petertn1 Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Zdravim. Musim sa vam pochvalit , ze som prave dnes absolvoval s mojim kovovym milacikom chiptuning. Cela uprava trvala cca. 3 hodiny. Pozeral som technikovi cez rameno , tak som videl co presne robi. Najprv som s autom absolvoval test pred chipovanim na zatazovej brzde a namerane hodnoty boli nasledovne vykon: 100kW/136PS, tocivy moment 339 Nm. Technik potom vybral riadiacu jednotku na ktorej robil upravy. Potom ju namontoval naspat a cez diagnosticku zasuvku upravoval pomocou notebooku riadiaci program. Ked bolo hotovo, hop zase na zatazovu brzdu a tu su vysledky po chipovani: vykon 118kW/160PS, tocivy moment 390Nm. Potom mi aj vytlacil graficke znazornenie priebehu tociveho momentu a vykonu v zavislosti od otacok motora pred a po uprave.S papierovymi udajmi som bol spokojny, tak hajde na dialnicu auto poriadne prevetrat. Nebolo to zrovna lacne, tak moje ocakavania boli velke. Prve prekvapenie: auto zacalo zaberat od nizsich otacok ako som bol zvyknuty:super, teraz nie je problem rychlo sa rozbehnut napr. ked potrebujete rychlo odbocit, pohnut sa. No tie prave zazitky zacali az pri jazde na dialnici. Auto tahalo a tlacilo do sedaciek jak dive (podobny pocit som zazil pri jazde v kamaratovom audi A4 2,5 TDI Quattro). Plynuly tah sa konal az do rychlosti 200 km/hod na piatom i siestom prevodovom stupni. Pri spomaleny na cca 150km/hod a naslednom zatlaceny plynoveho pedala zase super zatah a do 10 sek. zase 200 km/hod. Postupne som sa dostal az na 250 km/hod-podla tachometra (podla GPS 241 km/hod), co sa mi pred upravou nikdy nepodarilo. Samozrejme takou rychlostou bezne nejazdim, ale nedalo mi to skusit:D. Auto je teraz pruznejsie a subjektivne rychlejsie reaguje na stlacenie plynoveho pedala. Jazdou som bol ohromeny a zatial vobec nelutujem zaplatene peniaze. Po dlhsom testovani a merani spotreby opat napisem moje skusenosti. [upravil dne 18/6/08 petertn1] [upravil dne 18/6/08 petertn1] Citovat
Přema Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Vítej v clubu....taky to mám chiplé asi na cca 120 kw,myslím jsi že to budu mít asi to samé co ty...taky jsem to hned poznal,jen ta dálnice je trošku z ruky tak jsem ješte maximálku nezkoušel ale za 10 dní jedu na dovolku tak to prubnu......jak říkáš do 200 km/h žádný problém...... Citovat
Maki Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 taky bych do toho sel , to si delal v praze , ale bojim se co s zivotnosti motoru? Citovat
Přema Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Původně zaslal: Maki taky bych do toho sel , to si delal v praze , ale bojim se co s zivotnosti motoru? Kdo se bojí nesmí do lesa.......:papa:papa:papa......a je z Trenčína z SK takže asi v praze ne.....aspon myslím.:myslim:myslim [upravil dne 18-6-08 Přema] Citovat
petertn1 Odesláno 18. červen 2008 Autor Odesláno 18. červen 2008 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: Maki taky bych do toho sel , to si delal v praze , ale bojim se co s zivotnosti motoru? Kdo se bojí nesmí do lesa.......:papa:papa:papa......a je z Trenčína z SK takže asi v praze ne.....aspon myslím.:myslim:myslim Robili mi to v Bratislave Citovat
Maki Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 aha tak dik a tobe premo kde to delali Citovat
Přema Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Původně zaslal: Maki aha tak dik a tobe premo kde to delali www.bitpower.cz Vrbno pod Pradědem okres Bruntál Citovat
petertn1 Odesláno 19. červen 2008 Autor Odesláno 19. červen 2008 Premo,moja zena nejak pre chipovanie nema pochopenie:D (zda sa jej to ako zbytocne vyhodene peniaze) a stale sa ma pyta kolko nafty tym usetrime. Mas nejake postrehy co sa tyka spotreby precipovaneho auta? Zaznamenal si pokles spotreby? Pri normalnej jazde myslim. [upravil dne 19/6/08 petertn1] Citovat
Přema Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: petertn1 Premo,moja zena nejak pre chipovanie nema pochopenie:D (zda sa jej to ako zbytocne vyhodene peniaze) a stale sa ma pyta kolko nafty tym usetrime. Mas nejake postrehy co sa tyka spotreby precipovaneho auta? Zaznamenal si pokles spotreby? Pri normalnej jazde myslim. [upravil dne 19/6/08 petertn1] Víc jak pullitra mi to nekleslo.......ale i tak mám po městě 8,3 l spotřebu.....je to dost.....na to že mi 406tka žrala po městě 7,1 l Citovat
petertn1 Odesláno 19. červen 2008 Autor Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: petertn1 Premo,moja zena nejak pre chipovanie nema pochopenie:D (zda sa jej to ako zbytocne vyhodene peniaze) a stale sa ma pyta kolko nafty tym usetrime. Mas nejake postrehy co sa tyka spotreby precipovaneho auta? Zaznamenal si pokles spotreby? Pri normalnej jazde myslim. [upravil dne 19/6/08 petertn1] Víc jak pullitra mi to nekleslo.......ale i tak mám po městě 8,3 l spotřebu.....je to dost.....na to že mi 406tka žrala po městě 7,1 l Holt,kazda sranda neco stoji. Myslim ze spotreba bude tak ako stale zavysla hlavne od hmotnosti nohy na plynovom pedale:D [upravil dne 19/6/08 petertn1] Citovat
Přema Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: petertn1 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: petertn1 Premo,moja zena nejak pre chipovanie nema pochopenie:D (zda sa jej to ako zbytocne vyhodene peniaze) a stale sa ma pyta kolko nafty tym usetrime. Mas nejake postrehy co sa tyka spotreby precipovaneho auta? Zaznamenal si pokles spotreby? Pri normalnej jazde myslim. [upravil dne 19/6/08 petertn1] Víc jak pullitra mi to nekleslo.......ale i tak mám po městě 8,3 l spotřebu.....je to dost.....na to že mi 406tka žrala po městě 7,1 l Holt,kazda sranda neco stoji. Myslim ze spotreba bude tak ako stale zavysla hlavne od hmotnosti nohy na plynovom pedale:D [upravil dne 19/6/08 petertn1] Jo nožka je trošku těžší ale i auto není zrovna nějaká \"baletka\" prázdné s plnou mi váží 1710 kg a to není zrovna málo.......a potom že to tolik žere......:mrk Citovat
AnotherOne Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 petertn1: Kde presne v Blave to robili? Nemáš info či to pôjde aj na 1,6? A cena? Citovat
petertn1 Odesláno 19. červen 2008 Autor Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: AnotherOne petertn1: Kde presne v Blave to robili? Nemáš info či to pôjde aj na 1,6? A cena? Jasne ze by to slo aj u tvojho auta. Vsetko najdes na: www.mmracing.sk. Cena na 1.6 HDI tusim 10 tis bez DPH. Su aj firmy co spravia lacnejsie, ale tato je overena. U tvojho motora by islo o narast cca. 15PS a tociveho momentu o 40Nm. [upravil dne 19/6/08 petertn1] Citovat
AnotherOne Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: petertn1 Původně zaslal: AnotherOne petertn1: Kde presne v Blave to robili? Nemáš info či to pôjde aj na 1,6? A cena? Jasne ze by to slo aj u tvojho auta. Vsetko najdes na: www.mmracing.sk. Cena na 1.6 HDI tusim 10 tis bez DPH. Su aj firmy co spravia lacnejsie, ale tato je overena. U tvojho motora by islo o narast cca. 15PS a tociveho momentu o 40Nm. [upravil dne 19/6/08 petertn1] Hmm, to by bol skoro dvojliter Citovat
petertn1 Odesláno 19. červen 2008 Autor Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: petertn1 Původně zaslal: AnotherOne petertn1: Kde presne v Blave to robili? Nemáš info či to pôjde aj na 1,6? A cena? Jasne ze by to slo aj u tvojho auta. Vsetko najdes na: www.mmracing.sk. Cena na 1.6 HDI tusim 10 tis bez DPH. Su aj firmy co spravia lacnejsie, ale tato je overena. U tvojho motora by islo o narast cca. 15PS a tociveho momentu o 40Nm. [upravil dne 19/6/08 petertn1] Hmm, to by bol skoro dvojliter tak,tak:papa Citovat
elton Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 v Bitpowru to stojí 10000,- bez dph. Dal jsem si to taky a spotřeba je o více než půl litru. Takže spokojenost. Citovat
Přema Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: Maki premo a kolik te to stalo? Já to měl bohudíky trošku levnější,bo už tam chipuji 2 auto a osobně majitele znám.....já to měl za 8000,- ze vším všudy ale jinak to fakt stojí jak píše výše Elton 10.000,- bez daně.... [upravil dne 19-6-08 Přema] Citovat
nanux Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Jééé Přémo, myslíš že by jsi si tam mohl dát chipnout ještě třetí auto? Mohl by jsi říct, že jsi udělal ženě radost Citovat
Přema Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: nanux Jééé Přémo, myslíš že by jsi si tam mohl dát chipnout ještě třetí auto? Mohl by jsi říct, že jsi udělal ženě radost :D:D:D:D:papa:papa:papa:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.