Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu, potřebuju vyměnit palivový filtr u své 306 r.v. 98 za prvé jak se filtr mění, zda to zvládnu v garáži a za druhé jakou značku koupit: 1) zda koupit v Peugeotu originální 2) z Autokelly nebo Autobenex (Filtron, Purflu, Champion nebo Mann?

Díky za rady.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Já na 1,4 použil auto kelly starline za velmi rozumné peníze myslím 149 Kč,všechny filtry beru od nich a žádný problém,olejový třeba je zabalený v igelitu ještě a předem namazaný o kroužek tukem-jsou to fakt dobrý díly starline-věřte je zbytečné platit víc,třeba championy dělají co jsem slyšel rumoni-i když to je jedno kdo,champion tam má filiálku....

Odesláno

Byl jsem jednou v Mann Filtr v Přibyslavicích.Dává se do všech filtrů stejný papír.Dělali tam filtry i pro jiný značky-všechno pořád stejnej filtrpapír.spíš asi záleží na ostatní konstrukci filtrů(přilepení,zalisování,atd...)

Odesláno
Původně zaslal: EXI.60

Byl jsem jednou v Mann Filtr v Přibyslavicích.Dává se do všech filtrů stejný papír.Dělali tam filtry i pro jiný značky-všechno pořád stejnej filtrpapír.spíš asi záleží na ostatní konstrukci filtrů(přilepení,zalisování,atd...)

Už jsem to taky slyšel. I aut.pračky se vyrábějí na jedné lince--

ale prý více značek v jedné firmě....něpanimáju :myslim:)

Odesláno

Vetřu se do tématu. Včera sem po zastavení auta silně cítil benzín, otevřu kapotu a vidím jak z hadičky stříká benzín na motor. Hadička přívodu paliva byla v místě napojení na nátrubek popraskaná, tak sem ji zkrátil a chtěl znova nasadit, ale nějak tam nešla, ale nakonec sem ji tam dostal. Nicméně tam jsou nějaké dvě nebo tři hadičky a na dvou jsou takové kostky, služící taky jako kolena a nejspíš i jako redukce, a zrovna na te hadičce, co popraskala určitě tím, že byla nacpaná na velký nátrubek měla být taky ta redukce, ale někdo to tam tak naprasil. (Asi v autorizovaném servisu, nikdo jiný do auta údajně nešahal). Tak teda zatím sem to nechal tak a dneska sem se ptal na tu kostku ve třech prodejnách ND a všude nedokázali pochopit o co de a prej to rozhodně není originální díl a prej tam mám nacpat klasický papírový fitr v průhledném plastu a použít to jako redukci - na jednom konci uřezat kousek nátrubku, je tam 8 i 6 průměr, ale to se mi tam nechce cpat, navíc filtr už tam určitě nějaký je, takže zbytečné snížení průtoku paliva. Je to motor 1,6 - 65kW (r.v. 97)

Odesláno

To zelené je ta kostka, která dle mě slouží jako koleno a zároveň redukce z hadičky 6 na 8mm. Na druhé hadičce kostka ale chybí a šestka hadička byla nacpaná na nátrubku 8, proto asi hadičky popraskala a začal z ní téct benzín. Je to tak? Nemá někdo třeba fotku jak to má správně vypadat? Nebo nevíte co je to za díl, kolik stojí a kde ho seženu? Případně můžu tam použít jinou redukci i rovnou, nebude pak hadička moc přelomená?

post-0-14109601677496_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...