Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Obávám se, že tyto neznačky ovládání z volantu nepodporují, aspoň jsem to u žádné nenašel. Takže Sencor asi ne :myslim

Značková rádia naopak povětšinou vstup mají, ale jsou i výjimky:

- některé levnější Sony

- snad některé Kenwoody

zatím vždy vstup měly Blaupunkt, Pioneer, Clarion a Alpine. Když bych měl vybírat podle značek, tak jsem je právě vyjmenoval v pořadí podle mých preferencí - tedy nejlepší nakonec. Někam mezi ty lepší ještě zmíněný Kenwood, ale musel by mít vstup.

Pavel

• O 2 týdny později...
Odesláno

ano potvrzuji moje hodně levná 6 let stará Sonka CDX-MP30 má 3,5\" jack konektor pro ovládání páčkou pod volantem, origo bočníček jsem musel upravit odporama, co vyžaduje Sony ;)

• O 3 týdny později...
Odesláno

PRODAM prevodnik na ovladani pod volantem do Peugeotu 406 na radio Pioneer. Zanovni, funguje skvele. 400,- Mam na prodej i ramecek a autoradio Pioneer DEH-2950MP, tak pokud ma nekdo zajem, tak se ozvete. Pouzivane mesic. Komplet 2500,- Tel.: 777 20 89 70

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem ta měl 22RC220/65, to je kazetové bez displeje (velký displej s PP). To mám asi smůlu co? A neznáte někdo zapojení ovládání Blaupunkt Queen či Hamburg MP 56, tedy jestli kromě IR ovladače je možnost ovládat pevně, po drátech ? :-)

Odesláno

Rádia RC220 už jsou z prvních multiplexových aut, tam podporu nemám, ale mělo by být dostupné nějaké komerční řešení. Buď originál od výrobce rádia (tuším, že BP zrovna má vlastní převodníky) nebo třetí firmy (Connects2, InCarTec, a.j.), u nás dělá největší podporu stualarm.cz.

Jinak připojení DO do rádia je přes stejné dráty, jestli tam visí infračervené \"oko\" na příjem infrasignálů z DO nebo převodník, který poskytuje shodné signály, rádiu je to fuk. Takto to funguje vlastně u všech rádií, tedy kromě Sony/Pioneer, co mají vstup DO přes odporový žebřík.

Pavel

Odesláno

Takže, když jsem si před časem udělal přechod z páčky (vyhozené odpory a nahrazené za mikrospínače) do původní placaté ir dálky. A vyhodím tu diodu a propojím 2 linkou s elektronikou IR oka ihned místo přijímací IR diody bude to chodit? Nebo mám ponechat přechod IR dioda směřující na ir diodu?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, poradíte mi prosím jak zapojit páčku ovládání? Mam rádio pionera, je na něm vzadu jack 3,5mm, nevim jak na něm mají být zapojený odpory ovládání v pačce. Díky za radu.

Odesláno

Kombinace Pioneer (nebo Sony) + 406ka by mohla být řešitelná i bez převodníku.

Je-li páčka zapojená takto: http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/img/peugpil.gif a je-li možné uvedené odpory mechanicky nahradit jinými, tak to půjde.

\"Nové\" hodnoty odporů se dají odvodit z tohoto obrázku: http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/img/x2s.gif

Takže např. odpor pro SRC má být 2k2, VOL+ pak 16k8, VOL- 23k6, SEEK>> 8k8, SEEK<< 12k1.

Přesné hodnoty se asi budou špatně shánět, ale pokud se tam odpory fyzicky vejdou, tak leccos půjde složit ze 2ks.

Např. 16k8 = 15k + 1k8

23k6 by mohl stačit 12k + 12k

8k8 možná by mohl fungovat 8k2 (příp. + 560R)

místo 12k1 jistě vyhoví 12k

chce to zkusit.

Páčku jsem osobně nikdy neviděl z venku, natož uvnitř, takže snad poradí někdo, kdo ji už rozebíral.

Druhou (snazší) možností je tento převodník http://pavel.lajsner.sweb.cz/swc/

Pavel

[upravil dne 21/8/09 ok2ucx]

Odesláno

Pioneer i Sony se řídí odpory, které jsou připojeny mezi špičku (AD) 3,5mm Jacku a zem (GND, pouzdro). Střední kroužek je připojen na SHIFT.

Takže u Peugetovské páčky - piny 2 a 4 spojit navzájem, připojit např. na špičku (AD) a pin 3 na zem.

P.

Odesláno

Díky, tohle mě zajimalo zevseho nejvic. Dneska jsem zjistil ze hodně špatný příjem origo radia zpusoboval přelomený plech v drzáku anteny (hrálo to v podstatě bez ní) takže tam možna pujde zpět origigal radio. nema sice ani cd, ale vymyslel jsem řešení jak ho bezdratově připojit k mobilu (přehravaní mp3). Rozkuchat bluetooth sluchatka a zapojit je do radia. Docela originalní, ale mělo by to fungovat.

Odesláno

ok2ucx: Mam v aute radio Pioneer DEH 2900MP, packu ovladani autoradia zatim v aute nemam. Pokud bych packu na stary model sehnal, je nejaka moznost udelat ten tvuj prevodnik?

Zatim sbiram jen informace, jestli je to mozne dodelat... ;)

Odesláno

Než lepit nějakou páčku a převodník, to je zcela nejjednodušší zakoupit Joystick Sony RM X4S. S Pioneerem to chodí (osobně vyzkoušeno), snad jen asi 2 tlačítka tam nemají funkci (Pioneer nepodporuje, Sony ano).

Pavel

[upravil dne 5/9/09 ok2ucx]

Odesláno

ahojte da sa to urobit na pioneer DEH-P4400R nikde som nenasiel co by to malo splnat.v zadu mam jack na tel.a vystup na zosil a cd menic o ostatnych neviem su to ciba kable co ide na iso konektor.diki

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...