Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdrarec,

dnes som si všimol, že mi niekedy trhlo ručičkou otáčkomera - klesla na sekundu asi o 200 otáčok a potom späť. Na aute som to trhnutie vôbec necítil. Mám za začať báť nejakej poruchy :myslim.

Dík za odpovede!

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Ak si na motore nič nespozoroval tak by to nemalo byť nič vážne. Najskôr iba voľný konektor otáčkomera alebo snímača.

To si ma teda potešil, už som si myslel, že to bude niečo s čerpadlom ...

Odesláno

Vůbec bych se nebál poruchy motoru nebo čerpadla a ani ničeho podobého. Osobně jsem začal něco podobného pozorova loni a postupně se to zhoršovalo, teď je situace taková, že se mi ta ručička zasekne ve 2000 ot. a většinou tak i zůstane, občas se umoudří a běží zase normálně. Ale krom toho mi postupně začla blbnout i ručička nádrže, která spadne doprava a tváří se, jako bych natankoval 200 litrů :-D K tomu občas přestane svítit kontrolka potkávacích světel, vše ostatní funguje. Trošku jsem se v té elektrice pohrabal, ale nic jsem nevyřešil... Snad jen ta kontrolka světel už neblbne...

Odesláno
Původně zaslal: Hudyzz

Vůbec bych se nebál poruchy motoru nebo čerpadla a ani ničeho podobého. Osobně jsem začal něco podobného pozorova loni a postupně se to zhoršovalo, teď je situace taková, že se mi ta ručička zasekne ve 2000 ot. a většinou tak i zůstane, občas se umoudří a běží zase normálně. Ale krom toho mi postupně začla blbnout i ručička nádrže, která spadne doprava a tváří se, jako bych natankoval 200 litrů :-D K tomu občas přestane svítit kontrolka potkávacích světel, vše ostatní funguje. Trošku jsem se v té elektrice pohrabal, ale nic jsem nevyřešil... Snad jen ta kontrolka světel už neblbne...

Tak to by som ti poradil prekontrolovať spoje na prístrojovke.

Odesláno

K tomu blbnutiu kontrolky stretávacích svetiel:

mne sa to tiež stávalo raz svietila, inokedy nie. Keď som auto kúpil, vôbec nesvietila, myslel som, že žiarovka je vypálená. No potom sa z ničoho nič rozsvietila. Myslel som že je niečo s páčkou svetiel... Potom sa k tomu pridalo podsvietenie otáčkomera a podsvietenie zobrazovača počtu km. Nakoniec som tú prístrojovku vybral z auta preskúšal som tie žárovečky a vymenil som ich a bol s nimi kľud.

Len zase po nejakom týždni mi začal niekedy blbnúť tachometer išiel normálne a naraz spadol na nulu a po chvíli sa naštartoval a zase OK. Urobilo to 2 krát, odvtedy už nie. Ak by to neprestalo, mal som v pláne prestreknúť kontakty, alebo prepájkovať spoje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...