Gargamell Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Tak jsem ségře sednul za volant 106ky a když šlápnu na plyn, tak to čadí jak starej dieslak. Je to 1.1 nebo tak něco motor. Nemá někdo nějakou zkušenost s tím... Nestačilo by to nějak poštelovat, seřídit. Dřív jí to nedělalo. Zdá se mi, že to přišlo náhle. Dik Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Původně zaslal: Gargamell Tak jsem ségře sednul za volant 106ky a když šlápnu na plyn, tak to čadí jak starej dieslak. Je to 1.1 nebo tak něco motor. Nemá někdo nějakou zkušenost s tím... Nestačilo by to nějak poštelovat, seřídit. Dřív jí to nedělalo. Zdá se mi, že to přišlo náhle. Dik olej se ji ztrácí? Citovat
pastorek Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Na prvý dojem by som povedal že sú zapečené piestne krúžky. Citovat
Gargamell Odesláno 28. květen 2008 Autor Odesláno 28. květen 2008 Co to znamená zapečené...? Podívam se jak je to s tím olejem. Ale až večír... Když jsou zapečené pístní krožky tak je stačí vyměnit, nebo dochází i dalšímu poškození ? Citovat
Gargamell Odesláno 28. květen 2008 Autor Odesláno 28. květen 2008 A ještě jsem si vzpomněl, že jí tam svítí diagnostika... Pravdou je, že to taky dříve nebylo. Pak prej tam občas problikla a teď už svítí non-stop. Citovat
pastorek Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Původně zaslal: Gargamell Co to znamená zapečené...? Podívam se jak je to s tím olejem. Ale až večír... Když jsou zapečené pístní krožky tak je stačí vyměnit, nebo dochází i dalšímu poškození ? Zapečené krúžky znamená že sa nepohybujú v drážke piestu a teda nemôžu tesniť. Prejavuje sa to zníženým výkonom, veľkou spotrebou oleja ktorý motor spaľuje a preto dymí. Ak tam svieti diagnostika, tak to dajte skontrolovať do servisu a uvidíš čo ti povedia. Dymiť to môže z viacerých dôvodov. Citovat
jan07 Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Já mám 106 1.6 gti a dýmý mě to až při větší rychlosti a kolem 6-7000 otáček.Dým je takový bílý.Nevíte čím to může být,popřípadě jak to opravit?Dík Citovat
jan07 Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Nikdo neví proč nebo čím to je,že to pak dýmí?Při normální jízdě to nedělá,až když vytáčím víc 3 nebo 4 k maximu a chvíli to tak podržím,ale ne pokaždé. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 bílý dým = voda ve spalování černý dým = olej ve spalování (u dieslu ještě možnost nespálená nafta ve spalování) Citovat
AnotherOne Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Som myslel, že modrý dym je olej a čierny dym zlé spaľovanie. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 modrý/černý myslel jsem tmavý, ono to přesně odlišit jen pohledem jde dost těžko Citovat
AnotherOne Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Nie, nie ten modrý je vlastne biely s takým modravým nádychom. Citovat
jan07 Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 A ta voda ve spalování,kde hledat závadu?Jak ji odstranit? Citovat
AnotherOne Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Ľahší prípad prasknuté tesnenie, ťažší prípad prasknutá samotná hlava. Máš nejaký problém s vodou? Ubúda, obsahuje stopy oleja, púšťa bubliky? Prípadne je na olejovom viečku emulzia vody a oleja? [upravil dne 20.8.2008 AnotherOne] Citovat
jan07 Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 A to zistím kde,jak,že voda obsahuje olej nebo že pouští bublinky?Myslíš olejové víčko co je zvrchu motora?Moc tom nerozumím,ale snažím se pochopit.A ještě se mě zdá,že je motor dost hlučný,při větší rychlosti,nějak se to rozléhá do kabiny. [upravil dne 21/8/08 jan07] Citovat
AnotherOne Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 Skontroluj zátku kade sa nalieva olej či nemá na spodku tú emulziu. Otvor viečko, kade sa dolieva voda a naštartuj motor (pozor na obarenie keď je motor horúci). Pozoruj vodu v nádržke. Je navrchu olej? Bublá? Bunblinky môžu byť malé, takže na prvý pohľad to nemusíš zistiť. Citovat
jan07 Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 Už jsem asi přišel čím to je.Byli jsme to projet s kámošem a zas to zadýmilo až při vyšších otáčkách.Tak jsme zastavili a tůroval jsem to na neutrál a kámoš sledoval výfuk a ono nic,ale dým šel ze spodu auta a začal trochu kapat olej.Tak jsme zajeli nad jamu a udělali to samé a zistili že to teče až je veliký tlak od trubky měrky oleje,někde u spodu té trubky,nad olejovým filtrem.A pak se ten olej dostane na svody a výfuk a zadýmí to.Dá se to nějak opravit,nebo vyměnit ta celá trubka?Nebo tam je nějak našrubovaná a je tam špatné těsnění?Dík za odpověď Citovat
milous Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Původně zaslal: jan07 Nikdo neví proč nebo čím to je,že to pak dýmí?Při normální jízdě to nedělá,až když vytáčím víc 3 nebo 4 k maximu a chvíli to tak podržím,ale ne pokaždé. Jestli musíš častěji dolévat do výměny olej a má to už víc najeto typl bych si gufera na ventilech, která časem stvrdnou a motor bere olej přes ně. Mně to kouřilo taky při vyšších otáčkách a bralo olej tak jsem změřil tlaky ve válcích čímž jsem vyloučil připečení kroužků, nebo jejich nadměrné opotřebení a diagnóza byla jasná. Gufera vyjdou do200,-, ale při jejich výměně musí hlava a ventily dolů takže musíš přičíst ještě těsnění pod hlavu. Práce je to docela náročná a pokud nejsi mechanik s potřebným vybavením svěřil bych to radši servisu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.