Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim mam motor 1.6i 72kw

mam novy chladic, termostat, hadice i novou nemrzku. Prijizde jsem mel pri 29-31°C venku od 80 k 90ti dle zateze motoru, kdyz se loudam kolonou tak lehoucce pres 90 tak 92. Coz je ok, ale kdyz jedu po dalnici a pak zastavim a vypnu motor, s tim ze na budiku je 80-85°C a pak dojdu za par minut tak mam na budiku odhadem tak necelych 100°C, ale jak se rozjedu tak za minutu, dve teplota sjede na zase 85°C, sahara spina ...

diky za kazdy postreh :-)

[upravil dne 28/5/08 ajsik]

Odesláno

....myslim ze vse v poho......mne to robi to iste......sahara spina az tesne pred 100 pocas jazdy.......a ked vypnes motor tak sahara sa tiez stisi......pasivne chladenie nemas kedze stojis a kedze to nema co chladit teplta stupne.....

Odesláno

Na niektorych autach ma sahara spinat aj pri vypnutom kluci, otazka je ci na tvojom to tak ma byt, chcelo by to schemu elektriky , ktoru nemam.

Původně zaslal: ajsik

Zdravim mam motor 1.6i 72kw

mam novy chladic, termostat, hadice i novou nemrzku. Prijizde jsem mel pri 29-31°C venku od 80 k 90ti dle zateze motoru, kdyz se loudam kolonou tak lehoucce pres 90 tak 92. Coz je ok, ale kdyz jedu po dalnici a pak zastavim a vypnu motor, s tim ze na budiku je 80-85°C a pak dojdu za par minut tak mam na budiku odhadem tak necelych 100°C, ale jak se rozjedu tak za minutu, dve teplota sjede na zase 85°C, sahara spina ...

diky za kazdy postreh :-)

Odesláno

na 406 je to urobene tak ze sahara bezi malymi otackami ked je nad 90st ale len ked je zap. kluc a velkymi okolo 100st aj bez kluca myslim.

Původně zaslal: RomanNR

....myslim ze vse v poho......mne to robi to iste......sahara spina az tesne pred 100 pocas jazdy.......a ked vypnes motor tak sahara sa tiez stisi......pasivne chladenie nemas kedze stojis a kedze to nema co chladit teplta stupne.....

Odesláno

Je to úplne normálne správanie. Vetráky sú napájané zo spínacej skrinky preto po vypnutí zapaľovania zastavia. To zvýšenie teploty po krátkom zastavení je tiež normálne. Teplomer ukazuje teplotu chladiacej vody. Ak vypneš motor prestane voda cirkulovať ale motor je horúci tak sa jej zdvihne teplota. Po naštartovaní zase cirkuluje voda a klesne teplota.

Podľa toho čo si popísal ti chladenie funguje úplne perfektne a môžeš byť kľudný.

Odesláno
:super diky tak to jsem rad:-), stejne jeste necham udelat rozvody a pumpu ... sice ma auto najeto jen 70tkm ale uz ma 7let, tak jim moc neverim :-), jaky je Vas nazor vymenit ci jim verit :-)?
Odesláno

ajsik: kazde auto ktere jsem zatim kupoval slo hned na rozvody a potrebne naplne a filtry a to i tehdy kdyz jsem mel k autu servisku.. jistota je jistota!! pokud vim tak rozvody maj taky svoji zivotnost takze po 7my letech je to samozrejmost..

Odesláno

Co sa tyka spinania sahary, s tym nesuhlasim. Kludne by som aj predviedol. Mne na 306 1.4 benzin bezi sahara aj pri vypatom kluci.

Zapina sa nieco po 90 tich stupnoch. Na viac som sa este nedostal, tak neviem ci ma aj rychlejsi chod.

Castokrat pridem niekde, vyleziem s auta, zamknem a sahara bezi dalej. Potom prestane. Po chvili sa zase zdvihne teplota ako si pisal, a sahara sa znova zapne a dochladi.

Takze si myslim ze 306 ky by to mali mat rovnake...

Co sa tyk rozvodov. No ja mam na to tiez iny nazor. Auto mam 10 rocne, ma len 57 000 km. Rozvody original. Ked mi menili tesnenie pod hlavou, tak som povedal nech sa mi na to pozre. Povedal ze ich mam v perfektnom stave, a ze nemam ich vobec popukane (starobou) ale nejako poskodene. Povedal ze mi to este 2 roky pojde urcite ale tak isto odporucal pre istotu vymenit. Tak ich budem menit az po lete, kedy bude mat auto cez 10 rokov (10 rokov malo v maji - 5 mesiaci )

Odesláno

A este doplnim to co je pisane priamo v servisnej knizke. Rozvody sa podla typov motorov menia v 90 az 120 000km ALEBO po 10 rokoch.

Odesláno

tak je potom jina, mel jsem vsugerovany rozvody 5let.. ale jak rikam, pro jistotu bych to stejne udelal! ta castka je zanedbatelna v pomeru oprav kdyz ti remen praskne..

Odesláno

zpet k teplote:

no abych rekl pravdu tak me na 205 1,9Gti taky bezela po vypnuti klicku, i po chvili se zapla sama ... tedy bych rekl ze cidlo pro budik na palubce bude v bloku a cidlo pro sepnuti sahary bude v chladici, tj. kdyz auto zastavi a v obehu mela voda 85-90 , tak si ji blok prohreje klidne na 100 ale u cidla sahary je porad nizsi teplota ... mylim se ? Dela mi to takhle s tou teplotou i 1,4HDi 206tka, dokonce ve stejnem miste ;-) na dalnici tj. idealni merici podminky ... a sahary nebezely ...

ale 306 1,4i mi to nedelala, proto jsem to zacal resit, pac diesel jsem nikdy nemel tak jsem nevedel jak se chova ... a bral to jako normalni ... :-)

Odesláno

Nad tým nevypnutím ventilátorov po vypnutí kľúčika si nemusíte lámať hlavu. Niektoré prevedenia majú takzvané dochladzovanie. Vtedy je prívod na spínač ventilátorov z kontaktu 30 - stály prúd a ventilátor ide i po vypnutí kľúčika. Väčšinou to býva na autách ktoré majú elektriku pripravenú i na klímu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...