Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: jariquick

to Lukas24 : Díky, já bych měl výbavu jen Urban, ale taky by se to dalo překousnout až na ten PP. Pročet jsem si tvoje vlákno. Ta červená je na tvém miláčkovi barva základní nebo metalíza? (Mimochodem moc hezké autíčko,,,)

Je to základovka ... mě se barvy matalickýho laku co byly v nabídce nelíbily (jediná možná by byla stříbrná) ... Tak hodně štěstí při výběru a dík za pochvalu!:papa

Odesláno

Ještě bych prosil jednu radu.Taky mě začal zajímat nový Opel Corsa. U Peugeotu je motor 1.4 8V (54kW) u Corsy 1,2 (59 kW) U Corsy by byla výhodnější pojistka. Co soudíte o motorech, který by byl výhodnější? Prosil bych o odpověď ještě dneska, zítra bych se musel už rozhodnout, protože nabídka trvá u Opla do 14.6. Děkuju moc, moc.... :-)

Odesláno

Ještě bych prosil jednu radu.Taky mě začal zajímat nový Opel Corsa. U Peugeotu je motor 1.4 8V (54kW) u Corsy 1,2 (59 kW) U Corsy by byla výhodnější pojistka. Co soudíte o motorech, který by byl výhodnější? Prosil bych o odpověď ještě dneska, zítra bych se musel už rozhodnout, protože nabídka trvá u Opla do 14.6. Děkuju moc, moc.... :-)

Odesláno

citat:

Tak ak ti mozem poradit, na opla ani nemysli. Vlastna skusenost: opel vectra 2,0benzin- dvakrat ma nechal na dialnici, tretikrat odpadla olejova vana a to uz bol jeho konec.

opel astra clasic 1,4 16v po 35tisic vymena pocitaca- nereagoval na plynovy pedal. (inak ide celkom dobre(.

opel combo 1,4 16v bicykel taha lepsie, a spracovanie 0 bodov - vymena krytu celeho tunela pri rychlostnej pake.

este mame vo firme dve zafiri 1,8 benzin, ale na tych moc nejazdim, akurat viem ze ta starsia ma najazdenych cca 200 tisic a zere viac oleja ako benzinu.

Po tychto skusenostiach opel nikdy viac.

Odesláno

tak z vlastnej skusenosti 75 konovej 1.4.

je to uz starsi motor ktory dneska nicim neohuri, ani vykonom ani spotrebou a bude casom nahradeny novsim. Ovsem pokial sa nepotrebujes nahanat a si rad, ze ta to pohodlne odveze z bodu A do Bodu B, pripadna oprava nevide prehnane draho, je to dobry pomocnik. Lejem donho shell v-power a chodi krasne tichucko. Zivotnost motoru bude asi tiez vysia ako u tej Corsi. nizsi obsah s vyssim vykonom je lakavy, ale moze to mat vliv na zivotnost motora (take nemusi) a pri zatazenom aute bude spotreba rovnako zaujimava.

priklanam sa ale k tomu, ze ak si schopni prezit investiciu do VTi, tak ist donho.. je to velmi vydareny motor.

[upravil dne 12.6.2008 raydowe]

Odesláno

Tak..... dneska jsem to oťukával, přestože jsem v tom velký diletant. Proběhal jsem dva prodejce Opelu a dva Peugeotu (navíc s teplotou a teď jsem utahaný jako kotě :-) . Podle obrázků z netu a recenzí a líbivosti jsem byl téměř rozhodnutý, že půjdu do Corsy.Strávil jsečm u modelů spoustu času, prohmatal kde co, ale nějak jsem se nemohl dostat na úroveň těch obrázků. Např. co se týká designu exteriéru, neustále mi vadil ten sloupek vzadu mezi zadním sklem a sklem zadních dveří (pohled zepředu zešikma - nějak divně prohnuté) nevím, proč mi to tak vadilo, asi to připomínalo něco ošklivého :-) - ale to není až tak podstatné, určitě se na každém autě najde nějaký dizajnérský flíček a taky záleží na pochopení designu každého zvlášť. Co se týká interiéru, určitě nebyl špatný, přesto na mě působil trochu lacině, zvlášť ta koženka na sedadlech vypadala opravdu koženkově :-) Pak přišla zkušební jízda a co se týče motoru (vzhledem k tomu, že jsem jezdil jen se samýma staršíma Škodovkama), čekal jsem od toho trochu víc. Připadalo mi to dost lenivé, při dvojce pedál plynu na podlaze a čekal a čekal, kdy zařadím trojku, u čtverky pětku atd atd. Chápu, že od 1,2- ky nemůžu čekat žádné žihadlo, ale..... :-) No, prostě musel jsem se rychle rozhodnout, protože ta výraznější akce trvá do konce týdne. Vybíral jsem pak barvu metalízy, ale to prostě ani po hodině nešlo. Žádná mi moc nesedla. Jakoby taky trochu laciné a z laku metalíza cítit moc nebyla (později u Peugeotu mě nadchly hned tři) Mimochodem výbava byla ta vyšší Trendy a oproti Peugeotu v základní byla docela našlapaná. Řekl jsem si, omrknu ještě Pežotka a když, tak se vrátím a objednám. Nekomentuju výroky prodejců, umíte si jistě představit, jak každý hájí své barvy :-) S Peugeotem jsem zkušební jízdu neabsolvoval, jen koukal a ošahával. Nemůžu si pomoct, ale působil na mě profesionálněji, jakoby téměř bez chyby, propracovaně a bez zdeformování nějakých základních poměrů, detailů atd. Neberte to jako nějakou moji recenzi, protože s autama mám málo zkušeností, jsou to prostě jen mé dojmy. Mám domluvenou s Peugeotem zkušební jízdu na příští týden, tak se uvidí. Tuším, že s tím motorem 1,4 8V to bude asi stejné jako s Corsou. Nakonec to dopadne, že auto budu kupovat další půlrok :-) Řešení by bylo připlatit za 16 ventilů ale rozdíl tam je právě šílený - 30 000 - a to už bych nezvládnul (nechci použít lízing atd.) Kdybych tak věděl, že ta jeho cena půjde za dva - tři měsíce dolů, tak počkám :-)

to Arbacher: \"doma zkusím pohledat\" budu rád :-)

Odesláno

Ahoj. Ja som už 3 týždne štastným majitelom 207 SW tak ti napíšem neaké skúsenosti. Mám 1,4 55 kw, je to síce motor výkonom slabý ale na tak ťažké auto akým je 207 sw má velmi dobrý ťah.Do krátkej verzie 5dv ako základná motorizácia úúplne postačuje (teda ak smím nechceš závodiť a pretekať).

Spotrebu mám zatial po najazdení 1200 km 6,5-6,7 litra na 100 km.Motor je velmi tichý, od 1800 otáčok má parádny ťah a keď sa dostaneš na 3000 tak je neskutočne živý. Max. krútiaceho momentu je pri 3300 ot./min.

Taká maličkosť k výbave - rádio síce stojí neakých 12 000 sk ale ak si ho neobjednáš tak vo výbave nemáš ani jeden reproduktor, len káblovanie a anténu. A na druhú stranu - ak si ho objednáš tak dostaneš rádio so 6 repro a PALUBNÝ POČÍTAČ. Mám to overené na 100 % kedže som mal pred kúpou rovnakú dilemu.

Ďalšia vec, pracujem v PSA v Trnave na technickej pozícii, kde vyrábame 207-čku takže viem čo hovorím.

A ten motor 1.4 55kw s interným označením TU3A sa momentálne v predstihu spúšta do výroby a aj do predaja za neaký ten týťdeň s normou EURO 5

takže nebude nahradený nový iným motorom v najbližších 2-3 rokoch.

Záver - ja ti to úúplne odporúčam.

Odesláno

to Milošš: Díky za informace a pokud by to šlo, rád bych slyšel ještě další :-) Jen něčemu z toho nerozumím: \"A ten motor 1.4 55kw s interným označením TU3A sa momentálne v predstihu spúšta do výroby a aj do predaja za neaký ten týťdeň s normou EURO 5

takže nebude nahradený nový iným motorom v najbližších 2-3 rokoch.\"

Zkusím si to objasnit. V nabídce 207-ky jsou tři motory: ten nejslabší je 1,4 8V 54kW (1360 cm) pak je 1,4 16V 65kW (1360 cm) je to pežoťácký, který se už nevyrábí a doprodává se (už se téměř nedá sehnat) a třetí 1,4 16V VTi 70kW (1397 cm) vyroben ve spolupráci s BMW. Který je to tedy ten TU3A. Nerozumím té větě, že se spouští do prodeje a nebude nahrazený atd...

Takže ty máš 207-ku combi s motorem 1,4 8V 54kW (1360 cm) nebo jak píšeš nějaký nový 1,4 55kW, který teprve bude uvedený do prodeje? Děkuju za odpověď

[upravil dne 12.6.2008 jariquick]

[upravil dne 12.6.2008 jariquick]

Odesláno

Milossi tak to mame potom ine predstavy o zivom motore.:)) ta moja sa zhoduje s recezentom v magazine fith gear..:)) (google 207 fith gear) jariquick bude mat asi podobne pocity ako pri tej Corze. Je to ale samozrejme na nom. Motor to neni zly... je fakt ze max krutiaci vykon ma pomerne nizko. ale ten neni nejak vysoky. 118Nm mam pocit. Je to moje prve auto a mam ho fakt rad, aj ten motor, ale aby som pisal ze je to zive, by som klamal asi sam seba.., ziva nemoze byt a to hlavne z jednoho dovodu.. 207ka je asi najtazsie auto vo svojej triede. vaha cez 1200kg hovori za vsetko. (pre porovnanie Dacia logan okolo 1000kg, mazda 2 tesne nad 900 kg) Ak teda hladas trochu zive auto, skus tu Mazdu. nema silny motor ale tu vahu tam citit a je to tiez velmi podarene auto (ocenenie auto sveta :-) tym ta neodradzujem, ale snazim sa objektivne poradit aj navzdory tomu, ze som vlastnikom peugeotu. 207ka je skvele auto, ale niekomu ten najslabsi motor voniat naozaj nemusi. mne vyhovuje. pokial sa donho leje dobre palivo takmer ho nepocut. len sa ucim jazdit, tak silny motor naozaj nepotrebujem .

dobra volba by bol ten posledny menovany vyvyjany BMW. ale zrejme sa necha zaplatit. kazdopadne si tu 55kw vyskusaj, a uvidis.spominam si ked som zavistlivo obzeral 207ku v autosalone (nebolo na nu)ale nemal som si do nej sadat.:))) ucarovalo mi to.. ked som vyberal sedel som v kadecom, ale 207ka si ma ziskala (pritom som o nej neuvazoval, mal som cenovu hranicu nizsie, hold neodolal som) vnutri to vyzera oproti konkurencie o dost dospelejsie a jediny vazny konkurent v poslednej faze vyberu bola prave mazda 2 vtedy uplna novinka a teda aj tolko stala.. mal by som este mensiu vybavu nez mam v 207ke. teraz je ale situacia uz ina aj u jedneho aj u druheho predajcu.. tak prajem stastnu ruku pri vybere. :papa

[upravil dne 13.6.2008 raydowe]

[upravil dne 13.6.2008 raydowe]

Odesláno

Ano ja mám 1,4 55kw - TU3A EURO 4. Niekde udávajú 55kw, inde zase 54kw. Jedná sa ale o ten istý motor. V súčasnej dobe je vo výrobe s emisnou normou EURO 4.

Ten s emisnou normou EURO 5 pôjde do výroby a následne do predaja za neaký ten týždeň.(to len aby si vedel,že sa nechystá jeho stiahnutie z výroby a predaja).

On ten motor ostáva ten istý, len sa zmenia neaké parametre spalovania atď ale ozančenie motora, výkon... ostáva ten istý.

Dúfam,že som ťa nepoplietol tými informáciami. Ak ma ešte niečo napadne tak napíšem, prípadne napíš ty. Ahojte

Odesláno

to raydowe: Díky za dobré info a tvoje pocity. Taky jsem měl hranici níž, ale moc se mi ta 207 líbí. Tak nevím, jak to všechno dopadne. Asi ale jde taky o to, aby se člověk každé ráno na svoje auto těšil, nevím, jak dlouho by trvala ta láska třeba s Fábií :D (jakou máš barvu?)

to Milošš: Taky děkuju, tyhle informace o tom motoru slyším poprvé. To znamená, že auto s tímto motorem by se snad nemělo cenově lišit od původního. Snad :-) (Jde možná jen o doladění nějaké emisní normy)

[upravil dne 13.6.2008 jariquick]

Odesláno

to raydowe: Máš výbavu Urban nebo Trendy? O Mazdě jsem taky zpočátku uvažoval, ale vymlouvali mito, že pak je servis moc drahý. A taky, kdyby byla trošičku delší, připadá mi víc žensky... :-)

Odesláno

Zatial som ten motor nevidel, ani žiadne technické informácie, ktoré súvisia so zmenou emisnej normy na EURO 5. Pár kolegov bolo vo Francúzsku zisťovať zmeny, ale nemám ešte nič potvrdené na 100%. Ak niečo zistím(budem sa snažiť čo najskôr) tak dám určite hned vedieť.

Inak o benzíne - môj pežotík papká od prvého natankovania OMV Carera 95, neviem aký je tam rozdiel ceny oproti SHELL ale po afére s vodou 1-2 deci na 1liter benzínu som išiel do OMV - carera. Ja som s ním spokojný, motor má hladký chod... a viem že keď ho dali kamaráti do feldy tak motor bol pružnejší.

Ahojte

Odesláno

2 jariquick

ještě jsem si vzpoměl, pokud nemáš dostatek finančních prostředků, mám možnost dosáhnout na vozy z Francie které jsou ještě rok v záruce a mají najeto cca do 20.000km, to znamená že jsou do jednoho roku stáří a jsou to vlastně služební vozy výrobce.

Odesláno

Souhlasím s Radek V.Takové auto jsem taky koupil,mělo 12570 najeto.Koupeno u ofic.dovozce a naprostá spokojenost.Rozdíl v ceně 130 000.

[upravil dne 15.6.2008 radko]

Odesláno

Jari - farba je Cendre. vybavaja bola akciova Slovakia Safepack.. cize asi zakladny urban bez radia plus hmlovky, alarm a superuzamykanie +zimne pneu + predlzena zaruka.

mas pravdu ze mazda 2 posobi trochu viac zensky ako 207.No moc necakaj ze diely u peugeotu budu podstatne lacnejsie.:)

ja som zase tankoval najskor carreru 95 a potom presiel na shell v-power. nejaky zasadny rozdiel nepocitujem. mozno je motor malilinko tissi, ale to moze byt len placebo pripadne rozdiel suroveho motoru a jemne zabehnuteho po 5000 km. kde si tankoval tu shell ked si tam mal vodu???

[upravil dne 16.6.2008 raydowe]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...