maximum Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Zdravim. Menil uz niekto z vas svojpomocne kompresor klimy? potrebujem vymenit kompresor.. mam iny, tak len ho prehodit. Staci ak cez napustaci ventil vypustim chladivo a vymontujem stary kompresor, nahodim novy, necham naplnit a malo by to behat?.. Su tam neake finty ako vybrat ten kompresor? Vdaka Citovat
klumir Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 je to zhruba tak jak říkaš.když už ho budeš mít venku,je vhodné v něm vyměnit olej a o-kroužky na potrubí.starý plyn jde odsát a pak vrátit zpět-ale asi tam žádný nemáš-když měníš kompresor. Citovat
maximum Odesláno 13. květen 2008 Autor Odesláno 13. květen 2008 mozno tam neaky plyn ostal.. ale nemam ho cim odsat... to neriesim dam to nanovo naplnit, len som sa chcel uistit v postupe vymeny.. tak snad sa podari... kompresor menim, lebo je na nom blba spojka a mam moznost splasit druhy... Citovat
EXI.60 Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Snad ti budou těsnit hadice,když je znova přišroubuješ na kompresor.to je na tom asi to nejhorší.Vše důkladně očisti než tam dáš ty hadice.je tam vysoky tlak.Ten kdo to bude plnit by asi z tebe vyrostl kdyby to tam utíkalo.A taky by ti to všechno naučtoval s tou pracou okolo toho.Někteří to nemají rádi když vznikne problem,a řekneš jim že jsi to měnil sám.To si nech radši pro sebe.něco jiného když to bude plnit tvuj známý. Citovat
maximum Odesláno 13. květen 2008 Autor Odesláno 13. květen 2008 jasne.. ocistim, poutieram, poriadne podotahujem.. budem si pamätat.. no uplne znamy to plnit nebude, ale snad ani uplne cudzi.. uvidime... vdaka za rady Citovat
milne Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Co stojí naplnění klimy? Ve čtvrtek mě to taky čeká. Citovat
maximum Odesláno 13. květen 2008 Autor Odesláno 13. květen 2008 podla toho kolko ti tam toho budu davat.. mne vraveli, ze oridzo napln cca 1500 SK, ak to je neaky \"bezny\" servis tak snad menej.. . o chladnickaroch nehovorim, ti to naplnia za 5 kila.. Citovat
EXI.60 Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Do mé 306stky padne tak 750g chladiva co mi říkal muj známý chladař a co mi to plnil a samozřejmě vákuoval.Chtěl po mě jen za chladivo-(R134a) 600Kč.takže zbytek mají všichni za práci.Prvně se všichni zeptejte kolik padne chladiva do vašeho auta a kolik stojí kilo.pak bych se zeptal na hodinovou sazbu.Jsou to většinou zloději!:bachaJe potřeba je trochu potrápit:super Citovat
klumir Odesláno 17. květen 2008 Odesláno 17. květen 2008 já klimatizace plním a nekupoval jsem zařízení které stojí jako tvoje auto proto,abych plnil klimu se ziskem 350kč za hodinu.-to bych za 5 let co má ten stroj životnost nevydělal ani na něj..... myslím,že nejsem žádný zloděj,když si vezmu za naplnění 306 asi 1100kč. je fakt,že znám takové co si za to řeknou 1500kč a kolikrát i o hodně víc a doufám,že si útočil spíše na ně..... Citovat
ozzy56 Odesláno 17. květen 2008 Odesláno 17. květen 2008 Kolik bereš za naplnění 406ky ?? Dík Opravuješ potrubí a vůbec--jen plníš,nebo i opravuješ klimy ?? [upravil dne 17/5/08 ozzy1956] Citovat
klumir Odesláno 17. květen 2008 Odesláno 17. květen 2008 nevím přesně kolik je tam náplň-nemám u sebe chytrou knížku ,ale +- 1100kč to většinou vychází.dělám opravy,dezinfekci prostě co se dá(a dá se toho dost-když se chce)-trubku není problém nechat zavařit. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. květen 2008 Odesláno 17. květen 2008 klumir Dej mi číslo,nebo mi zavolej--604 433 174 dík Citovat
kobr Odesláno 17. květen 2008 Odesláno 17. květen 2008 V BOSCH service za naplnění klimy chtějí 990 Kč a přitom mění i olej v kompresoru. Podle doporučení výrobce klimatizací by se měl olej měnit každým rokem. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. květen 2008 Odesláno 17. květen 2008 Původně zaslal: kobr V BOSCH service za naplnění klimy chtějí 990 Kč a přitom mění i olej v kompresoru. Podle doporučení výrobce klimatizací by se měl olej měnit každým rokem. Joo,těď jsou akce i v A.T.U. za litr---já potřebuji hlavně opr. tu trubku.... Citovat
klumir Odesláno 19. květen 2008 Odesláno 19. květen 2008 Původně zaslal: kobr V BOSCH service za naplnění klimy chtějí 990 Kč a přitom mění i olej v kompresoru. Podle doporučení výrobce klimatizací by se měl olej měnit každým rokem. tak jestli to je pravda,tak sežeru metlu! za prvé-nevěřím tomu,že ti za naplnění libovolného auta vezmou 990kč.-bude tam nějaké kouzelné slovíčko \"od\" a nebo je to jen za kontrolu a doplnění a pod. a za druhé-ta výměna oleje co Ty tady píšeš a oni se tím tak chlubí je už úpná fražka,protože ti vymění asi 7-10g oleje-který se někde potuluje v trubkách s chladivem a zbylých 150-250g(podle typu auta) ti tam nechají.Ale pro ty co tomu nerozumí je to super tahák.aby jsi ten olej vyměnil tak musíš sundat kompresor vylít ho a nalít nový. (a stojí pěkný balík-1dl kolem 300-500kč) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.