Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cauki lidičky, měla bych na Vás velikou prosbičku, máte někdo v techničáku zapsaný gumy 195/50/15 letni?? potrebovala bych ofotit ten kousek a poslat treba emailem.. bo klidne nejakou prirucku, kde by tydle gumy byly povoleny...

Potrebuju je zapsat do TP a pan na magistratu mi sdelil, ze no problemo, jen musi videt neco, nejakej papir, treba z prirucky, nejlepe z TP ze je nekdo schvaleny ma... Diky moc za pomoc:D:roker;)

Odesláno

No to je celkem divny ze ty to tam nekdo zapse iba podla nejakeho prefoceneho zdrapu papiru...

Co se tyka knizky, s tou se rozluc. Peugeot totiz pneumatiky 195x50x15 nema homologovane, tudiz sou na dany tip auta neni povoleny. Takisto vecsina ludi, co ma v 306 ke narvany 15 ky, a ma ich zapisane v TP tak 195x50x15 nema. Jedine ze by to byl dovoz, a kola by tam zapsane uz boli.

Peugeot povoluje na 306 jen 2 rozmery 15 tkovych pneumatik a to 185x55xR15 a 195x55xR15. Bohuzel 50 tkovy profil tam nenajdes, i ked je to mozno hloupost, nakolko vyska pneu 50 je hesci, a levnejsi cca o 300 - 400 Sk za pneu...

Proces zapisu je troska zlozitejsi. Mnela by si mat nejaky kola, alu disky s tipovim listem na 306, ten donest do autorizovenho peugeot servisu, kde ty podla typoveho listu od Alu diskov a rozmeru pneu danu vec povoli, daji ti o tem doklad. Ten pak zaneses na dopravni inspektorat, a kola ty zapsou...

Nevim zda to je tak lehky, ako popisujes...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

No to je celkem divny ze ty to tam nekdo zapse iba podla nejakeho prefoceneho zdrapu papiru...

Co se tyka knizky, s tou se rozluc. Peugeot totiz pneumatiky 195x50x15 nema homologovane, tudiz sou na dany tip auta neni povoleny. Takisto vecsina ludi, co ma v 306 ke narvany 15 ky, a ma ich zapisane v TP tak 195x50x15 nema. Jedine ze by to byl dovoz, a kola by tam zapsane uz boli.

Peugeot povoluje na 306 jen 2 rozmery 15 tkovych pneumatik a to 185x55xR15 a 195x55xR15. Bohuzel 50 tkovy profil tam nenajdes, i ked je to mozno hloupost, nakolko vyska pneu 50 je hesci, a levnejsi cca o 300 - 400 Sk za pneu...

Proces zapisu je troska zlozitejsi. Mnela by si mat nejaky kola, alu disky s tipovim listem na 306, ten donest do autorizovenho peugeot servisu, kde ty podla typoveho listu od Alu diskov a rozmeru pneu danu vec povoli, daji ti o tem doklad. Ten pak zaneses na dopravni inspektorat, a kola ty zapsou...

Nevim zda to je tak lehky, ako popisujes...

Ja si prave myslela, ze jak spravne pises si zajdu napr do peugeotu, tam mi daj papir, ze gumy ( jakykoliv rozmer - dle jejich norem.. takze treba 14\'\' pokud by mi chybely ty )ok a zapisou mi je. Ptala jsem se na to pri prihlaseni Pepina na magistratu, jak to je se zapsanim kol, gum atd.. a pan mi rikal, ze u nas staci jen tohle.. jen papir, na kterym to uz bude napsany.. nepotrebuju zadnej origo od vyrobce a tak( samozrejme na kazdym magistrate v kazdym meste je to jiny) narazis na blbce a je to v pr...)... coz me potesilo, ale potrebuju prave od nekoho ofoceny TP nebo jen ten kousek, kde jsou zapsany gumy 195/50/15...

ja mam jinak v TP vsechno zapsany..vsechny ostatni rozmery od 13\'\' az po 15\'\' včetně litých kol.. jediny, co mi chybí jsou ty jedny gumy. Proto to tu pisu, protoze potrebuju nejakou hodnou dusi, ktera mi pomuze..

[upravil dne 10/6/08 Geri007]

Odesláno

Je to tak ako píše Lubk0, ja som tiež chcel zapísať rozmer 17\'\' do TP (mám len 16\'\') po dotaze na dopravnom inšpektoráte, že čo na to potrebujem vraj nejaké osvedčenie od výrobcu alebo výhradného dovozcu, že rozmer je schválený. Pritom podotýkam, že sa predávajú 407 aj s 17\'\' a 18\'\' diskami v závislosti od výbavy a motorizácie. Podľa rady DI som teda cez web formulár vypýtal stanovisko z Peugeotu (na stránke peugeot.sk), vypýtali si odo mňa VIN a na základe toho mi odpísali, že žiaľ podľa COC (certifikát zhody) na moje auto je povolený rozmer 16\'\', nepomohla ani argumentácia, že sused má 407\'\' s origo 17\'\' v TP.

Je možný asi aj opačný postup - cez výrobcu diskov, treba si pýtať homologizačný list pre disk na auto a na základe toho možno DI zapíše rozmer. Niekto na fóre to tu uvádzal.

Odesláno

anotherOne: ale na kazdym magistratu ti reknou neco jinyho...

napr: menila jsem barvu na starym aute, prisla jsem zaplatila jsem 20kč a sla jsem sn ovou barvou v technicaku.( bez zadny kontroly auta atd )

Kamos: sel zmenit barvu na stejny maute jako ja, jen na magistrat vedlejsiho okresu, auto mu prolezly od vejfuku az po ventily v motoru, plastyatd, jestli je to to auto a ne jiny ( kvuli prevarenym VIN cislum) ..takze tady ty veci jsou opravdu reseny jinak na kazdym magistratu jinak... kamaradky zapisovalyk ola i gumy pres tipovy list.. me bylo receno, ze ho nepotrebuju...

radu, jak si je nechat zapsat nepotrebuju, to jsem si uz zjistila sama - nejsem tak blba zenska, jak by se asi zdalo.. a nechci se tu s vama ani hadat, jen jsem chtela pomoct..tot vse.. a byla bych rada, kdyby se nejaka hodna duse nasla..DIKY MOOOC!!!:roker;);)

Odesláno
Původně zaslal: Geri007

napr: menila jsem barvu na starym aute, prisla jsem zaplatila jsem 20kč a sla jsem sn ovou barvou v technicaku.( bez zadny kontroly auta atd )

Kamos: sel zmenit barvu na stejny maute jako ja, jen na magistrat vedlejsiho okresu, auto mu prolezly od vejfuku az po ventily v motoru, plastyatd, jestli je to to auto a ne jiny ( kvuli prevarenym VIN cislum) ..takze tady ty veci jsou opravdu reseny jinak na kazdym magistratu jinak... kamaradky zapisovalyk ola i gumy pres tipovy list.. me bylo receno, ze ho nepotrebuju...

radu, jak si je nechat zapsat nepotrebuju, to jsem si uz zjistila sama - nejsem tak blba zenska, jak by se asi zdalo.. a nechci se tu s vama ani hadat, jen jsem chtela pomoct..tot vse.. a byla bych rada, kdyby se nejaka hodna duse nasla..DIKY MOOOC!!!:roker;);)

No neviem s magistrátmi u nás neoperujeme. Ide to cez DI. Neviem prečo si myslíš že ťa niekto berie za blbú ženskú, ach jaj nabudúce radšej budem ticho...

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: Geri007

No neviem s magistrátmi u nás neoperujeme. Ide to cez DI. Neviem prečo si myslíš že ťa niekto berie za blbú ženskú, ach jaj nabudúce radšej budem ticho...

Jsem to nemyslela zle, jen mi z vasich odpovedi vyznivalo neco jako ...noo jooo zenskaa.. nevi co by...ale v poho..:D jsem rada za kazdou reakci...DIKYY:roker:D

Odesláno
Původně zaslal: Medion

ale bude to focený telefonem a na 2x

Pan mi rikal, ze mu staci jakejkoliv papir, kde to bude napsany, takze TP i focenej telefonem si pak vytisknu a musi to byt ok.. ( jestli mi teda pan nekecal..doufam ze ne.. ptala jsem se ho 2x );)

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Tak to ma podrž, keď toto pán na magistráte zožerie to bude gól :D

sem na to teda taky vvědavej.kdyby se ten chlap mrknul na netu tak to zjistí a nebude potřebovat nějakej papír....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...