Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřeboval bych poradit jak vyměnit motorivy olej a filtr.

Kolik se tam hlavne lije. Nikde jsem to nenasel.

Nejlepe pokud nekdo zna nejaky odkaz kde to je popsane.

Odesláno

No do servisu s tím opravdu nemusíš je to velmi jednoduchá práce na 15 minut. Ale pokud si to uděláš sám tak nedostaneš razítko do servisní knížky a tím pádem v případě poruchy můžeš přijít o záruku, proto doporučuju ty první dva roky jezdit do servisu peugeot a pak už je to jedno;)

Odesláno

Jake je riziko kdyz najedu na olej vic nez 30000 a o kolik pripadne muzu najet vic aby se nic nestalo. Dojizdim totiz kazdy den 100km do prace takze vubec nestiham momentalne do servisu na tu vymenu a uz mam 33000. proto sem si to chtel vymenit o vikendu sam.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Tak jestli výrobce předepisuje výměnu po nějakých KM,tak vyměním olej,filtr a je to. Tečka.Stop.

Veškeré další diskuze jsou o ničem.:myslim

ok:)

já teda na něj frčím 10 000 a pak výměna no tak to budou ty nový motory

Odesláno
Původně zaslal: booyas

No jestli se treba nemuze stat ze se ten olej po 30000 nejak skazi (udelaji se hrudky, sezulcovati atd.) a nejak poskodi motor.

Olej sa kazí od okamihu ako ho tam naleješ, stráca mazaciu schopnosť, obsahuje nečistoty, ktoré nezachytil filter atď. Znehodnotenie sa neudeje skokom, ale je istá bezpečná hranica pre výmenu oleja predpísaná výrobcom, za ktorú by sa nemal olej používať, lebo hrozí zvýšené opotrebenie motora resp. zničenie najmä pri nadmernej záťaži. Somozrejme 1000km navyše oproti 30000km na výmenu ešte neznamená katastrofu.

Odesláno

aj mne povedali 30 000 tisic, ale pride mi to moc. asi ho vymenim po 15 000 tisic. 1.4e zrovna neni novinka motor. :) neviete kolko asi tak stoji predcasna vymena oleja u peugeotu aby som neprisiel o zaruku? a ako je to s olejom v prevodovke? tiez ho treba tak casto menit?

[upravil dne 28.5.2008 raydowe]

[upravil dne 28.5.2008 raydowe]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

2stikyworld

stačí SAE 5W-40, Ty oleje co jsi našel jsou o dost dražší a používají se hlavně do motorů s FAP filtrem. Jinak výměna oleje u P-207 1,4 8V, 1,4 16V i 1,4VTi 16V je 30.000km nebo dva roky a u zvýšené námahy( taxi a pod....) je to 20.000 nebo rok. To je ale napsané v servisní knížce, popř. kdo auto kupoval nové, tak v předávacím protokolu.;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...