, hlavně, když jedu delší dobu dálnici a pak mám zatočit, pění mi to a přetéká přes víčko. Co se týče oleje, tak mi nemizel nebo alespoň si to myslím, ikdyž je pravda, že jednou se krapet dolíval... No, jedu zítra do Rakouska na 3 dny, tak snad mě to nikde nenechá a pak budu řešit dále... Hlavně mě už deptá, že je to pořád k ničemu, na návod se zkusím podívat, ikdyž já nejsem zrovna šikovnej na tyto věci, klidně rád někomu zaplatím, ale hlavně, abych se toho už zbavil... Přeji hezký víkend.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...