Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim. Musim sa vam pochvalit :super, ze som prave dnes absolvoval s mojim kovovym milacikom chiptuning. Cela uprava trvala cca. 3 hodiny. Pozeral som technikovi cez rameno , tak som videl co presne robi. Najprv som s autom absolvoval test pred chipovanim na zatazovej brzde a namerane hodnoty boli nasledovne vykon: 100kW/136PS, tocivy moment 339 Nm. Technik potom vybral riadiacu jednotku na ktorej robil upravy. Potom ju namontoval naspat a cez diagnosticku zasuvku upravoval pomocou notebooku riadiaci program. Ked bolo hotovo, hop zase na zatazovu brzdu a tu su vysledky po chipovani: :o vykon 118kW/160PS, tocivy moment 390Nm. Potom mi aj vytlacil graficke znazornenie priebehu tociveho momentu a vykonu v zavislosti od otacok motora pred a po uprave.S papierovymi udajmi som bol spokojny, tak hajde na dialnicu auto poriadne prevetrat. Nebolo to zrovna lacne, tak moje ocakavania boli velke. Prve prekvapenie: auto zacalo zaberat od nizsich otacok ako som bol zvyknuty:super, teraz nie je problem rychlo sa rozbehnut napr. ked potrebujete rychlo odbocit, pohnut sa. No tie prave zazitky zacali az pri jazde na dialnici. Auto tahalo a tlacilo do sedaciek jak dive (podobny pocit som zazil pri jazde v kamaratovom audi A4 2,5 TDI Quattro). Plynuly tah sa konal az do rychlosti 200 km/hod na piatom i siestom prevodovom stupni. Pri spomaleny na cca 150km/hod a naslednom zatlaceny plynoveho pedala zase super zatah a do 10 sek. zase 200 km/hod. Postupne som sa dostal az na 250 km/hod-podla tachometra (podla GPS 241 km/hod), co sa mi pred upravou nikdy nepodarilo. Samozrejme takou rychlostou bezne nejazdim, ale nedalo mi to skusit:D. Auto je teraz pruznejsie a subjektivne rychlejsie reaguje na stlacenie plynoveho pedala. Jazdou som bol ohromeny a zatial vobec nelutujem zaplatene peniaze. Po dlhsom testovani a merani spotreby opat napisem moje skusenosti.:papa

[upravil dne 18/6/08 petertn1]

[upravil dne 18/6/08 petertn1]

Odesláno

Vítej v clubu....taky to mám chiplé asi na cca 120 kw,myslím jsi že to budu mít asi to samé co ty...taky jsem to hned poznal,jen ta dálnice je trošku z ruky tak jsem ješte maximálku nezkoušel ale za 10 dní jedu na dovolku tak to prubnu......jak říkáš do 200 km/h žádný problém......

Odesláno
Původně zaslal: Maki

taky bych do toho sel , to si delal v praze , ale bojim se co s zivotnosti motoru?

Kdo se bojí nesmí do lesa.......:papa:papa:papa:papa......a je z Trenčína z SK takže asi v praze ne.....aspon myslím.:myslim:myslim:myslim

[upravil dne 18-6-08 Přema]

Odesláno
Původně zaslal: Přema

taky bych do toho sel , to si delal v praze , ale bojim se co s zivotnosti motoru?

Kdo se bojí nesmí do lesa.......:papa:papa:papa:papa......a je z Trenčína z SK takže asi v praze ne.....aspon myslím.:myslim:myslim:myslim

Robili mi to v Bratislave :)

Odesláno

Premo,moja zena nejak pre chipovanie nema pochopenie:D (zda sa jej to ako zbytocne vyhodene peniaze) a stale sa ma pyta kolko nafty tym usetrime. Mas nejake postrehy co sa tyka spotreby precipovaneho auta? Zaznamenal si pokles spotreby? Pri normalnej jazde myslim.;)

[upravil dne 19/6/08 petertn1]

Odesláno
Původně zaslal: petertn1

Premo,moja zena nejak pre chipovanie nema pochopenie:D (zda sa jej to ako zbytocne vyhodene peniaze) a stale sa ma pyta kolko nafty tym usetrime. Mas nejake postrehy co sa tyka spotreby precipovaneho auta? Zaznamenal si pokles spotreby? Pri normalnej jazde myslim.;)

Víc jak pullitra mi to nekleslo.......ale i tak mám po městě 8,3 l spotřebu.....je to dost.....na to že mi 406tka žrala po městě 7,1 l

Odesláno

Víc jak pullitra mi to nekleslo.......ale i tak mám po městě 8,3 l spotřebu.....je to dost.....na to že mi 406tka žrala po městě 7,1 l

Holt,kazda sranda neco stoji. Myslim ze spotreba bude tak ako stale zavysla hlavne od hmotnosti nohy na plynovom pedale:D

Odesláno

Holt,kazda sranda neco stoji. Myslim ze spotreba bude tak ako stale zavysla hlavne od hmotnosti nohy na plynovom pedale:D

Jo nožka je trošku těžší ale i auto není zrovna nějaká \"baletka\" prázdné s plnou mi váží 1710 kg a to není zrovna málo.......a potom že to tolik žere......:mrk:mrk

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

petertn1: Kde presne v Blave to robili? Nemáš info či to pôjde aj na 1,6? A cena?

Jasne ze by to slo aj u tvojho auta. Vsetko najdes na: www.mmracing.sk. Cena na 1.6 HDI tusim 10 tis bez DPH. Su aj firmy co spravia lacnejsie, ale tato je overena. U tvojho motora by islo o narast cca. 15PS a tociveho momentu o 40Nm.:super

Odesláno

petertn1: Kde presne v Blave to robili? Nemáš info či to pôjde aj na 1,6? A cena?

Jasne ze by to slo aj u tvojho auta. Vsetko najdes na: www.mmracing.sk. Cena na 1.6 HDI tusim 10 tis bez DPH. Su aj firmy co spravia lacnejsie, ale tato je overena. U tvojho motora by islo o narast cca. 15PS a tociveho momentu o 40Nm.:super

Hmm, to by bol skoro dvojliter :D

Odesláno

Hmm, to by bol skoro dvojliter :D

tak,tak:papa

Odesláno

premo a kolik te to stalo?

Já to měl bohudíky trošku levnější,bo už tam chipuji 2 auto a osobně majitele znám.....já to měl za 8000,- ze vším všudy ale jinak to fakt stojí jak píše výše Elton 10.000,- bez daně....

[upravil dne 19-6-08 Přema]

Odesláno
Původně zaslal: nanux

Jééé Přémo, myslíš že by jsi si tam mohl dát chipnout ještě třetí auto? Mohl by jsi říct, že jsi udělal ženě radost :D

:D:D:D:D:D:papa:papa:papa:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...