ozzy56 Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Dohadovat se nemusíš,jen si u něho ověř,co je s klimou,aby se ti ta náplň klimy nevyfučela ven--kdyby tam byla díra nebo něco Citovat
JuloI Odesláno 10. květen 2008 Autor Odesláno 10. květen 2008 Tam može byť hociaký problém... Takže sa zariadim podla toho co mi povedia To robia v servisoch? Citovat
hvezdon Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Pred naplnanim klimy sa skusa tesnost az potom sa napusta chladivo. Citovat
JuloI Odesláno 10. květen 2008 Autor Odesláno 10. květen 2008 Moc sa mi ale nechce ist do servisu. Lebo auto ma len2,5 roku a 22000km. aby mi tam schvalne nieco nepokazili ( aby som musel prist a platit a potom) Citovat
standa Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Pokud to nebude Peugeot servis,ale servis specializující se na klimatizace tak by si s tím měli poradit a nebudou hrabat v ničem jiným než v klimatizaci. Hlavně se zaptej jestli se zabývaj servisem klimatizací jako celku a ne jen doplňování chladiva a kontrola těsnosti. Hodně štěstí. Citovat
PeterG Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 ak by si zistil ze mas nedajboze pokazeny kompresor, mam jeden na predaj. to len pre info. Citovat
JuloI Odesláno 10. květen 2008 Autor Odesláno 10. květen 2008 Budem to mať na pamati. Za kolko? Citovat
faget1 Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 noo kompresor nieje zrovna lacna zaležitost klimatizacia by sa mala kontrolovat každy rok v čom spočiva kontrola tesnosti či neunika napln +doplnenie a teda vytiahne ti staru napln podla typu auta a roku vyroby zisti kolko si tam mal mat a kolko ti chybalo a ked ti chybalo viac naplne tak si mohol zadreť kompresor čo je možno najpravdepodobnejšie POKIAL ti teda unika niekde naplň.. nemusiš ist do peugeot servisu ja som tiež nebol u nich je viac servisou zaoberajuci sa doplnenim klimatizacii čistenim a tak je to stroj ktory len napoji na auto a same to urobi zbežnu kontrolu klimi a spominaly mi že je tam aj neaky olej ešte v tej klime okrem naplne chladiacej neviem čo to už splietal ale stalo ma to neakych 700,-sk + teda kolko ti chyba naplne tak za každych cca 10g - 50sk ako kde si zaučtuju len ked maš už v prd..li kompresok tak nič moc...každy rok treba skontrolovat klimu a oplati sa to za nieje to tak moc penazi a netrva to ani pol hodinku a ma človek istotu že nezadre kompresor... Citovat
hvezdon Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Cerpadlo je mazane chladivom tak ked tam neni alebo je ho malo tak cerpadlo nezapne. Citovat
faget1 Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: hvezdon Cerpadlo je mazane chladivom tak ked tam neni alebo je ho malo tak cerpadlo nezapne. takže chceš vlastne povedať že ked je malo chladiva tak neni pravda čo hovoria že sa može zadreť kompresor?? to je len akože kuleha na nas aby vitiahly prachy za zadretý kompresor ale pritom tam len neni chladivo a teda sa ani nezapne z bezpečnostných dvovodou a teda tak je to neako chranenea kompresor neodide? Citovat
pastorek Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: faget1 Původně zaslal: hvezdon Cerpadlo je mazane chladivom tak ked tam neni alebo je ho malo tak cerpadlo nezapne. takže chceš vlastne povedať že ked je malo chladiva tak neni pravda čo hovoria že sa može zadreť kompresor?? to je len akože kuleha na nas aby vitiahly prachy za zadretý kompresor ale pritom tam len neni chladivo a teda sa ani nezapne z bezpečnostných dvovodou a teda tak je to neako chranenea kompresor neodide? Nieje to úplne tak. V systéme klimatizácie je i olej na mazanie kompresora, náplň ho len roznáša a tlačí na trecie plochy. Kompresor sa môže zadrieť i keď je dosť chladiva. Je pravdou že keď je chladiva málo tak je väčšie riziko zadretia. Citovat
faget1 Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: faget1 Původně zaslal: hvezdon Cerpadlo je mazane chladivom tak ked tam neni alebo je ho malo tak cerpadlo nezapne. takže chceš vlastne povedať že ked je malo chladiva tak neni pravda čo hovoria že sa može zadreť kompresor?? to je len akože kuleha na nas aby vitiahly prachy za zadretý kompresor ale pritom tam len neni chladivo a teda sa ani nezapne z bezpečnostných dvovodou a teda tak je to neako chranenea kompresor neodide? Nieje to úplne tak. V systéme klimatizácie je i olej na mazanie kompresora, náplň ho len roznáša a tlačí na trecie plochy. Kompresor sa môže zadrieť i keď je dosť chladiva. Je pravdou že keď je chladiva málo tak je väčšie riziko zadretia. tak som to dobre pred tým napisal a teda aj porozumel ked som bol naposledy plnit a kontrolovať klimu prave pre istotu zadrenia a povedaly mi toto tiež že je tam aj určite množštvo oleja a kompresor za zadre prave vtedy ked tam chyba potrebna hladina oleja a nie tak moc to chladivo aj ked to spolu suvisí.... Citovat
pastorek Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: faget1 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: faget1 Původně zaslal: hvezdon Cerpadlo je mazane chladivom tak ked tam neni alebo je ho malo tak cerpadlo nezapne. takže chceš vlastne povedať že ked je malo chladiva tak neni pravda čo hovoria že sa može zadreť kompresor?? to je len akože kuleha na nas aby vitiahly prachy za zadretý kompresor ale pritom tam len neni chladivo a teda sa ani nezapne z bezpečnostných dvovodou a teda tak je to neako chranenea kompresor neodide? Nieje to úplne tak. V systéme klimatizácie je i olej na mazanie kompresora, náplň ho len roznáša a tlačí na trecie plochy. Kompresor sa môže zadrieť i keď je dosť chladiva. Je pravdou že keď je chladiva málo tak je väčšie riziko zadretia. tak som to dobre pred tým napisal a teda aj porozumel ked som bol naposledy plnit a kontrolovať klimu prave pre istotu zadrenia a povedaly mi toto tiež že je tam aj určite množštvo oleja a kompresor za zadre prave vtedy ked tam chyba potrebna hladina oleja a nie tak moc to chladivo aj ked to spolu suvisí.... Áno. Blbo som to napísal. Patrilo to k obom príspevkom. K hvezdonovmu i k tvojmu, ale napísal som to do jedného textu. Moja chyba. Citovat
faget1 Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: faget1 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: faget1 Původně zaslal: hvezdon Cerpadlo je mazane chladivom tak ked tam neni alebo je ho malo tak cerpadlo nezapne. takže chceš vlastne povedať že ked je malo chladiva tak neni pravda čo hovoria že sa može zadreť kompresor?? to je len akože kuleha na nas aby vitiahly prachy za zadretý kompresor ale pritom tam len neni chladivo a teda sa ani nezapne z bezpečnostných dvovodou a teda tak je to neako chranenea kompresor neodide? Nieje to úplne tak. V systéme klimatizácie je i olej na mazanie kompresora, náplň ho len roznáša a tlačí na trecie plochy. Kompresor sa môže zadrieť i keď je dosť chladiva. Je pravdou že keď je chladiva málo tak je väčšie riziko zadretia. tak som to dobre pred tým napisal a teda aj porozumel ked som bol naposledy plnit a kontrolovať klimu prave pre istotu zadrenia a povedaly mi toto tiež že je tam aj určite množštvo oleja a kompresor za zadre prave vtedy ked tam chyba potrebna hladina oleja a nie tak moc to chladivo aj ked to spolu suvisí.... Áno. Blbo som to napísal. Patrilo to k obom príspevkom. K hvezdonovmu i k tvojmu, ale napísal som to do jedného textu. Moja chyba. jasne v pohodke len som si chcel ujistit teda že je to naozaj tak lebo niekedy viac ludi povie rozdielne veci a potom je človek v takom nevedomi ale vidim že toto sedi tak niečo na tom bude pravdy Citovat
PeterG Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 mam kompresor aj snimac tlaku chladiva. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.