Marousek Odesláno 5. červen 2008 Odesláno 5. červen 2008 Zdravím všechny peugeoťáky:papa Jsem tu nový a teprv teď jsem se začal zajímat o tyto auta. Plánuju nákup 309 v naftě a tak bych rád kdyby mi někdo poradil na co dát pozor atd. Moc o těch autech nevím... Popřípadě kdyby někdo věděl o nějaké 309 na prodej tak sem s ní. Plánuju ji koupit tak do 25000 + něco na opracy atd. Díky moc Citovat
aaischa Odesláno 5. červen 2008 Odesláno 5. červen 2008 mno hlavne prodane procti forum je toho tu napsano dost, zadni napravy, koroze, prahy, jestli chyta za studena ikdyz ted v lete to neni uplne ono jako proverka zimnimi starty, jak čoudí černě, bíle, divná pěna v expanzní nadobce, jak moc čoudí z výčka oleje... a tak je toho víc ale číst ... projet, plnej rejd rozjezd jestli sou ok poloosy-... Citovat
Marousek Odesláno 5. červen 2008 Autor Odesláno 5. červen 2008 Jo jasně postupně to tady pročítám co a jak. Zatím vím že koupím jedině 1990+ která má už pozink na lepší úrovní a tudíž menší možnost rzi. O zadní nápravě toho vím už dost. Jednak nesmí sedět a mít kola do A. Zajímalo by mě jestli někde není historie auta. Co se tam dávalo za motory, výbavy atd. To by mi taky pomohlo Citovat
aaischa Odesláno 5. červen 2008 Odesláno 5. červen 2008 Původně zaslal: Marousek Jo jasně postupně to tady pročítám co a jak. Zatím vím že koupím jedině 1990+ která má už pozink na lepší úrovní a tudíž menší možnost rzi. O zadní nápravě toho vím už dost. Jednak nesmí sedět a mít kola do A. Zajímalo by mě jestli někde není historie auta. Co se tam dávalo za motory, výbavy atd. To by mi taky pomohlo http://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_309 ale po těch letech halda predelavek... takze na to se neda moc koukat, vybava predelana a podobne.. ju a jukni poradne na typ motoru cisla a tak, abys nedopad jako ja a nelital pak po uradech kuli bordelu v techničáku coz se driv neresilo a ted to nekde resej vic jak dost Citovat
Simik79 Odesláno 5. červen 2008 Odesláno 5. červen 2008 taky sem si nabehnul se štitkem, škoda slov...pořadne zkontrolovat Citovat
Marousek Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Tak jsem se zhládnul v tomdle http://www.tipcar.cz/peugeot/peugeot-309-1.9-gld-cz-16226832.html Cena se mi zdá trochu vyšší, ale pokud by cena odpovídala stavu tak nemám problém si trochu připlatit. Co na něj říkáte vy? Proto se chci zeptat kde najdu ty štítky od motoru, karoserie atd. Díky Citovat
Fix3 Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Peknej 309.....dej si hlavne pozor na motor.....popripade si ho nech nastartovat(studenej musi bejt) a pokud bude chod nepravidelnej tak je neco spatne(striky, hlava atd..) a potom zadni naprava. Původně zaslal: Marousek Tak jsem se zhládnul v tomdle http://www.tipcar.cz/peugeot/peugeot-309-1.9-gld-cz-16226832.html Cena se mi zdá trochu vyšší, ale pokud by cena odpovídala stavu tak nemám problém si trochu připlatit. Co na něj říkáte vy? Proto se chci zeptat kde najdu ty štítky od motoru, karoserie atd. Díky Citovat
Marousek Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Tak nastartovat si to nechám určitě a pak bude projížďka. Měl by chytnout naporvé, nekouřit atd. Teoreticky vím na co se podívat tak uvidíme... Citovat
Fix3 Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Souhlasim.....a taky koukni na vejfuk estli neni schnilej....novej stoji 3500KC!!!!!!Takze bacha:roll Citovat
aaischa Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 nevypada to spatne ale jak jiz bylo receno, nerikej kdy se prijedes mrknout kdybys tam volal nebo kdyz jo tak si zkus jestli motor uz neni teplej nez budou poprve startovat... pak ta voda, olej, koureni z vycka olejovyho dolejvadla, poloosy, rez i dobre zadelany diry v prahach a podobne, proste nejlip doporucuju udelat si seznam a podle toho to porojit na miste, aby clovek nic nevynechal.. nejlip taky nechat nekoho sednout dovnitr a zvenku juknou kdyz mu trosku prida jestli nebude hned hulit černě a podobně... drzim palce at se dari.. kdyz nevyjde nabidek eště bude... Citovat
Fix3 Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Plne souhlasim...seznam je dobrej napad:potlesk:potlesk Původně zaslal: aaischa nevypada to spatne ale jak jiz bylo receno, nerikej kdy se prijedes mrknout kdybys tam volal nebo kdyz jo tak si zkus jestli motor uz neni teplej nez budou poprve startovat... pak ta voda, olej, koureni z vycka olejovyho dolejvadla, poloosy, rez i dobre zadelany diry v prahach a podobne, proste nejlip doporucuju udelat si seznam a podle toho to porojit na miste, aby clovek nic nevynechal.. nejlip taky nechat nekoho sednout dovnitr a zvenku juknou kdyz mu trosku prida jestli nebude hned hulit černě a podobně... drzim palce at se dari.. kdyz nevyjde nabidek eště bude... Citovat
Marousek Odesláno 6. červen 2008 Autor Odesláno 6. červen 2008 Nikam jsem nevolal takže zítra tam v 9 vlítnu a šup na to. Takže motor by měl být studenej. Jde tam se mnou švagr automechanik, není sice přímo přes Peugeoty, ale přeci jen toho ví víc než já co a jak. Každopádně zítra ho hned nevemu. Zatím jen sonduji a vybírám, ale tak do týdne snad něco bude. Citovat
riderRLM Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 no ne sa ten pezotik nezda skontroluj hlavne stitky motora a kasne..lebo sa mi zda ,ze to je benzinova kasna a dani dizlovy motorcek... good luck [upravil dne 7.6.2008 riderRLM] Citovat
309GT Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 Zdravim do klubu 309:) Ten bílej peugeot se mi taky moc nepozdává,jako výbava je hezká,ale nějak moc cenově vysoko na stav tachometru.....ale třeba to bude O.K,z fotky poznáš málo......jinak hodně štěstí Citovat
Marousek Odesláno 8. červen 2008 Autor Odesláno 8. červen 2008 Tak kluci prohlídku i projížďku mám za sebou. A musím říct že ho na 99% beru. Ano cena je vyšší, ale nenašli jsme na tom autě nic špatnýho. Motor chytnul hned a ani nezačoudil. Zadní náprava je ok a další technické věci se zdají být taky. Auto je dovozené z něměcka někdy v 93. U nás ho měli dva majitelé a poslední byla paní která ho měla 10 let. Jediná drobnost je nefungující centrál a kmitající ručička otáčkoměru. Jo a ještě svítila kontrolka vody v palivovém filtru. Což jak mi řekl švagr mechoš je bežný když diesl déle stojí. Takže pokud tam ještě ve středu bude tak se stanu majitelem 309:) PS: štítky jsme kontrolovaly a vše sedí. Původně bylo auto červený, ale bylo přestříkáno a vše je zaneseno do TP Citovat
aaischa Odesláno 8. červen 2008 Odesláno 8. červen 2008 Původně zaslal: Marousek Tak kluci prohlídku i projížďku mám za sebou. A musím říct že ho na 99% beru. Ano cena je vyšší, ale nenašli jsme na tom autě nic špatnýho. Motor chytnul hned a ani nezačoudil. Zadní náprava je ok a další technické věci se zdají být taky. Auto je dovozené z něměcka někdy v 93. U nás ho měli dva majitelé a poslední byla paní která ho měla 10 let. Jediná drobnost je nefungující centrál a kmitající ručička otáčkoměru. Jo a ještě svítila kontrolka vody v palivovém filtru. Což jak mi řekl švagr mechoš je bežný když diesl déle stojí. Takže pokud tam ještě ve středu bude tak se stanu majitelem 309:) PS: štítky jsme kontrolovaly a vše sedí. Původně bylo auto červený, ale bylo přestříkáno a vše je zaneseno do TP mno tak vidiš tak at se zadaří Citovat
dabomb Odesláno 8. červen 2008 Odesláno 8. červen 2008 mno tak jak?už ho máš???Jinak snad si trefil dobře.I když cena za 309 je to v dnešní době docela vysoká..přeji hodně spokojenej kiláku:super Citovat
Marousek Odesláno 8. červen 2008 Autor Odesláno 8. červen 2008 Jak jsem psal výš. Zatím ho ještě nemám, ale ve středu si pro něj jdu (snad tam ještě bude) a pak už bude jen můj Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.