Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mira.buchla - ochcavky su asi tak spolahlive ako 406 ky, neni na nich nic extra. Problem je ten, ze sa kradnu jak na pase, otvori ty ich uz aj 5 rocny chlapec a co sa tyka samotneho auta, nicim aspom mna neocarilo...

Odesláno

Lubko: to bylo jen pro ilustraci, ten motor, protože je to týž co je v té 406 :) Jinak celé to auto je společný projekt Italů a Francouzů, a z obojího to má samozřejmě vždy to horší :D Elektrika je u francouzů stejně průserová jako u italů, v tom si nevybereš. V tom Ulysse je ale francouzská. Italských řešení tam není zas tak mnoho, a jsou spíš principielní - třeba pitomé rameno v kuse se spodním čepem, to je na takhle velkém autě dost pro zlost. Také převodovka - systém řazení. Těhlice a uchycení tlumiče k ní, zadní náprava (to je plus). Zbytek je francie... to jen tak pro zajímavost.

Co se ostatních italských aut týče, fiatům jsem se krátce věnoval před pažouty, takže nějaké povědomí o starších typech jako Uno, Tipo, Tempra atd. mám taky, vím jak jsou na tom ty motory.

Odesláno

No ja som zbadal palubku zo sedackami a hned som vedel ze to museli vyrabat taliani :) Ok, zas nebudem machrovat, v tom tvojom modeli som sa este neviazol, takze posudit neviem :)

Ale co sa tyka motorov, stale talianom fandiiim, nakolko maju neskutocne dobre motory...

Odesláno

Bila barva prave nikoho neodradi, bo bila je v mode. Pokud je v dobrym stavu, tak dej cenu vys, slevit muzes kdykoli, ja bych se nebal to nabizet za 100 000,-

BTW nemas ty kozeny sedacky s bocnima begama? ze by jsme je jeste pred prodejem prohodili, samozrejme ne za dara... :super

Odesláno

A este som chcel dodat, ze dosial zo skusenosti vidim elektroniku na francuzskej strane ovela lepsiu...

Pre porovnanie.. Kolega si kupil nove grande punto, 3 dvore vo verzii sporting. Ma tam natahnute 17 elektrony, inac seriovka.

Pred mesiacom mu vyprsala 2 rocna zaruka. Za zarucnu dobu mu menili 3 diody (samozrejme nie naraz, ale postupne), bocni elektricke okno blblo, nedalo sa vytiahnut az na vrch. Tj asi v dvoch tretinach se zaseklo a neslo vyssie. V Trnave to v autorizovanem servisu nevedeli opravit, opravili to az v BA a nakonec mi piskali ventilatory vo vetrani ... Tj ked pustil ja neviem ventilaciu na jednotku, tak sa pocase rozpistali jak salene.

Opravili mu to az na druhy krat, popri tom doskrabali plast na palubce.

Viem ze su to mozno neni nejake strasne vady, ale aby sa mi toto vsetko stalo pocas 2 rokoch noveho auta, ktore ma teraz iba 27 000 km, tak to je dost.

Inac auto v pohode, az na riadenie :) To mu menia teraz este v ramci zaruky, totalne bilo rozbite, ale o tom sa vedelo nakolko to bola seriova chyba vsetkych prvych GRANDE PUNT... Ale pristup elektronice ocividne nezmenili.

U Pazoutou som taketo problemi nevidel...

A co sa tyka motorov, tak s 1.6 multijetom to vyhrali :) 120 koni, a najprisnejsie normy :) Ale sorry za :xvul

Odesláno

To oddie: možné že toto je vidět i u piškotů, ale konkrétně Grande Punto je značně nepovedené, zflikované a vůbec k ničemu...kolega to jezdí, měl předtím obě generace Punta a říká, že tohle je nejhorší zážitek, že by si nafackoval, neb se tam se_rou i nemožné věci....mám druhýho Piškota, nedělám si iluze o jeho spolehlivosti, ale za ty 3 roky, co je mám, se nikdy nestalo, že by se uvedlo do nouzového režimu, vyplo motor a přestalo to jakkoliv reagovat....:D

Jinak co se týká ceny, nebál bych se 100k a stejně tak bych se nebál i doplňků (kol a hudby), on se vždycky někdo najde, kdo to ocení....:D

Odesláno

... a když se nenajde, tak se přemrštěnou cenou inzerát akorát odvaří, a auto se nakonec prodá za o mnoho míň, než by se prodalo s cenou od počátku nahozenou rozumně. Příkladů i zde na stránkách je víc než dost...

Odesláno

To oddie: nedomnívám se, že 100 a 80 je přemrštěný rozdíl, je fakt, že bych to auto musel vidět, v jakým je stavu, na fotce to vypadá pěkně, ale z toho sem už vyškolenej...a inzerát odvaří? V té záplavě si za 14 dní nikdo nebude pamatovat, že někdo prodával bílou 406 za 100k....:myslim

Odesláno

No mam 306 ku sedan 98 cku, ale problemi s elektriku su neni ziadne... Akurat ten posrany central :D Ale ten nejde od vtedy co som ho kupil.

Diody svietia uz 10 rokov, elektrika ide uz 10 rokov... Atd ... Takze viva la france :D

Odesláno
Původně zaslal: Algol

To oddie: nedomnívám se, že 100 a 80 je přemrštěný rozdíl, je fakt, že bych to auto musel vidět, v jakým je stavu, na fotce to vypadá pěkně, ale z toho sem už vyškolenej...a inzerát odvaří? V té záplavě si za 14 dní nikdo nebude pamatovat, že někdo prodával bílou 406 za 100k....:myslim

To jsi tedy značně naivní.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

No mam 306 ku sedan 98 cku, ale problemi s elektriku su neni ziadne... Akurat ten posrany central :D Ale ten nejde od vtedy co som ho kupil.

Diody svietia uz 10 rokov, elektrika ide uz 10 rokov... Atd ... Takze viva la france :D

Jo, to je fakt určující, hodnotit podle jednoho kusu...

Odesláno

Pokud jsi pár aut prodal, tak bys taky měl vědět, že rozdíl 80 a 100 je naopak dost zásadní - když i rozdíl 95 a 100 nadělá díky psychologickému efektu hodně. Dtto o tom odvaření - ceny aut kontinuálně klesají, nejlepší čas pro prodej už je měsíc fuč, teď nastává útlum, a do něj přestřelit cenu znamená prodej na podzim o hodně níž - kór v případě starého dieselu. Takže se tomu hodnocení nediv...

Odesláno

To oddie: myslím, že jsi spíš poněkud naivní ty, příliš uplatňuješ matematiku a stádový efekt...ale ne všichni jedinci se bohudík chovají podle tvého vzorce stádovosti, někteří si ještě ponechali zdravý rozum a pokud to auto je v cajku, vysolím za něj klidně o 20k víc než za jiné...toť vše, asi bych tu debatu ukončil, neb se neshodneme....

Odesláno

Těch, kteří nenakupují podle výše uvedeného, je ve skutečnosti jestli procento, a jejich počet stále klesá. Takže sázet na to je dost nerozum. Ale každý svého štěstí strůjcem - jak říkám, i tady bylo těch, co si to vyzkoušeli na vlastní kůži, natož pak jinde. Já se těmi auty zabývám přes 10 let, a vývoj trhu sleduju celou dobu, včetně všech změn podmínek, co se za tu dobu udály. To co tu na fóru píšu si skutečně necucám z prstu, na rozdíl od mnoha jiných.

Odesláno

To oddie: nikde sem nezmínil, že si to cucáš z prstu, nechápu tedy toto prohlášení, máš pravděpodobně jiné zkušenosti...já mám také jiné a též si je necucám z prstu, je zajímavé, že většina lidí v tomhle vláknu se k tomu kilu kloní....takže by byli z toho 1%, co stále klesá? Máš nějaký průzkum, na toto procento? Protože bez podkladu byl tvůj odhad pouze odhadem, který má stejnou váhu jako mé prohlášení......:D Ale jak již sem psal, tohle je věc majitele, názory slyšel, může si udělat na jejich základě obrázek a pak se rozhodnout sám podle své vůle...zajisté to dokáže...howgh!

Odesláno

Většina lidí v tomhle vláknu??? Vždyť tu není jediný skutečně kupující! Lidí \"já bych za to dal, kdybych\" jsou všude tuny, ale jejich názor je irelevantní, záleží jen a pouze na tom, kdo skutečně kupuje, ne ta tom, kdo by \"kdyby\". Těch \"já bych\" se na každé prodávané auto vyskytly desítky, a nezřídka kdy se u mnoha prodávaných aut stále opakovali titíž - nebylo ani výjímkou, že takto někdo \"kupoval\" auto několik let (ne na tomto fóru). Průzkum na to nemám, ani si nedělám statistiku, už si dávno ani nepamatuju, kolik aut jsem vlastnil já osobně, natož s kolika koupěmi či prodeji jsem pomáhal. Ale je to prostě z těhle zkušeností - ono totiž tohle tvrdí leckdo, jak by za pěkné auto zaplatil o mnoho víc, ale když pak dojde na lámání chleba a ty prachy má z kapsy skutečně vytáhnout, drtivá většina se najednou začne kroutit, dyť támhle v bazaru to stojí míň a taky to vypadá pěkně (napohled)... Máš o tom procentu jiné mínění? Vždyť se podívej, kolik lidí nakupuje auta v bazarech a hlavně jakým způsobem. Před 10 lety ještě frčel prodej přes Annonci, na každé nabízené auto spousty zájemců, dneska? 90% inzerátů komerce (skrytě), kupujících mizivě (a často vyzobávači). To je prostě vývoj... Časem taky lidi přijdou na to, že mají jít především po kvalitě a rovnou i po službách, a nastane rozvoj drobných solidních prodejců se servisem - ale extra poptávka po tom tu zatím není.

Odesláno

Tož já na to můžu odpovědět pouze toto: ve spoustě věcí ze svého posledního příspěvku máš pravdu, já napsal komentář o ceně, neříkám kdyby, říkám rovnou, že se mi bílá nelíbí a tudíž o koupi neuvažuji ani za cenu \"kdyby\". Ale pisatel chtěl vědět názor, kdyby to bylo v sekci bazar, byla by to jiná.....prodej v bazarech je tragédie, ale já pořád doufám, že lidem to dojde...osobně jsem nekupoval jediné auto v bazaru, vždy vše přímo od fyzicky existující osoby, která měla auto doma a já si mohl udělat obrázek o tom, jaký ten člověk je....radši budu patřit k tomu 1% než bych přistoupil na hru šméčkařů....myslím, že zásadní rozdíl v našich názorech není, ale....Supru sem prodával 1,5 roku, r.v. 86 za 90k, neslevil sem ani korunu, věděl sem, že si pro ni někdo přijde, věděl sem, v jakým je to auto stavu a věděl sem, že můžu mít čistý svědomí...a ten člověk prostě přišel...pak samozřejmě záleží, jak na to člověk spěchá, já nespěchal....byla spousta lidí, která říkala to co říkáš ty, rozloučil sem se s nimi, nehodlal sem o ničem polemizovat....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...