Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

1 vyhoda dvoukrabicoveho:

dyz si za 6 mesicu spomenes, ze ten co vysila chces dat jinam / jinak protoze nemas nekde signal, jde to

vyhoda jednokrabicoveho: o 13*10*2 cm vic mista, a o jeden zdroj min :)

Odesláno
Původně zaslal: Berkoff

fakir: ale to uz mas DVE RADIA, a DVA ROUTRBORDY, ja sem myslel ze si myslel jeden, s dvema radii, treba starsi 133 nebo tak.

No jasně že jsme myslel JEDEN routerboard se dvěma rádii na sobě. :D Ta stará 112ka má v miniPCI 2x Atheros CM9 @ 5Ghz. Druhej routerboard (133) tu mám jen jako klienta, kterej se na tu 112 připojuje. :)

Ta umi pseudbridge, tj umi klientovat, a zaroven apckovat, tj secko jak si psal \"muze byt v jedne bedne\", s WF treba 2.9.50.

Ee, pseudobridge umí až RouterOS 3.9, 2.9.x ho neumí. Před 14ti dny jsem kvůli tomu oba RB updatoval. Pokud chceš distribuovat dál data od providera bez routování, máš na výběr buď WDS, nebo klasický mód AP-klient a pseudobridge (imho je to geniální fíčura).

ale na bfu je to dost slozity na naststaveni ...

No, čoveče, mně to přijde mnohdy intuitivnější, než tyhle malý ksindly za pár stovek. :) Na jednu stranu je RouterOS poněkud složitější, ale zase když mu někdo poradí co a jak, tak to dá v pohoodě i BFU. :)

[upravil dne 24/5/08 Fakir]

Odesláno

kazdopadne misto CM9 bych doporucil radeji RB52ky, CM9 nam lehali :(

jinak Miras routovat potrebuje, takze pseudobridge, a ten jede od verze 3.0 jesi se nemylim, ani covece nevim jaka je posledni, s trojkou sem ted byl spokojen, nekde mam na RB333 nasazenou i 3.4 a OK.

RouterOS neznam, secko matlam v mikrotiku :)

jinak 5460 nastavi maly dite, treba ted sem nastavoval panoj, po telefonu sem mu diktoval co kam napsat, a bezi to napoprve. Nebo mam dobry skusenosti i s WPE54AG, ale zadny jiny CPX me moc nenadchli. ...

PS muzem pokrafat na srazu nekde :)

Odesláno
Původně zaslal: Berkoff

kazdopadne misto CM9 bych doporucil radeji RB52ky, CM9 nam lehali :(

Já v různých zařízeních tady kolem dával už asi 8 CM9 a v pohodě. Je fakt, že RB52 znám taky a taky bez problémů. Takže klidně RB52, proč ne. Je to fuk, stojí stejně. :D

jinak Miras routovat potrebuje, takze pseudobridge, a ten jede od verze 3.0 jesi se nemylim, ani covece nevim jaka je posledni, s trojkou sem ted byl spokojen, nekde mam na RB333 nasazenou i 3.4 a OK.

No, já si myslím, že jestliže bude chtít po RB NATovat a routovat, tak pseudobridge nepotřebuje. Ten je dobrej právě v mým případě, kdy mám od providera subnet a nechce se mi vytvářet WDS. Jinak ano, pseudobridge umí RouterOS od verze 3.0, aktuální je 3.9, naprosto bezproblémová.

RouterOS neznam, secko matlam v mikrotiku :)
Mikrotik je firma, vyvíjející RouterBoardy a jejich speciální OS pro routery (překvapivě RouterOS :D), který může běžet jak na x86, tak běží i na RouterBoardech. :) V obou případech se připojuješ Winboxem, nebo telnetem.

jinak 5460 nastavi maly dite, treba ted sem nastavoval panoj, po telefonu sem mu diktoval co kam napsat, a bezi to napoprve. Nebo mam dobry skusenosti i s WPE54AG, ale zadny jiny CPX me moc nenadchli. ...

Jo, je fakt, že nastavení RB bys asi pánovi po telefonu vysvětloval dlouho. :D Jinak pokud můžu doporučit, vyhni se velkým obloukem Ovisu WL5000. Je to sice převlečená známá AirCA8, ale měl jsem s tím takový problémy, že jsem to fakt ještě neviděl (zlatej stařičkej tuhnoucí Ovísek 1120).

PS muzem pokrafat na srazu nekde :)

No jasný. :)

[upravil dne 24/5/08 Fakir]

Odesláno

Když už tady ty APčka mám, oběhnul sem s notebookem aspoň barák a zjišťoval, kde je jakej signál. Žádná sláva to není, místnost s mým soukromým \"výpočetním centrem\" je zrovna na opačný straně baráku, takže několik zdí a podlaha. Síla signálu tak 20%. Co bych mohl k tomu APčku dát za anténu, abych docílil rozumnějšího signálu? Nebo mám radši nějaký dvouanténkový AP s tou jejich MIMO technologií?

Odesláno

MirasCC: vem ovislinky, zbytek domyslime, ale at to jsou 5460, POZOR, NE 5470 nebo jak psal fakir 5000, smejdy ...

silnejsi signal docilime vymenou FW :)

jinak, nemuzes porovnavat vykon Edimaxe s 13 dBi a OV5460 s 20 dBi :) jako srovnavat trabanta s 600 merglem SEL :)

Fakir: mno ja mam v siti cca 80 - 150 RB52 a v pohode, na zacatku sem daval CM9 a CM10, a secky sou pryc - reklamace, shorely, atp ... RB52 vydrzej i bourku ...

Odesláno

Berkoff: OK, objednávám 2 x 5460 :)

U Edimaxe tvrdí vysílací výkon 18dBm, Ovislink by prý mohl s jistým firmwarem umět 26dBm, tak to asi bude pravda krapet zajímavější.

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Tak mám doma Ovislinky, konkrétně WL-5460AP v2. Co s tím firmwarem, jakej tam mám šupnout?

Tak tuhle potvoru máme v práci... a je to docela vpohode... signál proleze i 2patra nahoru se standart antenou :) a FW myslím,že nedávno jsme tam dávali ten poslední co byl na ofiko stránkach.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dobojováno! :) Základ chodí, zítra si akorát pohraju se zabezpečením a musím vymyslet nějaký rozumný umístění pro AP, abych pokryl všechno co potřebuju. EU firmware umí výkon 19dBm, tak jsem na to zvědav...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...